Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-04-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επ. Οικονομικών και Γερμανοί βουλευτές συζητούν το μνημόνιο
  • [02] Πρόοδος στους εκπαιδευτικούς στόχους της στρατηγικής «Ευρώπη 2020»
  • [03] Περαιτέρω μειώσεις σε ρεύμα και τηλεφωνία ζητά η Επιτροπή Εμπορίου
  • [04] Η Κυβέρνηση επιθυμεί χαλάρωση στους περιορισμούς στις συναλλαγές

  • [01] Επ. Οικονομικών και Γερμανοί βουλευτές συζητούν το μνημόνιο

    Ανταλλαγή απόψεων σε σχέση με την κυοφορούμενη δανειακή σύμβαση είχαν τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής των Αντιπροσώπων με αντιπροσωπεία της Κάτω Βουλής του Μπούντεσταγκ της Γερμανίας.

    Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι μεταφέραμε με ξεκάθαρο τρόπο την άποψή μας ότι η λύση που έχει επιβληθεί στην περίπτωση της Κύπρου από τους Ευρωπαίους εταίρους μας είναι και άδικη και παράλογη τουλάχιστον οικονομικά.

    Δεν βγάζει νόημα, είπε, να καταστραφεί η οικονομία μιας χώρας για να σωθεί η χώρα. «Οι συνάδελφοι από τη γερμανική Βουλή διατηρούν τις δικές τους θέσεις, τις πάγιες και γνωστές θέσεις σε σχέση με την ανάγκη εφαρμογής παρόμοιων σχεδίων σε κράτη μέλη της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα», συμπλήρωσε.

    [02] Πρόοδος στους εκπαιδευτικούς στόχους της στρατηγικής «Ευρώπη 2020»

    Τα περισσότερα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν σημειώσει πρόοδο όσον αφορά εκπαιδευτικούς στόχους της στρατηγικής «Ευρώπη 2020», για μείωση του ποσοστού πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου σε λιγότερο από 10 % και την αύξηση του ποσοστού των νέων με τίτλους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έως άνω του 40 % μέχρι το 2020.

    Η διαπίστωση αυτή προκύπτει από τα νέα αριθμητικά στοιχεία για το 2012, που δημοσίευσε την Πέμπτη η Eurostat. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλες ανισότητες μεταξύ των κρατών μελών και μεταξύ αρρένων και θηλέων.

    Το ποσοστό των νέων που εγκαταλείπουν πρόωρα το σχολείο είναι τώρα στο 12,8% κατά μέσο όρο στην ΕΕ, όπως μειώθηκε από το 13,5 % το 2011. Το 2012 το 35,8% των ατόμων ηλικίας 30-34 ετών στην ΕΕ είχε ολοκληρώσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε σύγκριση με το 34,6 % το προηγούμενο έτος.

    Στην Κύπρο το ποσοστό των νέων που εγκατέλειψαν πρόωρα το σχολείο το 2012 ήταν 11,4%, δηλαδή κάτω του μέσου όρου της ΕΕ, ενώ το 2010 τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 12,7% στην Κύπρο και 14% στην ΕΕ. Στην Ελλάδα το ποσοστό της πρόωρης εγκατάλειψης ήταν επίσης 11,4% το 2012 έναντι 13,7% το 2010.

    [03] Περαιτέρω μειώσεις σε ρεύμα και τηλεφωνία ζητά η Επιτροπή Εμπορίου

    Περαιτέρω μειώσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, χρονική επέκταση της τηλεφωνικής ατέλειας σε κλήσεις της CYTA και επέκταση αυτής της πρακτικής σε άλλους παρόχους συζητά η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου.

    Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου Λευτέρης Χριστοφόρου, μετά τη συζήτηση που διεξήχθη στην Επιτροπή, ανέφερε ότι η Επιτροπή της Βουλής απαίτησε τόσο από την ΑΗΚ, όσο και από τη CYTA να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις χαμηλότερες δυνατές τιμές.

    Πρόσθεσε ότι η Επιτροπή διασφάλισε ότι η CYTA με άλλους παρόχους ιδιωτικών εταιρειών θα συνεχίσει να προσφέρει τις κλήσεις από σταθερά και κινητά τηλέφωνα για τον Απρίλη δωρεάν και ανέφερε ότι το αίτημα της Επιτροπής είναι να επεκταθεί χρονικά για άλλους τρεις μήνες.

    [04] Η Κυβέρνηση επιθυμεί χαλάρωση στους περιορισμούς στις συναλλαγές

    Η Κυβέρνηση ενστερνίζεται πλήρως τις ανησυχίες των παραγόντων της αγοράς ότι θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν, αν είναι δυνατόν και σήμερα, να απλουστευτούν και να χαλαρώσουν οι περιορισμοί στις τραπεζικές συναλλαγές, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.

    Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, είπε ακόμα ότι η Κυβέρνηση σε όλες τις διαβουλεύσεις που έκανε με στόχο τη διαμόρφωση του Μνημονίου, έθεσε διάφορα εργαλεία, περιλαμβανομένης και της πιθανότητας πώλησης χρυσού, τονίζοντας παράλληλα ότι αυτή η ευθύνη ανήκει στην Κεντρική Τράπεζα.

    Ο Εκπρόσωπος εξήγησε ότι «θα πρέπει να απελευθερωθούν κεφάλαια και να επανέλθει η ομαλότητα και η εύρυθμη λειτουργία στην αγορά» και γι' αυτό η «Κυβέρνηση εργάζεται έτσι ώστε ακόμα και σήμερα να έχουμε ένα νέο διάταγμα, πιο απλό και πιο σαφές, που θα βοηθήσει αυτήν την εύρυθμη λειτουργία».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 11 April 2013 - 14:39:04 UTC