Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-05-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ήττα Μάρκου Παγδατή στο τουρνουά της Ρώμης
  • [02] Επτά Κύπριοι καλλιτέχνες στο Λούβρο
  • [03] Επίσκεψη Χέρμαν Βαν Ρομπέι στην Τουρκία
  • [04] Ερευνώντα λειτουργό διορίζει η Νομική Υπηρεσία για το περιστατικό

    σε αρτοποιείο


  • [01] Ήττα Μάρκου Παγδατή στο τουρνουά της Ρώμης

    Ο Κύπριος αντισφαιριστής Μάρκος Παγδατής ηττήθηκε στον πρώτο γύρο του Internazionali BNL d'Italia χθες στη Ρώμη, από τον Grigor Dimitrov με 2-0 σετ (6-3, 6-4), σε ένα παιχνίδι διάρκειας 77 λεπτών.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Κύπριος πρωταθλητής δεν μπόρεσε να κρατήσει το σερβίς του δύο φορές, αφού ο 21χρονός Dimitrov συνέχισε την επιτυχία του από το Mutua Madrid Open της περασμένης εβδομάδας, όπου κατέγραψε τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του, έναντι του Νο. 1 στην παγκόσμια κατάταξη Novak Djokovic. «Δεν είμαι σε καλή φόρμα αυτό το διάστημα», παραδέχθηκε ο Μάρκος, έχοντας χάσει επίσης στον πρώτο γύρο του Mutua Madrid Open την περασμένη εβδομάδα. «Έχω χάσει λίγο από την αυτοπεποίθηση μου.

    Σέρβιρε πολύ καλά ο Dimitrov. Δεν είχα πολλές ευκαιρίες. Δεν έχω πολύ καλό ρυθμό τελευταίως, αφού παίζω μόνο ένα παιγνίδι την εβδομάδα και δεν έχω ευκαιρία να παίξω δεύτερο ή τρίτο αφού χάνω στον πρώτο γύρο», ανέφερε.

    [02] Επτά Κύπριοι καλλιτέχνες στο Λούβρο

    Επτά Κύπριοι καλλιτέχνες ένωσαν τις δυνάμεις και τα εκφραστικά τους μέσα, συμμετέχοντας στο project του διεθνούς φήμης καλλιτέχνη Michelangelo Pistoletto. Ένα project που αφορούσε την παρουσίαση, μέσα από διαφορετικά έργα, μιας συνολικής αφηρημένης ερμηνείας του «Τρίτου Παράδεισου», με υπόνοια και σχόλιο προς την ατομική και τη συλλογική ευθύνη της κοινωνικής αλλαγής.

    Τον περασμένο Δεκέμβριο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Michelangelo Pistoletto για την κατά τόπους δημιουργία του «Τρίτου Παράδεισου», οι καλλιτέχνες Νικόλας Ιορδάνου από την Πάφο, Σύλβια Νικολαΐδου από τη Λεμεσό, Γιάννης Σακέλλης από την Πάφο, Μαριάννα Κωνσταντή από την Πάφο, Χάρης Πασπαλλής από την Πάφο, Γιώργος Πέτρου από τη Λευκωσία και Μίριαμ Μακ Κόννον από την Ιρλανδία που διαμένει στην Πάφο, ανέλαβαν δράση και οργάνωσαν την εικαστική έκθεση με τίτλο Catharsis/Rebirth, επιλέγοντας ως χώρο Αναγέννησης - Κάθαρσης και δημιουργίας, τα Οθωμανικά λουτρά, στην Πάφο. Στις 17 Μαΐου 2013, το βίντεο ντοκουμέντο της έκθεσης αυτής, θα ταξιδέψει και θα εκτεθεί στο Λούβρο, συμπληρώνοντας ως ψηφίδα ενός συνολικού έργου, τον «Τρίτο Παράδεισο», που εμπνεύστηκε ο μεγάλος Ιταλός καλλιτέχνης, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου.

    [03] Επίσκεψη Χέρμαν Βαν Ρομπέι στην Τουρκία

    Την Τουρκία θα επισκεφθεί στις 23 Μαΐου ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι. Σύμφωνα με την εφημερίδα Μιλλιέτ, μετά την εκλογή του ο κ. Βαν Ρομπέι επισκέφτηκε πολλές χώρες, υποψήφιες και μη, της ΕΕ, αλλά και χώρες όπως το Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία, αλλά για τρία χρόνια απέκλειε οποιαδήποτε επίσκεψη στην Τουρκία.

    Ο αποκλεισμός αυτός έληξε, προστίθεται, και ο Βαν Ρομπέι μεταβαίνει στην Τουρκία εν μέσω ενδείξεων για αναζωογόνηση στις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας και μηνυμάτων από ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για ώθηση στις διαπραγματεύσεις ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ. Η Μιλλιέτ υπενθυμίζει ότι το 2004 ο Χέρμαν Βαν Ρομπέι εξόργισε την Άγκυρα με τις δηλώσεις του ότι η Τουρκία δεν ήταν και δεν πρόκειται να γίνει ποτέ μέλος της Ευρώπης.

    Παρόλο που έκτοτε δεν έκανε παρόμοιες δηλώσεις, αγνοούσε επιμελώς την Τουρκία, σημειώνει η εφημερίδα. Σε συνάντησή του με τον Υπουργό ΕΕ και Επικεφαλής των Διαπραγματεύσεων, Εγκεμέν Μπαγίς, τον Ιανουάριο στη Χιλή, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δήλωσε για πρώτη φορά ότι υποστηρίζει την αναθέρμανση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ.

    [04] Ερευνώντα λειτουργό διορίζει η Νομική Υπηρεσία για το περιστατικό σε αρτοποιείο

    Ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης θα διορίσει λειτουργό της Νομικής Υπηρεσίας για να διαπιστώσει ακριβώς τα γεγονότα και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αστυνομικός έκανε χρήση του όπλου του, σε περιστατικό σε αρτοποιείο, ανακοίνωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.

    Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το περιστατικό κατά το οποίο αστυνομικός σε εντεταλμένη υπηρεσία πυροβόλησε εναντίον ατόμου που εισήλθε σε αρτοποιείο στην Επαρχία Λευκωσίας κρατώντας μαχαίρι με σκοπό τη διάπραξη ληστείας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι «εάν θέλουμε τον αστυνομικό να μπορεί να ενεργήσει άμεσα και αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος, την ίδια ώρα πρέπει να του παραχωρήσουμε και εκείνου τα μέσα αυτοπροστασίας».

    «Το όπλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο αυτοπροστασίας σε εξαιρετικές περιπτώσεις και όταν αυτό κρίνεται απολύτως αναγκαίο και αυτό είναι που θα διερευνηθεί» από λειτουργό της Νομικής Υπηρεσίας μετά από συνεννόηση Υπουργού Δικαιοσύνης και Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 13 May 2013 - 14:39:03 UTC