Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-05-01

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υστατο χαίρε στην Μαριάννα Ζαχαριάδη
  • [02] Κυπελλούχος στην πετόσφαιρα γυναικών η Ανόρθωση
  • [03] Οι δημοσιονομικοί στόχοι του μνημονίου
  • [04] Δείπνο ηγετών στις 29 Μαΐου, δηλώνει ο Ντάουνερ

  • [01] Υστατο χαίρε στην Μαριάννα Ζαχαριάδη

    Το ύστατο χαίρε δίνουν συγγενείς, φίλοι και συναθλητές στην αθλήτρια Μαριάννα Ζαχαριάδη. Η κηδεία της θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στα Κελοκέδαρα από όπου κατάγεται ο πατέρας της αθλήτριας, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου. Έκκληση της οικογένειας είναι όπως αντί στεφάνων γίνουν εισφορές για την ανέγερση αθλητικού κέντρου στα Κελοκέδαρα στη μνήμη της Μαριάννας Ζαχαριάδη.

    Στην κηδεία της Μαριάννας θα παραστούν εκ μέρους της Κυβέρνησης ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζος, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής ΚΟΕ Ουράνιος Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ Αντώνης Δράκος, ο Διευθυντής της ΚΟΕΑΣ Αντώνης Γεωργαλλίδης και σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της ΚΟΕΑΣ, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΑ, με επικεφαλής τον Πρόεδρό του Πάμπο Στυλιανού, ο Πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Κόροιβος Δήμος Καλλινίκου και συνανθλήτριες και συναθλητές της Μαριάννας από την Ελλάδα και την Κύπρο των οποίων θα ηγούνται ο Κυριάκος Ιωάννου πρωταθλητής στο ύψος και η Ελένη Αρτυματά πρωταθλήτρια στα 100 και 200 μέτρα.

    [02] Κυπελλούχος στην πετόσφαιρα γυναικών η Ανόρθωση

    Η Ανόρθωση κατέκτησε το Κύπελλο Πετόσφαιρας Α΄ Κατηγορίας γυναικών νικώντας στον 38ο τελικό κυπέλλου τον Απόλλων με 3-0 σετ (25-18, 25-20, 25-16) και πανηγύρισε το τρόπαιο για έκτη φορά στην ιστορία της ενώ συνάμα έκανε και το ντάμπλ.

    Όπως αναφέρει η ΚΟΠΕ, η νταμπλούχος Ανόρθωση κυριάρχησε πλήρως στον αγώνα σε σχέση με τον Απόλλωνα που ήταν απειλητικός μόνο στο δεύτερο σετ του τελικού.

    Πολυτιμότερη παίκτρια του τελικού αναδείχθηκε η Τατιάνα Μουντρίσκαγια της Ανόρθωσης η οποία ήταν το βαρύ πυροβολικό της ομάδας του Ομελτσένκο.

    [03] Οι δημοσιονομικοί στόχοι του μνημονίου

    Το μνημόνιο προνοεί συνολικά μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής 7,1% του ΑΕΠ κατά τη διάρκεια του προγράμματος 2012-2016.

    Οι στόχοι του προγράμματος: 2013 - Πρωτογενές έλλειμμα 2,40% του ΑΕΠ ή 395 εκατ. 2014-Πρωτογενές έλλειμμα 4,25% του ΑΕΠ ή 678 εκατ. 2015 - Πρωτογενές έλλειμμα 2,10% του ΑΕΠ ή 344 εκατ. 2016 - Πρωτογενές πλεόνασμα 1,2% του ΑΕΠ ή 204 εκατ. Παράλληλα, προνοεί ότι το δεύτερο τρίμηνο του 2016 οι κυπριακές Αρχές θα παρουσιάσουν στην Τρόικα προκαταρτικά μέτρα προκειμένου να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 3% του ΑΕΠ το 2017 και πλεόνασμα 4% του ΑΕΠ το 2018.

    Ωστόσο, η επίτευξη των στόχων για το δημοσιονομικό έλλειμμα θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της συρρίκνωσης της οικονομίας, που επηρεάζει με τη σειρά του τη διαμόρφωση του ΑΕΠ της χώρας. Σύμφωνα τις προβλέψεις της Κομισιόν, το κυπριακό ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 8,7% το 2013 και κατά 3,9% το 2014. Το 2015 θα αυξηθεί κατά 1,1% και το 2016 κατά 1,9%. Συναφώς το μνημόνιο αναφέρει ότι στην περίπτωση που δεν αποδώσουν οι στόχοι για τα δημόσια έσοδα ή προκύψουν υψηλότερες ανάγκες για κοινωνικές παροχές, η Κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να λάβει επιπρόσθετα μέτρα για να διατηρήσει τους στόχους του προγράμματος, περιλαμβανομένης της μείωσης των εξόδων, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσμενείς μακροοικονομικές συνέπειες.

    [04] Δείπνο ηγετών στις 29 Μαΐου, δηλώνει ο Ντάουνερ

    Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ δήλωσε ότι τα πράγματα όσον αφορά τις συνομιλίες για το Κυπριακό θα προχωρήσουν σταδιακά αλλά όλοι πρέπει να κατανοήσουν τις τεράστιες προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι Ελληνοκύπριοι με την οικονομική κατάσταση.

    Σε δηλώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου έγινε χθες δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Ντάουνερ είπε επίσης ότι το δείπνο του Προέδρου με τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαΐου.

    Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Ντάουνερ είπε ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο για τις επαφές του στην Αθήνα και στην Αγκυρα, «όπου είδα τους Υπουργούς Εξωτερικών και άλλους αξιωματούχους. Ηταν πολύ εποικοδομητικές συνομιλίες και με τους δύο Υπουργούς Εξωτερικών, η ατμόσφαιρα ήταν καλή, αντιλαμβάνονται την οικονομική κατάσταση στην Κύπρο. Και οι δύο χώρες είναι δεσμευμένες πολύ στο να δουν μια λύση να τυγχάνει διαπραγμάτευσης στην Κύπρο. Είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση για αυτό και μπόρεσα να μεταφέρω πολλές παρατηρήσεις από αυτές τις επισκέψεις στον Πρόεδρο Αναστασιάδη».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 1 May 2013 - 9:39:04 UTC