Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-07-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Κύπρος στην πρώτη θέση στις κορασίδες Γ' κατηγορίας στην

    Καλαθόσφαιρα

  • [02] Υπ. Παιδείας: Η ελληνική παιδεία το ισχυρότερο στήριγμα μας
  • [03] Πέντε οι νεκροί στην έκρηξη σε τραίνο στον Καναδά

  • [01] Η Κύπρος στην πρώτη θέση στις κορασίδες Γ' κατηγορίας στην Καλαθόσφαιρα

    Την κατάκτηση της κορυφής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κορασίδων (κάτω των 16 ετών) Γ΄ Κατηγορίας, πανηγύρισε το μεσημέρι της Κυριακής η Εθνική Κύπρου. Με τεχνικό καθοδηγητή τον Κώστα Εγγλέζο και συνεργάτη τον Μαρίνο Θρασυβουλίδη, οι 16χρονες διεθνείς καλαθοσφαιρίστριές μας συνέτριψαν και τη Σκοτία με 67-40, αποδεικνύοντας την υπεροχή τους στις «μικρές» χώρες της ηλικίας τους.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΟΚ, οι Σκοτσέζες ήταν και αυτές αήττητες μέχρι χθες, όμως δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στην ανωτερότητα της Εθνικής μας και υπέκυψαν φυσιολογικά. Η άμυνα ήταν και πάλι η ειδοποιός διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων και αυτή που έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα μας να κάνει καταπληκτική δεύτερη περίοδο, στην οποία στήριξε την επιτυχία της. Μία επιτυχία που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη, αφού το γυναικείο μπάσκετ αποδεικνύει πως έχει μέλλον και θέλει να επιβιώσει κόντρα στις οικονομικές δυσχέρειες της εποχής. Η δουλειά που γίνεται στις ομάδες μας, στις μικρές ηλικίες, αποδεικνύεται ικανή για να οδηγήσει το κυπριακό γυναικείο μπάσκετ να αποκτήσει ξανά τη χαμένη αίγλη του.

    Μουδιασμένα και αγχωμένα μπήκαν στο παιχνίδι οι νεαρές μας καλαθοσφαιρίστριες και με τα συνεχόμενά τους λάθη έδωσαν την ευκαιρία στις Σκοτσέζες να προηγηθούν με 0-6 στο πρώτο τρίλεπτο. Ωστόσο, η ανασύνταξη για την Εθνική μας ήταν άμεση. Με βελτιωμένη αμυντική παρουσία, κατάφερε να τρέξει σερί 12-0 και να προηγηθεί με 12-6 στο 5΄12΄΄. Με 8 πόντους της πρώτης σκόρερ της διοργάνωσης, Τιάνα Ράτσα, η Κύπρος ξέφυγε με 17-8 στο 9΄, αφού η Ελένη Οικονομίδου έκανε σπουδαία δουλειά στην άμυνα, έχοντας 4 από τα 9 κλεψίματα της ομάδας μας. Το πρώτο δεκάλεπτο, στο οποίο επιτρέψαμε στις Σκοτσέζες να ανανεώσουν 6 φορές τις επιθέσεις τους, βρήκε την Κύπρο να προηγείται με 17-11.

    [02] Υπ. Παιδείας: Η ελληνική παιδεία το ισχυρότερο στήριγμα μας

    Στο δύσκολο αγώνα για δικαίωση και αντιμετώπιση των προκλήσεων, η ελληνική παιδεία αποτελεί το ισχυρότερο στήριγμα μας, τόνισε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζος, εκφωνώντας επιμνημόσυνο λόγο, στο ετήσιο μνημόσυνο του Αρχιεπισκόπου Κυπριανού και των συν αυτώ μαρτυρησάντων της 9ης Ιουλίου 1821, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Φανερωμένη, στη Λευκωσία.

    «Η ανοικοδόμηση της οικονομίας, αλλά και της πατρίδας γενικότερα είναι το στοίχημά μας» σημείωσε ο Υπουργός Παιδείας, προσθέτοντας ότι «περισσότερο από κάθε άλλη φορά επιβάλλεται σύμπνοια και ομοθυμία για την υπέρβαση των δυσκολιών».

    Επεσήμανε ότι «η συνεχιζόμενη κατοχή του βόρειου μέρους της πατρίδας μας από τον Αττίλα, σε συνδυασμό με την πρωτοφανή οικονομική κρίση, μας καλούν σε πλήρη ετοιμότητα και σε ανασύνταξη δυνάμεων».

    [03] Πέντε οι νεκροί στην έκρηξη σε τραίνο στον Καναδά

    Πέντε τουλάχιστον άνθρωποι νεκροί και 40 αγνοούμενοι είναι ο τραγικός απολογισμός της έκρηξης σε αμαξοστοιχία που μετέφερε αργό πετρέλαιο στη μικρή καναδέζικη πόλη Λακ-Μεγκαντίκ, στο Κεμπέκ του Καναδά.

    Το τραίνο αποτελείτο από 72 βαγόνια και το κάθε ένα εξ αυτών μετέφερε 113.000 λίτρα αργού πετρελαίου. Στα τέσσερα ξέσπασε φωτιά και ακολούθησε έκρηξη.

    Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 40 αγνοούνται, ενώ οι έρευνες και εξετάσεις συνεχίζονται.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 8 July 2013 - 6:39:04 UTC