Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-04-25

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη φορολόγηση της ακίνητης ιδιοκτησίας
  • [02] ΥΠΑΜ: Περίπου 10% των φαντάρων είναι χρήστες μαλακών ουσιών εξάρτησης
  • [03] Καλή, θεωρούν πηγές του Προεδρικού την συνάντηση ΠτΔ με τον Διοικητή

    της ΚΤ


  • [01] Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη φορολόγηση της ακίνητης ιδιοκτησίας

    Το νομοσχέδιο για τη φορολόγηση της ακίνητης ιδιοκτησίας, την ψήφιση του οποίου η Τρόικα θέτει ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της πρώτης δόσης του δανείου, βρίσκεται στη Βουλή. Με το νομοσχέδιο προβλέπεται ότι φορολογούνται όλες οι ακίνητες ιδιοκτησίες με ελάχιστο φόρο τα 75 ευρώ και προβλέπεται ότι το κράτος θα εισπράξει 100 εκατομμύρια ευρώ. Στο νομοσχέδιο ωστόσο αναφέρεται ότι η Κυβέρνηση θα αναθεωρήσει τη φορολόγηση πριν ο προβλεπόμενος από τον παρόν νομοσχέδιο φόρος καταστεί πληρωτέος.

    Το νομοσχέδιο, η δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο Συναντίληψης με την Τρόικα θα τεθούν ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής προς ψήφιση τη Μεγάλη Τρίτη, σε έκτακτη συνεδρία του νομοθετικού σώματος.

    Όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση, που συνοδεύει το νομοσχέδιο, η μεταρρύθμιση του φορολογικού πλαισίου της ακίνητης ιδιοκτησίας, αφορά την τροποποίηση των φορολογικών συντελεστών της ακίνητης ιδιοκτησίας ή/και την τροποποίηση της αξίας κάθε κλίμακας ή/και την επικαιροποίηση των αξιών μέσω της εφαρμογής του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) για την περίοδο 1980-2012.

    [02] ΥΠΑΜ: Περίπου 10% των φαντάρων είναι χρήστες μαλακών ουσιών εξάρτησης

    Υπολογίζεται ότι το 10% περίπου των φαντάρων μας είναι χρήστες μαλακών ουσιών εξάρτησης, δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας Φώτης Φωτίου κατά τη διάρκεια παρουσίας του, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης, για τη στρατηγική του Υπουργείου για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών στις ένοπλες δυνάμεις, που εγκρίθηκε χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο.

    Μετά τη διάσκεψη υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας και του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου για την πρόληψη χρήσης ουσιών εξάρτησης από τους εθνοφρουρούς κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας.

    Ο Υπουργός ανέφερε πως η στρατηγική του Υπουργείου Άμυνας για αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών στην Εθνική Φρουρά στηρίζεται σε πέντε βασικούς πυλώνες. Αυτοί είναι η υλοποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας με το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου, η ανάπτυξη και προώθηση από το Υπουργείο Άμυνας και ΓΕΕΦ εξειδικευμένων προγραμμάτων για καταπολέμηση των ναρκωτικών στη ΕΦ, η βελτίωση του Νομικού Πλαισίου του Υπουργείου Άμυνας ώστε να εισαχθούν πρόνοιες που να αποτελούν αντικίνητρο για χρήση ναρκωτικών από τους νέους μας, η αναβάθμιση της συνεργασίας του Υπουργείου Άμυνας με το Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και άλλους φορείς, ώστε να υπάρξει ολοκληρωμένη προσέγγιση για αντιμετώπιση του προβλήματος και η αναβάθμιση της επικοινωνιακής εκστρατείας για προβολή μηνυμάτων προς την νεολαία και τους εθνοφρουρούς, τονίζοντάς ότι τα ναρκωτικά και το Πατριωτικό καθήκον δεν πάνε μαζί.

    [03] Καλή, θεωρούν πηγές του Προεδρικού την συνάντηση ΠτΔ με τον Διοικητή της ΚΤ

    Καλή θεωρείται από πηγές του Προεδρικού η συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον Διοικητή της ΚΤ Πανίκο Δημητριάδη.

    Τα θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση ήταν το αναμενόμενο για σήμερα νέο διάταγμα της ΚΤ για τους περιορισμούς στις συναλλαγές, το ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου και η γενικότερη κατάσταση στην Τράπεζα, καθώς και η διακίνηση κεφαλαίων μέσω του international banking.

    Οι πηγές του Προεδρικού ανέφεραν ότι το νέο διάταγμα που αναμένεται να εκδοθεί αργότερα σήμερα θα απελευθερώνει περαιτέρω την εσωτερική αγορά με νέα χαλάρωση των περιορισμών στις συναλλαγές. Επίσης, προσανατολίζονται για επιτάχυνση των διαδικασιών εντός της επιτροπής που χειρίζεται θέματα που περιλαμβάνονται στο διάταγμα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 25 April 2013 - 12:39:06 UTC