Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-03-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την οδό των μηνύσεων εξετάζουν οι Ρώσοι επιχειρηματίες, μετά το

    Eurogroup

  • [02] Σταμάτησαν να λειτουργούν τα εργοτάξια στην Πάφο
  • [03] Ιερή η διασφάλιση των καταθέσεων, εξαίρεση η Κύπρος, λέει ο Ολάντ
  • [04] Προσωπικό ασφαλείας ετοιμάζει η εταιρεία G4S όταν θα ανοίξουν οι

    τράπεζες στην Κύπρο


  • [01] Την οδό των μηνύσεων εξετάζουν οι Ρώσοι επιχειρηματίες, μετά το Eurogroup

    Τη νομική οδό μελετούν Ρώσοι επιχειρηματίες μετά την απόφαση του Eurogroup και την επιβολή φόρου επί των καταθέσεων, ωστόσο νομικοί και οικονομικοί κύκλοι τονίζουν ότι πρόκειται για πολύ δύσκολη υπόθεση.

    Εκ μέρους του δικηγορικού οίκου Goltsblat BLP στη Μόσχα, ο εκτελεστικός διευθυντής Andrey Goltsblat, δήλωσε στο Reuters ότι αξίζει το κόπο κάποιος να μελετήσει την επιλογή της νομικής οδού, αν και τα πράγματα δεν προδιαγράφονται εύκολα. Δήλωσε ότι θα πρόκειται για μακροχρόνια νομική διαδικασία και ότι οι επιλογές είναι οι μηνύσεις εναντίον της Κύπρου ή εναντίον τραπεζών.

    Ο Goltsblat αποκάλυψε ότι δύο Ρώσοι, ένας εκ των οποίων διαμένει τώρα στην Κύπρο, τον έχουν προσεγγίσει και ζήτησαν νομική συμβουλή. Εξάλλου ο Steven Philippsohn, συνέταιρος στον οίκο PCB Litigation του Λονδίνου δήλωσε ότι τρεις μεγάλες τράπεζες στη Ρωσία και αλλού ζήτησαν επίσης νομική αρωγή για το πώς θα χειριστούν την κατάσταση. Δήλωσε ακόμη ότι ενδεχομένως να μπορεί να υπάρξει κάποιου είδους συμβιβασμός ώστε να δικαιωθούν όσοι χάνουν τα χρήματά τους.

    [02] Σταμάτησαν να λειτουργούν τα εργοτάξια στην Πάφο

    Παρά την κρίση των τελευταίων χρόνων η οικοδομική βιομηχανία είχε αρχίσει να λειτουργεί το τελευταίο διάστημα δήλωσε ο πρόεδρος του συνδέσμου πολιτικών μηχανικών και αρχιτεκτόνων Πάφου Χρυσόστομος Ιταλός. Η απόφαση του Eurogroup δημιουργεί ωστόσο πρόσθεσε, μια νέα κατάσταση πραγμάτων αφού ακόμη και όσοι έχουν λεφτά δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ή τα έχουν χάσει.

    Ο Χρυσόστομος Ιταλός δήλωσε ότι το τελευταίο 15νθήμερο έχει σταματήσει στην επαρχία Πάφου κάθε δραστηριότητα και υπάρχει μια πλήρης απραξία. Η παράταση, συνέχισε. που δόθηκε στο κλείσιμο των τραπεζών επιτείνει το πρόβλημα στην τοπική οικονομία. Ο κ. Ιταλός είπε πως τα λίγα εργοτάξια που λειτουργούσαν σταματούν να εργάζονται το ένα μετά το άλλο.

    Παραδέχτηκε τέλος πως τα επόμενα χρόνια θα είναι δύσκολα και πως μετά τις τελευταίες εξελίξεις παρατηρείται καθήλωση της οικοδομικής βιομηχανίας η οποία τους τελευταίους μήνες παρουσίασε σημάδια ανάκαμψης λόγω κυρίως του ενδιαφέροντος που είχαν επιδείξει Ρώσοι και Κινέζοι επενδυτές.

    [03] Ιερή η διασφάλιση των καταθέσεων, εξαίρεση η Κύπρος, λέει ο Ολάντ

    H διασφάλιση των τραπεζικών καταθέσεων είναι ιερή και η Κύπρος αποτελεί εξαίρεση, δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

    "Οι τραπεζικές διασφαλίσεις είναι μια αρχή που δεν επιδέχεται οποιασδήποτε αλλαγής ή διαφοροποίησης, είναι κάτι το ιερό, η περίπτωση της Κύπρου είναι ειδική και αποτελεί εξαίρεση", δήλωσε ο Ολάντ σε κοινή διάσκεψη Τύπου με τον Ισπανό Πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόϊ.

    [04] Προσωπικό ασφαλείας ετοιμάζει η εταιρεία G4S όταν θα ανοίξουν οι τράπεζες στην Κύπρο

    Η βρετανική εταιρεία G4S, o μεγαλύτερος διεθνής όμιλος εταιρειών παροχής λύσεων ασφαλείας, ειδικευμένος να αναλαμβάνει επιχειρηματικές δραστηριότητες όπου οι κίνδυνοι σε ασφάλεια και προστασία θεωρούνται απειλές στρατηγικής σημασίας, θα αναλάβει την προστασία των τραπεζών στην Κύπρο την Πέμπτη όταν αυτές θα ανοίξουν.Τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters αναφέρει ότι η εταιρεία η οποία προσφέρει ήδη υπηρεσίες Χρηματαποστολών (Μεταφορές χρημάτων και αξιών, διαχείριση αξιών, διαχείριση ΑΤΜ κ.τ.λ στις κυπριακές τράπεζες, θα προσφέρει φύλακες για τις τράπεζες, περιλαμβανομένου της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής Τράπεζας, οι οποίες έχουν το μεγαλύτερο αριθμό καταθετών στην Κύπρο και δεν έχουν πρόσβαση στα χρήματά τους επειδή οι τράπεζες δεν είναι ανοικτές εδώ και μια βδομάδα.

    Σύμφωνα με τον Τζον Αργυρου, διευθυντή του κυπριακού παραρτήματος της G4, είπε ότι οι 750 υπάλληλοι της εταιρείας στην Κύπρο εργάζονται όλο το βράδυ, και με τη συνοδεία της Αστυνομίας, τροφοδοτούν τις Αυτόματες Ταμειακές Μηχανές στις τράπεζες.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 27 March 2013 - 8:39:04 UTC