Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-08-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύλληψη Δημοτικού Γραμματέα Δήμου της επαρχίας Πάφου
  • [02] Επιτροπή του ΣτΕ απέρριψε αίτηση αναστολής απόφασης για ΕΡΤ
  • [03] Εγκρίθηκε νέο σχέδιο προγραμμάτων για έρευνα και τεχνολογική ανάπτυξη

  • [01] Σύλληψη Δημοτικού Γραμματέα Δήμου της επαρχίας Πάφου

    Μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου εκτέλεσαν το βράδυ της Τετάρτης ένταλμα σύλληψης εναντίον 58χρονου δημοτικού γραμματέα Δήμου της επαρχίας Πάφου, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες κλοπής.

    Σύμφωνα με την καταγγελία που είχε η Αστυνομία και τη μαρτυρία που αξιολογεί, ο 58χρονος Δημοτικός Γραμματέας κατηγορείται ότι γέμιζε το αυτοκίνητο του από πρατήριο καυσίμων με το οποίο συνεργάζεται ο Δήμος και χρέωνε τον λογαριασμό του Δήμου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το συνολικό ποσό των χρεώσεων ανέρχεται στα 548 ευρώ.

    Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας από εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι ο 58χρονος μετέβαινε σε πρατήριο πετρελαιοειδών με το δικό του αυτοκίνητο, το εφοδίαζε με πετρέλαιο, συμπλήρωνε σχετικό τιμολόγιο που υπήρχε στο πρατήριο, χρέωνε το πετρέλαιο στον λογαριασμό του Δήμου ενώ ως αριθμούς εγγραφής παρουσίαζε τους αριθμούς εγγραφής του οχήματος του Δήμου.

    [02] Επιτροπή του ΣτΕ απέρριψε αίτηση αναστολής απόφασης για ΕΡΤ

    Η Επιτροπή Αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας με την απόφαση 392/13 απέρριψε αίτηση αναστολής που είχαν υποβάλει ο πρώην δικηγόρος της ΕΡΤ Γ. Κόκκας και το Ελληνικό Κίνημα Αμεσης Δημοκρατίας.

    Ζητούσαν να ανασταλεί η υπουργική απόφαση για την κατάργηση της ΕΡΤ και τη λύση των εργασιακών συμβάσεων όπως και μεταγενέστερες υπουργικές αποφάσεις σχετικά με την πρόσληψη του ειδικού διαχειριστή, τις διαδικασίες προσλήψεων κ.λπ.

    Η Επιτροπή Αναστολών έκρινε ότι με βάση τις υπουργικές αποφάσεις επιχειρήτω ο εξορθολογισμός της λειτουργίας και του κόστους οργάνωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και συνεπώς οι σχετικές πράξεις που έχουν κανονιστικό χαρακτήρα έχουν εκδοθεί για συγκεκριμένους λόγους δημοσίου συμφέροντος οι οποίοι κατά τον βάσιμο σχετικό ισχυρισμό του δημοσίου κωλύουν τη χορήγηση αναστολής ως πρoς την κατάργηση της ΕΡΤ και των θυγατρικών της εταιριών καθώς και τη λύση των συμβάσεων έργου ή εργασίας. Παράλληλα, δέχτηκε ότι δεν υφίσταται ανεπανόρθωτη βλάβη του αιτούντος η οποία είναι κατ' αρχήν επανορθώσιμη σε περίπτωση ευδοκιμήσεως των αιτήσεων ακυρώσεως που συζητούνται στην ολομέλεια του ΣτΕ στις 27/09/13.

    [03] Εγκρίθηκε νέο σχέδιο προγραμμάτων για έρευνα και τεχνολογική ανάπτυξη

    Ο Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων ενέκρινε νέο σχέδιο κρατικών ενισχύσεων με τίτλο «ΔΕΣΜΗ Προγραμμάτων για Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία» του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας, ύψους €3,5 εκατομμυρίων.

    Όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του Εφόρου, το Σχέδιο συνιστά παράταση υφιστάμενου ομότιτλου σχεδίου που εφαρμόστηκε κατά τα προηγούμενα χρόνια.

    Η παράταση του Σχεδίου για δωδεκάμηνη περίοδο, δηλαδή μέχρι 31/12/2014, αφού αξιολογήθηκε, κρίθηκε ως συμβατή με βάση τους κανόνες των κρατικών ενισχύσεων και της πολιτικής Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο προϋπολογισμός του Σχεδίου ανέρχεται σε €3,5 εκ., ενώ αναμένεται ότι τα ερευνητικά έργα και λοιπές δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν από το Σχέδιο θα έχουν επιπρόσθετο προϋπολογισμό ως ιδιωτική συμμετοχή.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 22 August 2013 - 8:39:04 UTC