Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-06-30

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΑΜ: Πρέπει να αντιμετωπιστεί η φυγοστρατία
  • [02] Η Κροατία από 1 Ιουλίου το 28 μέλος της ΕΕ

  • [01] ΥΠΑΜ: Πρέπει να αντιμετωπιστεί η φυγοστρατία

    Η φυγοστρατία δεν είναι λύση, αλλά τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλοι, Κυβέρνηση, Βουλή και κοινωνία, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, καλώντας τα νέα παιδιά να καταταγούν.

    Αναφορικά με το ενδεχόμενο μείωσης της στρατιωτικής θητείας, είπε ότι στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού και του επανασχεδιασμού της Εθνικής Φρουράς θα επέλθει και η μείωση, προσθέτοντας ότι σύντομα θα ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα και αυτή τη στιγμή μια τεχνοοικονομική μελέτη.

    Σε δηλώσεις του στην Πάφο, είπε πως έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα και σε θέματα εγκαταστάσεων, σε θέματα υγιεινής διατροφής αλλά πάνω από όλα, - όπως είπε,- σε θέματα εκπαίδευσης.

    Τα νέα παιδιά που θα καταταγούν στην Εθνική Φρουρά, είπε, πρέπει να νιώθουν περήφανα, γιατί η αποστολή της Εθνικής Φρουράς δεν έχει αλλάξει και είναι εθνική ανάγκη Εδώ, συνέχισε «απειλούμεθα καθημερινά, από την άλλη πλευρά, αμφισβητούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, και έχουμε υποχρέωση να κρατήσουμε το αξιόμαχο της Εθνικής Φρουράς σε ψηλά επίπεδα».

    [02] Η Κροατία από 1 Ιουλίου το 28 μέλος της ΕΕ

    Η Κροατία καθίσταται από την 1η Ιουλίου το 28ο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι σημαίες της Ε.Ε. κυμάτιζαν στη κεντρική πλατεία του Ζάγκρεμπ, όπου πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί για να γιορτάσει το γεγονός. Εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στην πρωτεύουσα με αφορμή την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    "Δεν έχουμε πλέον δικαιολογίες, εάν κάποτε διακείμεθα εχθρικώς (απέναντι στην ΕΕ), στη βάση στερεοτύπων και με ρεαλιστικό --ή και μη ρεαλιστικό-- τρόπο, τώρα δεν διακατεχόμεθα από εχθρότητα.

    Τώρα, την επιτυχία την έχουμε στα χέρια μας κι ας ζήσει η Κροατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση", τόνισε σε ομιλία του ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς.

    Στο κοινοβούλιο στο Ζάγκρεμπ συγκεντρώθηκαν 350 προσκεκλημένοι κι ανάμεσά τους η ανώτατη πνευματική ηγεσία της χώρας --μαζί με τη θρησκευτική. Η χώρα των 4,4 εκατομμυρίων κατοίκων αποτελεί μία από τις επτά χώρες που συγκροτήθηκαν μετά την κατάρρευση της πρώην Γιουγκοσλαβίας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 30 June 2013 - 11:39:04 UTC