Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-06-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Κύπρος θα χρειαστεί τρία χρυσά μετάλλια στους Μεσογειακούς Αγώνες
  • [02] Έξω από τη Βουλή θα διαμαρτυρηθούν την Πέμπτη οι επαγγελματίες

    ψαράδες

  • [03] Σε σωστό σωφρονιστικό σύστημα, στοχεύει η Κυβέρνηση

  • [01] Η Κύπρος θα χρειαστεί τρία χρυσά μετάλλια στους Μεσογειακούς Αγώνες

    Η Κύπρος θα χρειαστεί να κατακτήσει τρία χρυσά μετάλλια, για μπορέσει να επιτευχθεί ο στόχος της 12ης θέσης στους Μεσογειακούς Αγώνες της Μερσίνας.

    Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΑΚ λαμβάνοντας υπόψη τα αγωνιστικά δεδομένα της κυπριακής αποστολής, ο στόχος είναι δύσκολος, αλλά όχι ανέφικτος, ενώ οι περισσότερες ελπίδες πέφτουν στον σκοπευτή Γιώργο Αχιλλέως και στον στίβο κυρίως στην Ελένη Αρτυματά.

    Στο μεταξύ, ο Κυριάκος Ιωάννου προέρχεται από τραυματισμό και η συμμετοχή του είναι πολύ αμφίβολη.

    [02] Έξω από τη Βουλή θα διαμαρτυρηθούν την Πέμπτη οι επαγγελματίες ψαράδες

    Με τις οικογένειές τους έξω από το κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων θα θέσουν τα αιτήματά τους οι επαγγελματίες ψαράδες, την Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 1430 , ύστερα από την «απογοητευτική» όπως την χαρακτήρισαν συνάντηση που είχαν το πρωί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη δόθηκε στους επαγγελματίες ψαράδες η διαβεβαίωση, σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Τμήματος Αλιείας Λοϊζο Λοϊζίδη, ότι αν διαπιστωθούν παρανομίες ή παρατυπίες στις άδειες που δόθηκαν για γρι-γρι, αυτές θα ανακληθούν άμεσα.

    Μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη οι ψαράδες μετέβησαν στην Κοφίνου όπου είχαν συνάντηση προκειμένου να αποφασίσουν το τι μέλλει γενέσθαι. Στις δηλώσεις του ο Χριστόδουλος Χαραλάμπους Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Ψαράδων ανέφερε ότι «ύστερα από την πρωινή συνάντηση που είχαμε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και είχαμε την απογοητευτική απάντηση ότι θα έρθει τελικά με το ζόρι το γρι-γρι, αποφασίσαμε ότι η μόνη μας ελπίδα είναι η Βουλή. Την Πέμπτη στις 2.30 το μεσημέρι θα είμαστε, ακόμα και με τις οικογένειες μας έξω από το κτίριο της Βουλής».

    [03] Σε σωστό σωφρονιστικό σύστημα, στοχεύει η Κυβέρνηση

    Κανένας στον τόπο μας δεν μπορεί να υπερηφανεύεται για το σωφρονιστικό μας σύστημα και αποτελεί απόφαση της Κυβέρνησης να αξιοποιήσει τη δυνατότητα μεθόδου σύμπραξης του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για να ανεγείρει νέες φυλακές, στις οποίες να μπορεί να εφαρμοστεί ένα σωστό σωφρονιστικό σύστημα, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος επισκέφθηκε τις Κεντρικές Φυλακές στη Λευκωσία, όπου περιηγήθηκε στους χώρους των φυλακών και έτυχε ενημέρωσης περί της παρούσας κατάστασης.

    Ο κ. Νικολάου είπε πως το σύστημα αυτό θα πρέπει να βοηθά αυτούς που καταδικάζονται από το δικαστήριο να μπορέσουν να επανέλθουν και να επανενταχθούν σωστά στην κοινωνία. Δυστυχώς, όμως, τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί εδώ δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο, και είναι γι' αυτό που είμαστε υποχρεωμένοι να εξετάσουμε κι άλλα ενδεχόμενα, πρόσθεσε.

    Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως "δεν είναι σωστό να έχουμε φυλακές σε μια καθ' όλα οικιστική περιοχή. Ως εκ τούτου, προσανατολιζόμαστε στην προσπάθεια για να ανεγείρουμε νέες φυλακές, σε χώρο έξω από τη Λευκωσία, που θα μπορεί να επιτρέπει τόσο στους λειτουργούς όσο και στην Πολιτεία να εφαρμόσει τέτοια σωφρονιστικά συστήματα που να μην βλέπουμε κάποιους να βγαίνουν και να μπαίνουν στις φυλακές», σημείωσε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 17 June 2013 - 15:39:04 UTC