Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-08-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πολιτική διαμάχη στη Βρετανία για μέτρα κατά παράνομων μεταναστών
  • [02] Η ΚΤ συνεδριάζει την Δευτέρα για το 18% των μετοχών της κακής Λαϊκής
  • [03] Ερευνών λειτουργός για περιστατικό με ξεχασμένη γάζα στο Νοσοκομείο

    Λάρνακας


  • [01] Πολιτική διαμάχη στη Βρετανία για μέτρα κατά παράνομων μεταναστών

    Καταγγελίες για αιφνιδιαστικούς επιτόπιους ελέγχους ανυποψίαστων πολιτών από Βρετανούς αστυνομικούς στο πλαίσιο επιχείρησης εντοπισμού παράνομων μεταναστών, δημοσιεύει η εφημερίδα Independent.

    Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι αστυνομικοί σταματούν τις τελευταίες τρεις μέρες μη-λευκούς πολίτες σε διάφορους σταθμούς υπογείου σιδηροδρόμου του Λονδίνου και σε άλλες βρετανικές πόλεις για εξακρίβωση στοιχείων. Η εφημερίδα δηλώνει ότι έχει επιβεβαιώσει 90 προσαγωγές στο πλαίσιο της επιχείρησης.

    Όπως μεταφέρει το δημοσίευμα, ορισμένοι από τους αυτόπτες μάρτυρες έχουν κάνει λόγο για πρακτική που παραπέμπει στη ναζιστική Γερμανία. Η κυβέρνηση διέψευσε ότι οι αστυνομικοί έλεγχοι υπάγονται στη νέα αμφιλεγόμενη εκστρατεία κατά των παράνομων μεταναστών. Ωστόσο, η Independent σχολιάζει ότι το υπουργείο Εσωτερικών δεν μπόρεσε να υποδείξει ανάλογες παλαιότερες περιπτώσεις επιτόπιων ελέγχων πολιτών.

    [02] Η ΚΤ συνεδριάζει την Δευτέρα για το 18% των μετοχών της κακής Λαϊκής

    Το θέμα που προέκυψε με την κατοχή του 18% των μετοχών της νέας Τράπεζας Κύπρου από τη διαχειρίστρια της Λαϊκής Τράπεζας θα βρεθεί στο επίκεντρο συνεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

    Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, το ζήτημα αυτό τέθηκε από μέλη του ΔΣ προς το Διοικητή της ΚΤΚ Πανίκο Δημητριάδη. Όλα θα εξεταστούν τη Δευτέρα στο ΔΣ της ΚΤΚ μέσα από την πρόθεση να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα, ανέφεραν καλά ενημερωμένες πηγές, οι οποίες σημείωσαν ότι αναγνωρίζουν το πρόβλημα αλλά δεν το επεδίωξαν.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι μετοχές που έλαβε η πρώην Λαϊκή από την Τράπεζα Κύπρου (λόγω του ότι τα περιουσιακά στοιχεία που μεταφέρθηκε στην Τράπεζα Κύπρου είναι περισσότερα από τις υποχρεώσεις) δεν μπορεί να αποδοθεί στους πιστωτές της Λαϊκής που υπέστησαν απώλειες, διότι η Τράπεζα δεν μπορεί να εισέλθει άμεσα σε εκκαθάριση, διότι πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκποίησης των θυγατρικών τραπεζών που ο όμιλος διαθέτει σε Ουκρανία, Ρωσία και Μάλτα.

    [03] Ερευνών λειτουργός για περιστατικό με ξεχασμένη γάζα στο Νοσοκομείο Λάρνακας

    Έρευνα διέταξε ο Υπουργός Υγείας Πέτρος Πετρίδης αναφορικά με την καταγγελία που έφτασε στο Υπουργείο Υγείας ότι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, ξέχασαν γάζες μέσα στην κοιλιακή χώρα γυναίκας κατά τη διάρκεια καισαρικής επέμβασης.

    Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αναπληρωτής Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας Ανδρέας Γεωργίου, εντός της ημέρας θα οριστεί λειτουργός για διερεύνηση του θέματος. Ανέφερε πως πρόκειται για μια πολύ σοβαρή καταγγελία, η οποία θα τύχει σχολαστικής διερεύνησης.

    Κατέστησε σαφές πως η καταγγελία έφθασε στο Υπουργείο Υγείας σήμερα Παρασκευή και όχι πριν από μερικές μέρες όπως είχε αφεθεί από κάποιους να νοηθεί.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 2 August 2013 - 14:39:04 UTC