Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-08-05

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κοινή δράση για αντιμετώπιση του Αλτσχάιμερ προτείνει έκθεση του ΟΟΣΑ
  • [02] Στις 21 Αυγούστου η τελική απόφαση για έκδοση ή μη του Ντίνου

    Μιχαηλίδη

  • [03] Ευρωπαϊκό πρόγραμμα στήριξης εργαζομένων σε Κύπρο και Βουλγαρία

  • [01] Κοινή δράση για αντιμετώπιση του Αλτσχάιμερ προτείνει έκθεση του ΟΟΣΑ

    Τρόπους αντιμετώπισης χρόνιων διαταραχών του εγκεφάλου, όπως το Αλτσχάιμερ, μέσω μιας κοινής διεθνούς προσέγγισης, προτείνει πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με την οποία οι ασθένειες αυτές θα αποτελούν στο μέλλον το νούμερο ένα πρόβλημα παγκοσμίως, επηρεάζοντας άμεσα 100 εκ. άτομα ως το 2050.

    Όπως αναφέρει η έκθεση οι δημογραφικές τάσεις, όπως η γήρανση του πληθυσμού διεθνώς, οδηγούν σε μια άνευ προηγουμένου αύξηση της ζήτησης για υπηρεσίες υγείας. Εκφράζεται παράλληλα η θέση ότι τα συστήματα υγείας παγκοσμίως θα αντιμετωπίσουν σύντομα μια σοβαρή κρίση ως αποτέλεσμα της σημαντικής αύξησης της αγοράς υγείας, σε ένα περιβάλλον όπου οι πόροι συρρικνώνονται.

    Μετά από τρεις δεκαετίες προσπαθειών για να κατανοηθεί το πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος και οι λόγοι που κρύβονται πίσω από τις νευροεκφυλιστικές ασθένειες, η διεθνής επιστημονική κοινότητα υποστηρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλονται για να προωθηθεί κοινή παγκόσμια στρατηγική για το θέμα.

    [02] Στις 21 Αυγούστου η τελική απόφαση για έκδοση ή μη του Ντίνου Μιχαηλίδη

    Στις 21 Αυγούστου αποφασίζει το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού για την έκδοση ή όχι του πρώην Υπουργού Εσωτερικών Ντίνου Μιχαηλίδη στην Ελλάδα με βάση ευρωπαϊκό ένταλμα που εξέδωσε το Εφετείο Αθηνών.

    Κατά την ακροαματική διαδικασία τη Δευτέρα, η οποία διήρκησε πάνω από τρεις ώρες, αγόρευσε η υπεράσπιση και δόθηκε η ευκαιρία στην Εισαγγελία να απαντήσει.

    [03] Ευρωπαϊκό πρόγραμμα στήριξης εργαζομένων σε Κύπρο και Βουλγαρία

    Ένα καινούργιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα παροχής πληροφόρησης και στήριξης προς τους εργαζόμενους υλοποιούν, με χρηματοδότηση της ΕΕ, η ΣΕΚ και η Συνομοσπονδία Ανεξάρτητων Συνδικάτων Βουλγαρίας (CITUB-KNSB), σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν προβλήματα αθέμιτου ανταγωνισμού και εκμετάλλευσης καθώς και στήριξης του ντόπιου εργατικού δυναμικού.

    Μέσα από το πρόγραμμα διάρκειας ενός έτους, θα υλοποιηθούν συγκεκριμένες δράσεις με στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων των δύο χωρών. Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε κοινή διάσκεψη Τύπου στα γραφεία της ΣΕΚ από τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα της ΣΕΚ Ανδρέα Μάτσα και τον Αντιπρόεδρο της CITUB Πλάμεν Νάνκοβ στην οποία δόθηκε πληροφόρηση για τους στόχους, τις δράσεις του προγράμματος και τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνονται από τις δύο πλευρές.

    Σύμφωνα με τον κ. Μάτσα, η συνεργασία στοχεύει στην κάλυψη των κενών που δημιουργούνται όσον αφορά την επαρκή ενημέρωση των Βουλγάρων εργαζομένων στην Κύπρο για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Ανέφερε ενδεικτικά ότι οι Βούλγαροι αποτελούν το 18% του συνόλου των κοινοτικών εργαζομένων και το 9% του συνόλου των μη Κυπρίων εργαζομένων.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 5 August 2013 - 14:39:04 UTC