Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-05-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θύματα απαγωγής εντοπίστηκαν ύστερα από δέκα χρόνια
  • [02] Πεντάχρονο αγοράκι νεκρό από δάγκωμα σκύλου
  • [03] Σαράντα και πλέον Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν από ισραηλινή επιδρομή

    στη Δαμασκό


  • [01] Θύματα απαγωγής εντοπίστηκαν ύστερα από δέκα χρόνια

    Τρεις γυναίκες, οι οποίες αναζητούνταν από την αστυνομία με τις υποψίες ότι έχουν πέσει θύματα απαγωγής, βρέθηκαν τη Δευτέρα ζωντανές, σε ένα σπίτι στο Κλίβελαντ, σε μικρή απόσταση από όπου εθεάθησαν την τελευταία φορά, ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές.

    Η αστυνομία του Κλίβελαντ ανακοίνωσε ότι η Αμάντα Μπέρι και η Τζίνα Ντεζεζούς είχαν εξαφανιστεί το 2004 όταν ήταν ακόμα στην εφηβεία τους. Η Ντεζεζούς ήταν 14 και η Μπέρι 16 ετών όταν απήχθησαν, καθώς διένυαν την απόσταση από τις κατοικίες τους στο σχολείο όπου φοιτούσαν, ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

    Η τρίτη γυναίκα, η Μισέλ Νάιτ, είχε εξαφανιστεί το 2000 όταν ήταν μόλις 20 ετών. Οι γυναίκες διακομίστηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομείο όπου τους χορηγήθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αν και σύμφωνα με την αστυνομία η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή.

    [02] Πεντάχρονο αγοράκι νεκρό από δάγκωμα σκύλου

    Αγοράκι από το Λυθροδόντα, ο Αίαντας Λοΐζου, ηλικίας πεντέμισι χρόνων έχασε τη Δευτέρα τη ζωή του όταν δαγκώθηκε στο λαιμό, και συγκεκριμένα στην καρωτίδα, από σκύλο ράτσας «Ακίτα», ενώ βρισκόταν για επίσκεψη με τους γονείς του σε φιλικό τους σπίτι στην Σκαρίνου.

    Ο σκύλος θανατώθηκε από λειτουργούς των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών ενώ ο ιδιοκτήτης του συνελήφθη από την Αστυνομία για αμελείς και απερίσκεπτες πράξεις, αφού ο σκύλος δεν ήταν δεμένος.

    Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας υπαστυνόμος Χρήστος Ανδρέου ανέφερε ότι ο σκύλος επιτέθηκε στον μικρό και τον δάγκωσε στο λαιμό. Αμέσως ο πατέρας του παιδιού και ο ιδιοκτήτης του σκύλου μετέφεραν το μικρό αρχικά στον αστυνομικό σταθμό Κοφίνου και στη συνέχεια με τη συνοδεία Αστυνομίας με ασθενοφόρο διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου ο επί καθήκοντι ιατρός διαπίστωσε ότι ήταν νεκρό.

    [03] Σαράντα και πλέον Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν από ισραηλινή επιδρομή στη Δαμασκό

    Τουλάχιστον 42 Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν, ενώ άγνωστη παραμένει η τύχη περίπου εκατό άλλων μετά την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που έγινε τη νύχτα του Σαββάτου προς ξημερώματα Κυριακής κατά τριών στρατιωτικών θέσεων βόρεια της Δαμασκού, ανακοίνωσε μη κυβερνητική οργάνωση.

    "Σύμφωνα με νέο απολογισμό, τουλάχιστον 42 στρατιώτες σκοτώθηκαν και αγνοείται η τύχη περίπου εκατό άλλων μετά την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή", δήλωσε ο Ράμι Αμπντελραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι συριακές αρχές δεν έχουν δώσει μέχρι στιγμής έναν επίσημο απολογισμό, αλλά το Υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε επιστολή του στον ΟΗΕ ότι "η επίθεση αυτή προκάλεσε θανάτους και τραυματισμούς και σοβαρές ζημιές στις θέσεις αυτές και στις κοντινές περιοχές στις οποίες ζουν άμαχοι".

    Την ίδια ώρα το Ισραήλ επεδίωξε χθες να πείσει τον Σύρο Πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ ότι οι πρόσφατες αυτές επιδρομές δεν αποσκοπούσαν στο να τον αποδυναμώσουν και υποβάθμισε τις προοπτικές μιας κλιμάκωσης. Στο μεταξύ, η ΕΕ εξέφρασε φόβους για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της συριακής σύγκρουσης μετά τις επιδρομές αυτές.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 7 May 2013 - 7:39:04 UTC