Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-04-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πιέσεις ΗΠΑ προς Τουρκία για εξομάλυνση σχέσεων με Ισραήλ
  • [02] Σημαντικές νίκες Ομόνοιας και ΑΕΚ
  • [03] Υπό κράτηση δύο νεαροί για υπόθεση ναρκωτικών
  • [04] Τη Δευτέρα στην εξ Υπουργών Επιτροπή στοιχεία για τις ΚΑ

  • [01] Πιέσεις ΗΠΑ προς Τουρκία για εξομάλυνση σχέσεων με Ισραήλ

    Ο Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, σκοπεύει να πιέσει την Τουρκία για άμεση εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ, να κρατήσει τα σύνορά της με τη Συρία ανοιχτά για τους πρόσφυγες και να βελτιώσει τις σχέσεις της με το Ιράκ, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Ο Κέρι έφθασε στην Κωνσταντινούπολη περίπου δύο εβδομάδες αφότου ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μεσολάβησε προκειμένου να επιτευχθεί μια προσέγγιση μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ, οι σχέσεις των οποίων είχαν κλονιστεί μετά τη δολοφονία 9 Τούρκων πολιτών. Παρά το γεγονός ότι ο Ομπάμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους πρωθυπουργούς των δύο χωρών -οι οποίοι δεν είχαν μιλήσει από το 2011- η Ουάσινγκτον εξέφρασε την ανησυχία της ότι η Τουρκία ίσως υπαναχωρήσει στη συμφωνία.

    Το Ισραήλ δέχτηκε το αίτημα της Άγκυρας προκειμένου να ζητήσει επίσημα συγνώμη για τους θανάτους των Τούρκων στο πλοίο Μαβί Μαρμάρα. Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι είχε συμφωνήσει για την επισύναψη συμφωνίας για αποζημιώσεις και ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, συμφώνησε για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

    Ένας ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε στους δημοσιογράφους που ταξιδεύουν στο πλευρό του Κέρι ότι ο υπουργός Εξωτερικών "θα ενθαρρύνει την Τουρκία να εφαρμόσει άμεσα τη συμφωνία με το Ισραήλ αλλά και την πλήρη εξομάλυνση των σχέσεών τους ώστε να επιτραπεί η βαθύτερη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών».

    [02] Σημαντικές νίκες Ομόνοιας και ΑΕΚ

    Σημαντικές νίκες επέτυχαν Ομόνοια και ΑΕΚ επί ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωσης αντίστοιχα, με 3-0 και στα δύο παιχνίδια της Β΄ φάσης του ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος Α΄ κατηγορίας ανδρών, στον 1ο όμιλο, ενώ, στους αγώνες του 2ου ομίλου της ίδιας διοργάνωσης, οι ομάδες του Απόλλωνα και της Δόξας έμειναν ισόπαλες χωρίς τέρματα και η Ένωση Νέων Παραλιμνίου νίκησε την ΑΕΛ με 2-1.

    Το Σάββατο αρχίζουν οι αγώνες και στον 3ο όμιλο, όπου θα κριθεί ποια θα είναι η τρίτη ομάδα που θα υποβαθμισθεί αλλά και την ομάδα που θα αγωνισθεί στα παιχνίδια μπαράζ με την τέταρτη ομάδα του Πρωταθλήματος Β` κατηγορίας.

    Στις 16:30, η Αλκή αγωνίζεται στην έδρα του Εθνικού Άχνας, ενώ, την ίδια ρα, ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο Στάδιο ΓΣΠ τη Νέα Σαλαμίνα.

    [03] Υπό κράτηση δύο νεαροί για υπόθεση ναρκωτικών

    Διάταγμα 8ήμερης κράτησης εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εναντίον δύο νεαρών, 22 και 25 χρόνων, οι οποίοι συνελήφθησαν το Σάββατο από την Αστυνομία με δικαστικά εντάλματα σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης προμήθειας ναρκωτικών από άλλο πρόσωπο, παράνομης κατοχής και κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια, καθώς και για πρόκληση τροχαίου δυστυχήματος.

    Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου Αρχηγείου της Αστυνομίας, στις 08:15 το βράδυ του Σαββάτου, αστυνομικοί έκαναν σήμα σε 22χρονο οδηγό να σταματήσει για έλεγχο, όμως αυτός, στην προσπάθεια του να διαφύγει, συγκρούσθηκε με αστυνομικό όχημα και ακινητοποιήθηκε.

    Σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 22χρονος, εντοπίστηκαν τέσσερεις συσκευασίες που περιείχαν 330 γραμμάρια καννάβεως και μία ζυγαριά ακριβείας με ίχνη της ναρκωτικής αυτής ουσίας.

    [04] Τη Δευτέρα στην εξ Υπουργών Επιτροπή στοιχεία για τις ΚΑ

    Αποστέλλονται τη Δευτέρα στην εξ Υπουργών Επιτροπή τα στοιχεία και οι διευκρινίσεις που ζητήθηκαν σε σχέση με τα σενάρια που αφορούν το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του ΔΣ των ΚΑ Σταύρος Σταύρου, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει προγραμματιστεί συνάντηση με την εξ Υπουργών Επιτροπή, όμως τα στοιχεία θα σταλούν στους Υπουργούς τη Δευτέρα.

    Την περασμένη Πέμπτη η εξ Υπουργών Επιτροπή, που αποτελείται από τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων Τάσο Μητσόπουλο και την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, είχε συνάντηση με το ΔΣ του εθνικού αερομεταφορέα, κατά την οποία συζητήθηκαν διάφορα σενάρια για τη διάσωσή του, τα οποία αφορούν συνδυασμούς του σχεδίου αναδιάρθρωσης που είχε εκπονήσει για τις ΚΑ το Νοέμβριο του 2012 ο οίκος Air France/KLM Consulting.

    Την ίδια ώρα το ΔΣ των ΚΑ συνεχίζει τις επαφές με την κινεζική εταιρεία Beijing Yi Xiang Da Investments Co Ltd, που εκδήλωσε ενδιαφέρον για εξαγορά της εταιρείας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 7 April 2013 - 11:39:04 UTC