Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-07-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αγωγές λιβέλου κατά Χάσικου και άλλων θα καταθέσει ο Πρόεδρος

    της ΑΤΗΚ

  • [02] Υπ. Εσωτερικών: Ο Κιττής θα ελεγχθεί για όλα

  • [01] Αγωγές λιβέλου κατά Χάσικου και άλλων θα καταθέσει ο Πρόεδρος της ΑΤΗΚ

    Για "στημένη" υπόθεση και για "ασύστολα ψεύδη" έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ), Στάθης Κιττής, αναφερόμενος στα όσα του καταμαρτυρούν σχετικά με την αγορά τουρκοκυπριακού τεμαχίου γης από το Ταμείο Συντάξεων των εργαζομένων της ΑΤΗΚ, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι έχει δώσει οδηγίες για καταχώρηση αγωγής λιβέλου κατά του Υπουργού Εσωτερικών, Σωκράτη Χάσικου, αλλά και κατά άλλων προσώπων.

    Κληθείς να σχολιάσει τα όσα αναφέρθηκαν από τον Χαράλαμπο Λιοτατή ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για τις αγοραπωλησίες τουρκοκυπριακών περιουσιών στις ελεύθερες περιοχές και την εμπλοκή του Ταμείου Συντάξεων των εργαζομένων στην ΑΤΗΚ και για χρηματικό ποσόν που φέρεται να δόθηκε στον ίδιο για την απόκτηση του τεμαχίου γης που ανήκε στον Τουρκοκύπριο Μουσταφά Μεχμέτ Μουσταφά, ο κ. Κιττής δήλωσε ότι "πρόκειται, βεβαίως, για ασύστολα ψεύδη".

    "Θα ζητήσω", συνέχισε, "να καταθέσω ενώπιον της Αστυνομίας αυτά τα στοιχεία, ότι πρόκειται για στημένη υπόθεση και θα ζητήσω να γίνει η σχετική έρευνα". Όπως ανέφερε ο κ. Κιττής, "πίσω από την όλη υπόθεση φαίνεται ότι είναι ο ίδιος ο Υπουργός Εσωτερικών».

    [02] Υπ. Εσωτερικών: Ο Κιττής θα ελεγχθεί για όλα

    Η παρούσα Κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για χρηστή διοίκηση, έρευνες και απόδοση ευθυνών, και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΤΗΚ Στάθης Κιττής θα ελεγχθεί για όλες του τις πράξεις, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

    Σε ερώτηση αναφορικά με σημερινές δηλώσεις του κ. Κιττή, ο κ. Χάσικος ανέφερε ότι "ο κ. Κιττής επιμένει και προσπαθεί να ταυτίσει τον Υπουργό με ίδια ή προσωπικά ή συγγενικά συμφέροντα". "Ευθύς εξ αρχής εγώ δήλωσα ότι δεν έχω καμία σχέση με τις όποιες εργασίες ή περιουσίες ή ιδιοκτησίες έχει ο Φρίξος Κουλέρμος, ο πεθερός μου, αλλά φαίνεται είτε δεν με πιστεύει είτε επιμένει σε τούτο", είπε.

    Επίσης, ανέφερε ότι ο κ. Κιττής "θα ελεγχθεί εφ όλης της ύλης. Ό,τι αγοράσε η Cyta, το Ταμείο Συντάξεων των υπαλλήλων της Cyta, σε ακίνητη περιουσία, να είναι βέβαιος ότι θα ελεγχθεί. Θα ελεγχθεί, επίσης, για τα χρήματα που έδινε στις ομάδες, που από 100.000 ευρώ που έπαιρναν οι ομάδες, βρέθηκαν να παίρνουν 800.000. Θα ελεγχθεί, επίσης, για τις δραστηριότητες της Cyta στην Ελλάδα, καθώς και για τις περιουσίες που αγόρασε η Cyta στην Ελλάδα. Για όλα αυτά να είναι βέβαιος ο κ. Κιττής ότι θα ελεγχθεί", είπε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 6 July 2013 - 12:39:04 UTC