Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-05-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Δαμασκός χαιρετίζει την αμερικανορωσική προσέγγιση όσον αφορά

    την συριακή κρίση

  • [02] Μονόδρομος το Μνημόνιο για να επιστρέψει η Κύπρος σε τροχιά

    ανάπτυξης, δηλώνει ο Π. Δημητριάδης

  • [03] Αυξάνονται κατά 2% οι δημόσιοι υπάλληλοι από το '95, είπε στην

    Ερευνητική ο Διευθυντής Στατιστικής


  • [01] Η Δαμασκός χαιρετίζει την αμερικανορωσική προσέγγιση όσον αφορά την συριακή κρίση

    Η Δαμασκός χαιρέτισε την αμερικανορωσική προσέγγιση, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη της στην θέση της Μόσχας όσον αφορά την συριακή κρίση, μετέδωσε η επίσημη συριακή τηλεόραση.

    "Το υπουργείο Εξωτερικών χαιρετίζει την αμερικανορωσική προσέγγιση και είναι πεπεισμένο για την σταθερότητα της ρωσικής θέσης, η οποία στηρίζεται στον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ και στους κανόνες του διεθνούς δικαίου", σύμφωνα με την συριακή δημόσια τηλεόραση.

    "Η αξιοπιστία της θέσης των ΗΠΑ εναπόκειται στην ανάπτυξη σοβαρών (προσπαθειών) απέναντι στους συμμάχους τους για να σταματήσει η βία και η τρομοκρατία", διευκρίνισε το υπουργείο, την ανακοίνωση του οποίου επικαλείται η κρατική τηλεόραση.

    [02] Μονόδρομος το Μνημόνιο για να επιστρέψει η Κύπρος σε τροχιά ανάπτυξης, δηλώνει ο Π. Δημητριάδης

    Την πεποίθηση πως, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, η αποφασιστική εφαρμογή των μέτρων του Μνημονίου, ανεξαρτήτως των βραχυπρόθεσμων αρνητικών επιπτώσεων τους, αποτελεί μονόδρομο προκειμένου η χώρα να επιστρέψει σε τροχιά διατηρήσιμης ανάπτυξης με υγιή δημόσια οικονομικά και χρηματοπιστωτική σταθερότητα, εξέφρασε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης, διατυπώνοντας, παράλληλα, την άποψη ότι αποφεύχθηκαν τα καταστροφικά σενάρια.

    Σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης της Τράπεζας για το έτος 2012, ο κ. Δημητριάδης τόνισε αρχικά ότι παρά τις δύσκολες αποφάσεις που έχουν ληφθεί για την κυπριακή οικονομία και κατ' επέκταση τους πολίτες, υπάρχει μια άλλη, πιο θετική όψη.

    «Το γεγονός ότι σήμερα η κυπριακή οικονομία βρίσκεται κάτω από την προστασία του Προγράμματος Στήριξης της ΕΕ και του ΔΝΤ σημαίνει ότι έχουν αποφευχθεί καταστροφικά σενάρια, όπως για παράδειγμα η κατάρρευση συστημικών τραπεζών και η άτακτη χρεοκοπία του κυπριακού κράτους, τα οποία αν πραγματοποιούνταν θα οδηγούσαν σε ανυπολόγιστες αρνητικές επιπτώσεις», σημείωσε.

    Όπως είπε, αποφεύχθηκε η εκκαθάριση (liquidation) των επηρεαζόμενων τραπεζών, μια ενέργεια που θα έπληττε όχι μόνον το σύνολο των καταθέσεων αλλά και τους δανειολήπτες, οι οποίοι θα εξαναγκάζονταν σε άμεση εξόφληση όλων τους των δανείων.

    [03] Αυξάνονται κατά 2% οι δημόσιοι υπάλληλοι από το '95, είπε στην Ερευνητική ο Διευθυντής Στατιστικής

    Διαχρονικά φαίνεται ότι ο αριθμός των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αυξανόταν από το 1995 περίπου 2% ετησίως, δήλωσε την Πέμπτη ο Διευθυντής της Στατιστικής Υπηρεσίας Γιώργος Γεωργίου ενώπιον της τριμελούς Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάσταση της οικονομίας.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις του Προέδρου της Ερευνητικής Επιτροπής Γεώργιου Πική, ο κ. Γεωργίου είπε ακόμη ότι το ποσοστό των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα έναντι του συνολικού εργατικού δυναμικού του τόπου, παρέμενε διαχρονικά σταθερό γύρω στο 18%.

    Ο κ. Γεωργίου κατέθεσε στην Ερευνητική Επιτροπή στοιχεία που αφορούν τον αριθμό των εργαζομένων σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που ελέγχονται από την Κυβέρνηση από το 1995 μέχρι το 2012, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής να ζητεί από τον Διευθυντή της Στατιστικής Υπηρεσίας να προσκομίσει στην Επιτροπή το συντομότερο δυνατό στοιχεία που αφορούν τον αριθμό των εργαζομένων στη δημόσια υπηρεσία από το 1985 μέχρι σήμερα, καθώς και στοιχεία που αφορούν τον αντίστοιχο αριθμό σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 9 May 2013 - 16:39:04 UTC