Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-04-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στα 23 δισ. η διάσωση της Κύπρου σύμφωνα με τους FT
  • [02] Στις 16 Μαΐου ανακηρύσσεται επίσημα Πολιτιστική Πρωτεύουσα η Πάφος
  • [03] Κοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης Κύπρου- Ισραήλ
  • [04] Κύπρος και Ινδία έτοιμες να επεκτείνουν τις οικονομικές τους σχέσεις

  • [01] Στα 23 δισ. η διάσωση της Κύπρου σύμφωνα με τους FT

    Σε σταχυολόγηση των πιο σημαντικών προνοιών στο μνημόνιο για την Κύπρο προβαίνουν οι αναλυτές των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς με βάση προσχέδιο εγγράφου που αποτελεί τμήμα της συμφωνίας διάσωσης, το οποίο επικαλείται η εφημερίδα.

    Το έγγραφο κάνει λόγο για πακέτο διάσωσης που φτάνει συνολικά τα 23 δισεκατομμύρια ευρώ. Πέραν από την αναφορά στην πώληση αποθεμάτων χρυσού αξίας 400 εκατομμυρίων ευρώ, η εφημερίδα σημειώνει ότι ενώ αρχικά προβλεπόταν πως η Κύπρος χρειαζόταν να καταβάλλει 7 δισεκατομμύρια ευρώ (5,8 δισ. μέσω του φόρου στις καταθέσεις και τα υπόλοιπα μέσω φόρου στα επενδυτικά κέρδη) από τα συνολικά 17 δισεκατομμύρια της διάσωσης, τώρα καλείται να βρει ποσό σχεδόν διπλάσιο - δηλαδή 13 δισεκατομμύρια ευρώ, με το σύνολο της διάσωσης να έχει ανέβει στα 23 δισεκατομμύρια.

    [02] Στις 16 Μαΐου ανακηρύσσεται επίσημα Πολιτιστική Πρωτεύουσα η Πάφος

    Η 16η Μαΐου έχει καθοριστεί ως η ημερομηνία της επίσημης ανακήρυξης της Πάφου σε Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2017, όπως εξήγγειλε χθες ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζος σε συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα στη Λευκωσία.

    Η επίσημη ανακήρυξη θα γίνει στις Βρυξέλλες, στην παρουσία των Υπουργών Πολιτισμού της Ευρώπης. Ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας ανέφερε πως σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, τις αμέσως επόμενες ημέρες από την επίσημη ανακήρυξη της Πάφου σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ο Υπουργός Παιδείας θα δώσει την πρώτη δόση ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ στον Οργανισμό Πάφος 2017, ώστε να ξεκινήσει τη δραστηριοποίηση του.

    [03] Κοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης Κύπρου- Ισραήλ

    Κοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης σε θαλάσσια περιοχή νότια της Λεμεσού θα πραγματοποιήσουν Λευκωσία και Τελ Αβίβ την Τρίτη, 23 Απριλίου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, η άσκηση θα πραγματοποιηθεί «στο πλαίσιο συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κράτους του Ισραήλ σε θέματα Έρευνας και Διάσωσης (Ε-Δ) εντός των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών και των περιοχών ευθύνης Ε-Δ, όπως αυτές έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των δυο κρατών».

    [04] Κύπρος και Ινδία έτοιμες να επεκτείνουν τις οικονομικές τους σχέσεις

    Κύπρος και Ινδία εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να εντατικοποιήσουν και να επεκτείνουν τις οικονομικές τους σχέσεις.

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης ύστερα από συνομιλίες που είχε το πρωί με την Υφυπουργό Εξωτερικών της Ινδίας Preneet Kaur, η οποία πραγματοποιεί τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, δήλωσε πως έχει έλθει η ώρα για επέκταση των πολύ καλών σχέσεων που έχουν οι δυο χώρες στο πολιτικό επίπεδο και στον οικονομικό τομέα.

    «Η Ινδία αποτελεί μιαν αναδυόμενη οικονομία. Το νέο μοντέλο οικονομίας που προσπαθούμε να εδραιώσουμε στην Κύπρο χρειάζεται να εξερευνήσει και άλλες αγορές και η Ινδία αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για τον κυπριακό ιδιωτικό τομέα, για επενδύσεις, για το εμπόριο, όπως έχουμε ήδη κάνει με άλλους φίλους σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο Κασουλίδης, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την κ. Kaur.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 11 April 2013 - 11:39:03 UTC