Read the Latest International Press Articles on Greece and Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-08-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Ισραήλ απελευθέρωσε 26 Παλαιστίνιους κρατούμενους
  • [02] Moody's: Δεν προφυλάσσει από κίνδυνο χρεοκοπίας η βοήθεια του ΔΝΤ
  • [03] Για πυρά αστυνομικών κάνει λόγο η Μουσουλμανική Αδελφότητα

  • [01] Το Ισραήλ απελευθέρωσε 26 Παλαιστίνιους κρατούμενους

    Το Ισραήλ προχώρησε στην απελευθέρωση 26 Παλαιστινίων κρατουμένων την Τετάρτη, προκειμένου να διατηρήσει την πορεία του δεύτερου γύρου των ειρηνευτικών συνομιλιών. Ωστόσο, οι ισραηλινές εποικιστικές δραστηριότητες έχουν προκαλέσει αβεβαιότητα σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

    Οι διαπραγματευτές αναμένεται να συναντηθούν το απόγευμα της Τετάρτης στην Ιερουσαλήμ, ενώ περαιτέρω συναντήσεις αναμένεται να πραγματοποιούνται κάθε λίγες εβδομάδες. Η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει δηλώσει ότι στηρίζει το όραμα του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι, για επίτευξη της ειρήνης στην περιοχή, ωστόσο πρόσφατα ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την κατασκευή περισσότερων από 1.000 νέων κατοικιών στη Δυτική Οχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, περιοχές που μαζί με τη Λωρίδα της Γάζας οι Παλαιστίνιοι απαιτούν ως μέρος του κράτους τους, προκειμένου να επιτευχθεί οποιαδήποτε συμφωνία.

    Οι κρατούμενοι θα είναι η πρώτη από τις 4 ομάδες των 104 συνολικά παλαιστινίων κρατουμένων που θα απελευθερωθούν, ως μέρος της συμφωνίας που επιτεύχθηκε μετά από τις διπλωματικές προσπάθειες του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι, προκειμένου να αρχίσουν εκ νέου οι ειρηνευτικές συνομιλίες. Οι περισσότεροι από αυτούς εκτίουν ποινή φυλάκισης πολλών ετών για φονικές επιθέσεις κατά των Ισραηλινών.

    [02] Moody's: Δεν προφυλάσσει από κίνδυνο χρεοκοπίας η βοήθεια του ΔΝΤ

    Οι χώρες που λαμβάνουν οικονομική βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν είναι προφυλαγμένες από τον κίνδυνο χρεοκοπίας, υποστηρίζει μια μελέτη του οίκου αξιολόγησης Moody`s που δόθηκε στη δημοσιότητα.

    Οι χώρες αυτές «εκτίθενται σε σημαντικούς κινδύνους χρεοκοπίας καθώς είναι μακροπρόθεσμα ευάλωτες παρά τη σταθερή υποστήριξη που τους προσφέρουν γενικά αυτά τα προγράμματα βοήθειας» υπογραμμίζει στη μελέτη του ο οίκος.

    Η έρευνα καλύπτει μια περίοδο 30 ετών -από το 1983 μέχρι το 2012- και αφορά 168 χώρες, εκ των οποίων οι 114 στηρίχθηκαν οικονομικά από το ΔΝΤ. Στις μισές χρεοκοπίες χωρών που έχουν σημειωθεί από το 1983, είχαν προηγηθεί προγράμματα στήριξης από το ΔΝΤ, διευκρινίζει ο Moody`s.

    [03] Για πυρά αστυνομικών κάνει λόγο η Μουσουλμανική Αδελφότητα

    Η Μουσουλμανική Αδελφότητα ανακοίνωσε ότι Αιγύπτιοι αστυνομικοί ντυμένοι με πολιτικά άνοιξαν πυρ με πραγματικές σφαίρες σε μία από τις πορείες της στο Κάιρο, προκαλώντας τον τραυματισμό 5 ανθρώπων.

    Πηγή της αιγυπτιακής ασφάλειας δήλωσε ότι επτά διαδηλωτές τραυματίστηκαν, αλλά σημείωσε ότι δεν είναι σαφές προς το παρόν ποιός άνοιξε πυρ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 14 August 2013 - 7:39:04 UTC