Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-08-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιτυχίες ΑΠΟΕΛ - Απόλλωνα στα play-off του Europa League
  • [02] Η Μοζαμβίκη υποστηρίζει λύση του Κυπριακού στη βάση αρχών
  • [03] Eurostat: Πτώση στις διανυκτερεύσεις την χειμερινή σεζόν στην Κύπρο

  • [01] Επιτυχίες ΑΠΟΕΛ - Απόλλωνα στα play-off του Europa League

    Θετικό υπήρξε το αποτέλεσμα για τον ΑΠΟΕΛ στο Βέλγιο με το 1-1 που κατάφερε στα play-off του Γιουρόπα Λιγκ με αντίπαλο τη Ζούλτε Βάρεγκεμ και όλα πλέον θα κριθούν στο Στάδιο ΓΣΠ την ερχόμενη Πέμπτη.

    Εξάλλου, και ο Απόλλωνας έκανε σημαντικό βήμα για πρόκριση μετά τη νίκη του με 2 - 0 στο ΓΣΠ επί της γαλλικής Νις, στον πρώτο μεταξύ των δύο ομάδων αγώνα για τα play-off του Europa League.

    [02] Η Μοζαμβίκη υποστηρίζει λύση του Κυπριακού στη βάση αρχών

    Η Μοζαμβίκη θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη λύση του Κυπριακού στη βάση των αρχών του διεθνούς δικαίου, διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Μοζαμβίκης Armando Emilio Guebuza, αποδεχόμενος τα διαπιστευτήρια του Πέτρου Τ. Νακούζης, Ύπατου Αρμοστή της Κύπρου στη Νότια Αφρική.

    Σε σύντομη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Guebuza μετά την τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων του, την Τετάρτη, ο κ. Νακούζης διαβίβασε τους θερμούς χαιρετισμούς και τις ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον ίδιο και το λαό της Μοζαμβίκης για ευημερία και πρόοδο, και τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ευχαριστώντας τον για τη σταθερή υποστήριξη που παρέχει η Μοζαμβίκη στον αγώνα του κυπριακού λαού για τερματισμό της κατοχής και επανένωση της χώρας στη βάση των κανόνων της διεθνούς νομιμότητας.

    Ο Πρόεδρος Guebuza ανταπέδωσε τους χαιρετισμούς και τις ευχές του προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, εξέφρασε την επιθυμία της χώρας του για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και διαβεβαίωσε ότι η Μοζαμβίκη θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη λύση του Κυπριακού στη βάση των αρχών του διεθνούς δικαίου.

    [03] Eurostat: Πτώση στις διανυκτερεύσεις την χειμερινή σεζόν στην Κύπρο

    Πτώση σε ποσοστό 10,4% σημείωσαν οι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία και άλλα τουριστικά καταλύματα στην Κύπρο τη χειμερινή περίοδο (Νοέμβριο-Απρίλιο) 2012-13 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011-12, σύμφωνα με την Eurostat.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής Υπηρεσίας της ΕΕ, οι συνολικές διανυκτερεύσεις τη χειμερινή σεζόν 2012-13 στην Κύπρο ανερχόταν στα 2.691.000 σε σύγκριση με 3.004.000 την προηγούμενη σεζόν, μειωμένες δηλαδή κατά 10,4%.

    Οσον αφορά τις διανυκτερεύσεις από κάτοικους του εξωτερικού παρουσιάζονται μειωμένες κατά 9,9% και ανέρχονταν στα 2.430.000 από 2.697.000 την περίοδο 2011-12. Για τις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία από κάτοικους του εσωτερικού, αυτές σημείωσαν πτώση σε ποσοστό 16,1% και από 307.000 που ήταν την περίοδο 2011-12 μειώθηκαν στις 261.000 το περσινό χειμώνα. Ως ποσοστό του συνόλου των διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα της Κύπρου, αυτές των κατοίκων του εξωτερικού ανέρχονταν την χειμερινή περίοδο 2012-13 στο 90.3% σε σύγκριση με 89.8% την περίοδο 2011-12.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 23 August 2013 - 10:39:04 UTC