Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-05-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θέματα για στήριξη του τουρισμού συζήτησαν ΥΠΕΣ και ΠΑΣΥΞΕ
  • [02] Στην ολομέλεια η πρόταση νόμου για παράταση στην παραγραφή αγώγιμων

    δικαιωμάτων για οφειλές


  • [01] Θέματα για στήριξη του τουρισμού συζήτησαν ΥΠΕΣ και ΠΑΣΥΞΕ

    Θέματα που αφορούν τη στήριξη της τουριστικής βιομηχανίας και που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εσωτερικών αλλά και άλλα θέματα όπως η φορολόγηση της ακίνητης ιδιοκτησίας, η οποία αναμένεται να επηρεάσει τους επιχειρηματίες του κλάδου, συζήτησαν την Τετάρτη ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος και αντιπροσωπεία του ΠΑΣΥΞΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Χάρη Λοϊζίδη.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ είπε ότι είχε μια χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση κατά την οποία έγινε, όπως είπε, ανάλυση των θέσεων που αφορούν την τουριστική βιομηχανία και το Υπουργείο Εσωτερικών.

    «Ήταν κάποια θέματα που εκκρεμούσαν εδώ και αρκετό καιρό και έπρεπε να ξεκαθαρίσουν. Έχουμε πάρει αρκετές τοποθετήσεις από τον Υπουργό και τους συνεργάτες του και νομίζω είμαστε σε καλό δρόμο» σημείωσε, προσθέτοντας ότι αυτό που έχει σημασία είναι να μπορέσει η τουριστική βιομηχανία να αποτελέσει ένα από τους κινητήριους μοχλούς της ανάπτυξης για την επόμενα 2-3 χρόνια που η Κύπρος θα αντιμετωπίζει αυτή την οικονομική κρίση.

    Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι το ενδιαφέρον για τον τουριστικό τομέα δεν αφορά μόνο την Κυβέρνηση αλλά ολόκληρη την κοινωνία, καθώς η τουριστική βιομηχανία αφού αποτελεί την ατμομηχανή της οικονομίας, και ως εκ τούτου θα πρέπει να προσεχθεί ως κόρη οφθαλμού στις συνθήκες βαθύτατης οικονομικής κρίσης. Υπέδειξε παράλληλα πως είναι υποχρέωση όλων και ιδιαίτερα της Κυβέρνησης να επιλύσει άμεσα τα προβλήματα που εκκρεμούσαν διαχρονικά αλλά και να δώσει ουσιαστικά κίνητρα για την ενίσχυση και αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος.

    [02] Στην ολομέλεια η πρόταση νόμου για παράταση στην παραγραφή αγώγιμων δικαιωμάτων για οφειλές

    Στην Ολομέλεια της Βουλής οδηγείται η πρόταση νόμου για παράταση στην παραγραφή αγώγιμων δικαιωμάτων για οφειλές, από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών. Το νομοσχέδιο για την απλοποίηση των διαδικασιών που αφορούν τις δικαστικές διαδικασίες με διάδικο τη Λαϊκή Τράπεζα βρίσκει κάθετα αντίθετο τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο.

    Από την Επιτροπή συζητείται και παράταση στην εξαίρεση που αφορά την κατοχή πολεοδομικής άδειας και άδειας οικοδομής για την έκδοση πιστοποιητικού καταλληλότητας των ανοικτών γηπέδων Α' κατηγορίας.

    Σε δήλωση μετά τη συνεδρία ο Πρόεδρος της Επιτροπής Σωτήρης Σαμψών ανέφερε ότι έχει την εντύπωση πως η Επιτροπή και οι ενδιαφερόμενοι κατάληξαν σε παράταση της παραγραφής των αγώγιμων δικαιωμάτων για οφειλές μέχρι το τέλος Ιουνίου 2014 και την επόμενη εβδομάδα θα πάει προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων. Εξήγησε ότι η παράταση αφορά αγώγιμα δικαιώματα σε σχέση με το κράτος, πιστωτικά και τραπεζικά ιδρύματα και ιδιωτικές αστικές υποθέσεις

    Σε ό,τι αφορά το τροποποιητικό νομοσχέδιο του περί εξυγίανσης των πιστωτικών ιδρυμάτων νόμου, ο κ. Σαμψών εξήγησε ότι το νομοσχέδιο προβλέπει την αλλαγή τίτλων σε αγωγές και διαδικαστικές διαδικασίες που εκκρεμούν, με διάδικο ίδρυμα που αποκτάται από άλλο πιστωτικό ίδρυμα ή που βρίσκεται υπό εξυγίανση.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 15 May 2013 - 13:39:05 UTC