Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-05-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο κόκκινο η παιδική φτώχεια στην Ελλάδα, λέει η UNICEF
  • [02] Πλήρως ικανοποιημένη η Αστυνομία μετά τον χθεσινό τελικό
  • [03] Σαμαράς: Προς το συμφέρον όλης της Ευρώπης η εκμετάλλευση

    πλουτοπαραγωγικών πηγών


  • [01] Στο κόκκινο η παιδική φτώχεια στην Ελλάδα, λέει η UNICEF

    Στο «κόκκινο» βρίσκεται η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός στην Ελλάδα, με θύματα παιδιά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η UNICEF σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην έκθεση «Η κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα 2013», αποκαλύπτεται ότι τα φτωχά ή κοινωνικά αποκλεισμένα παιδιά στην Ελλάδα, φτάνουν τα 597.000, με τα 322.000 εξ αυτών να είναι σε σοβαρή υλική αποστέρηση.

    Όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, η παιδική φτώχεια στην Ελλάδα, το 2011 έφτανε το 23,7%, με τα φτωχά παιδιά να ανέρχονται σε 465.000. Συνολικά ο δείκτης «φτώχεια ή κοινωνικός αποκλεισμός» για το 2011 αφορούσε 597.000 παιδιά, δηλαδή ποσοστό 30,4%, που σημαίνει αύξηση κατά 9,1% από το 2010. Τα παιδιά που διαβιούσαν σε «συνθήκες συσσώρευσης πολλαπλών μειονεξιών», δηλαδή σε νοικοκυριά που χαρακτηρίζονται από φτώχεια, από σοβαρή υλική αποστέρηση και από χαμηλή ένταση εργασίας, το 2011 έφθασαν στο 3,5% και ο αριθμός τους εκτινάχτηκε στα 69.000 παιδιά από 12.000 παιδιά που ήταν το αντίστοιχο μέγεθος το 2010.

    Ακόμα, το 16,4% του συνόλου των ανηλίκων εμφανίζεται να διαβιεί σε νοικοκυριά με «σοβαρή υλική αποστέρηση», ποσοστό που αντιστοιχεί σε 322.000 παιδιά, αριθμός αυξημένος κατά 89.000 άτομα ή ποσοστιαία αύξηση της τάξης του 38,2%, μεταξύ 2010 και 2011.

    [02] Πλήρως ικανοποιημένη η Αστυνομία μετά τον χθεσινό τελικό

    Την πλήρη ευαρέσκειά της εκφράζει η Αστυνομία για το γεγονός ότι ο χθεσινός τελικός Κυπέλλου στη Λεμεσό κινήθηκε σε αθλητοπρεπή πλαίσια και δεν σημειώθηκε το παραμικρό επεισόδιο.

    Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε ότι τα μέτρα που λήφθηκαν απέδωσαν και εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην ΚΟΠ, στα σωματεία αλλά και στους φιλάθλους για την συνεργασία.

    Ο κ. Αγγελίδης ερωτηθείς για σύλληψη χθες δύο νεαρών στη λεωφόρο Γρίβα Διγενή στη Λεμεσό, ανέφερε ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό από το οποίο δεν προκλήθηκε καμία ένταση ούτε και τραυματίστηκε κανένας.

    Οι δύο νεαροί, ένας 19χρονος και ένας 15χρονος συνελήφθησαν έπειτα από καταγγελία ότι πετούσαν πέτρες εναντίον αυτοκινήτων. Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι για τον χθεσινό τελικό εργάστηκαν συνολικά 380 Αστυνομικοί και 120 επιτηρητές.

    [03] Σαμαράς: Προς το συμφέρον όλης της Ευρώπης η εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών

    Είναι προς το συνολικό συμφέρον όλης της Ευρώπης να προχωρήσει η εκμετάλλευση των εγχώριων πλουτοπαραγωγικών πηγών, δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς.

    Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι έγινε τελικά δεκτή η πρότασή του στο κείμενο των συμπερασμάτων, να υπάρχει, δηλαδή, ειδική αναφορά σε εγχώριες πηγές ενέργειας, χερσαίες και θαλάσσιες, ώστε να συμπεριλαμβάνει ξεκάθαρα και το θαλάσσιο ενεργειακό πλούτο των κρατών-μελών.

    «Διευρύναμε απόψε τη συζήτηση για την ανταγωνιστικότητα στην Ευρώπη, που δεν αφορά μόνο στο εργασιακό κόστος, αφορά και στην ενέργεια αλλά και στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

    Γιατί; Γιατί το κόστος ενέργειας επηρεάζει και το κόστος των προϊόντων, άρα και την ανταγωνιστικότητα τους. Όπως και το εύρος της φοροδιαφυγής είναι μια στρέβλωση, που δημιουργεί και άλλες στρεβλώσεις πέραν του ότι προκαλεί και τεράστια κοινωνική αδικία», αναφέρει ο Ελληνας Πρωθυπουργός στη δήλωσή του.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 23 May 2013 - 7:39:04 UTC