Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-04-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συγκρατημένα αισιόδοξες προβλέψεις για τις κρουαζιέρες στη Μεσόγειο
  • [02] Στο εδώλιο στελέχη της Μαρφίν για θάνατο εργαζομένων στη διάρκεια

    διαδήλωσης το 2010

  • [03] Με κατάθεση τεκμηρίων άρχισε η δίκη για τον πενταπλό φόνο στην

    Αγ. Νάπα

  • [04] Υποπτη επιστολή με παραλήπτη τον Ομπάμα

  • [01] Συγκρατημένα αισιόδοξες προβλέψεις για τις κρουαζιέρες στη Μεσόγειο

    Παρά την οικονομική κρίση, τις πολιτικές αναταραχές στη Βόρεια Αφρική και το περσινό ναυάγιο του Costa Crociere, η αγορά κρουαζιέρας βρίσκεται σε καλό δρόμο. Πέρσι, σημειώθηκε αριθμός ρεκόρ στις κρατήσεις. Συγκεκριμένα, το 2012 πέραν των έξι εκατομμυρίων Ευρωπαίων έκαναν κρουαζιέρες στη Μεσόγειο.

    Η αγορά διπλασιάστηκε μέσα σε οκτώ χρόνια και σημείωσε μάλιστα αύξηση της τάξης του 38% από το 2008 όταν άρχισε η οικονομική κρίση. Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Συνδέσμου Εταιρειών Κρουαζιέρας, το 2012 τέσσερις στους πέντε Ευρωπαίους ή 3,5 εκατ. έκαναν κρουαζιέρα στη Μεσόγειο.

    Οι προβλέψεις για το 2013 είναι συγκρατημένα αισιόδοξες, γιατί παρά τα απογοητευτικά αποτελέσματα από την ιταλική αγορά (η οποία σημείωσε μείωση 8%) και την ισπανική αγορά (μείωση 18%), η γενική τάση τα τελευταία πέντε χρόνια είναι θετική. Η επιτυχία του τομέα αυτού, οφείλεται σε νέες στρατηγικές, οι οποίες προσελκύουν διαφορετικές ομάδες πελατών που επιθυμούν π.χ. κρουαζιέρες με μεγάλη διάρκεια, ενώ κάποιες εταιρείες προσφέρουν κρουαζιέρες ολόχρονα.

    [02] Στο εδώλιο στελέχη της Μαρφίν για θάνατο εργαζομένων στη διάρκεια διαδήλωσης το 2010

    Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών κάθισαν την Τετάρτη τέσσερα στελέχη της τράπεζας Marfin, που κατηγορούνται ότι φέρουν ευθύνες για το θάνατο τριών εργαζομένων της τράπεζας στο υποκατάστημα της Σταδίου, στις 5 Μάη του 2010 κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά του μνημονίου. Το υποκατάστημα είχε τυλιχθεί στις φλόγες μετά από τη ρίψη μολότωφ.

    Οι Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας, Εμμανουήλ Βελονάκης, Υπεύθυνος Ασφαλείας του κτιρίου, Άννα Βακαλοπούλου, Διευθύντρια του υποκαταστήματος και Αναστασία Κούκου, Υποδιευθύντρια του ίδιου καταστήματος, κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και εγκληματικές βλάβες.

    Την Τετάρτη κατέθεσαν οι γονείς και η αδελφή της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της νεαρής εγκύου που βρήκε τραγικό τέλος στο φλεγόμενο υποκατάστημα. Χαρακτήρισαν ελλιπέστατα τα μέτρα ασφαλείας του υποκαταστήματος, σημειώνοντας ότι δεν είχε έξοδο κινδύνου, ούτε μελέτη πυροπροστασίας, με αποτέλεσμα να μετατραπεί πολύ γρήγορα σε «θάλαμο αερίων».

    [03] Με κατάθεση τεκμηρίων άρχισε η δίκη για τον πενταπλό φόνο στην Αγ. Νάπα

    Με παραδεκτά γεγονότα και κατάθεση τεκμηρίων άρχισε την Τετάρτη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που συνεδρίασε στη Λάρνακα, η δίκη των δύο Ελλαδιτών Δημήτρη Μαμαλικόπουλου, 29 ετών, και Αναστάσιου Τσεχιλίδη, 41 ετών, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι για τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης 5 ατόμων, παράνομης μεταφοράς πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β τύπου Γκλογκ και παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών.

    Στη δικάσιμο, ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ανέγνωσε τα παραδεκτά γεγονότα τα οποία συμφώνησαν με τους συνηγόρους υπεράσπισης των δύο Ελλαδιτών και στη συνέχεια έγινε ανάγνωση του καταλόγου και κατάθεση των τεκμηρίων. Συνολικά κατατέθηκαν 83 τεκμήρια μεταξύ των οποίων κάλυκες και βολίδες πυροβόλου όπλου, δειγματοληψία DNA (SWAB) και αποτσίγαρα από το περιτοίχισμα της εκκλησίας της Παναγίας της Αγίας Νάπας και το αυτοκίνητο ενοικιάσεως που χρησιμοποιούσαν οι δύο Ελλαδίτες κατά τη διαμονή τους στην Κύπρο, βολίδες πυροβόλου όπλου από τις σορούς των πέντε θυμάτων ακόμα και κουκούτσια εσπεριδοειδών που βρέθηκαν στο τασάκι του αυτοκινήτου ενοικιάσεως.

    Στον κατάλογο των τεκμηρίων περιλαμβάνονται επίσης μπλοκ ενοικιαστηρίων συμβολαίων με το έγγραφο ενοικιάσεως του αυτοκινήτου καθώς και τα παρειακά επιχρίσματα των δύο Ελλαδιτών τα οποία όμως θα κατατεθούν στην επόμενη δικάσιμο. Μεταξύ των τεκμηρίων περιλαμβάνεται και μέρος οπτικού υλικού από κλειστά κυκλώματα που κατέγραψαν τη διαδρομή που ακολούθησαν οι κατηγορούμενοι καθώς και τη σκηνή του φόνου. Η διάρκεια του οπτικού υλικού ξεπερνά τις 100 ώρες.

    [04] Υποπτη επιστολή με παραλήπτη τον Ομπάμα

    Επιστολή με ύποπτη ουσία στάληκε στο Λευκό Οίκο και είχε ως παραλήπτη τον Πρόεδρο Ομπάμα. Οπως ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι μυστικές υπηρεσίες, η επιστολή έφτασε χθες στην υπηρεσία παραλαβής επιστολών και δεμάτων του Λευκού Οίκου που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το κυρίως κτίριο στην Ουάσινγκτον.

    Εκπρόσωπος των μυστικών υπηρεσιών δήλωσε ότι υπάρχει στενή συνεργασία με το Καπιτώλιο , την Αστυνομία και το FBI και διεξάγονται εντατικές έρευνες.

    Χθες έγινε γνωστό ότι ύποπτη επιστολή στάληκε και σε Γερουσιαστή και περιείχε δηλητηριώδη ουσία. Τα περιστατικά σημειώθηκαν μετά τις φονικές επιθέσεις στο μαραθώνιο της Βοστόνης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 17 April 2013 - 16:39:20 UTC