Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-03-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καταστροφική η απόφαση για κούρεμα, λέει ο πρώην Αυστριακός

    Καγκελάριος

  • [02] Ο ιδιωτικός τομέας να συμμετέχει στα πακέτα διάσωσης, λένε Ιρλανδία,

    Φινλανδία και Εσθονία

  • [03] Εκδήλωση κατά της Τρόικας στη Λευκωσία
  • [04] Παγοποιήθηκε το θέμα της πώλησης των υποκαταστημάτων των τραπεζών,

    με οδηγία του Προέδρου Αναστασιάδη


  • [01] Καταστροφική η απόφαση για κούρεμα, λέει ο πρώην Αυστριακός Καγκελάριος

    Ως πάρα πολύ καταστροφική και λανθασμένη, χαρακτηρίζει την επίμαχη απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο, -- που προέβλεπε αναγκαστικό τέλος στις καταθέσεις των μικροκαταθετών -- ο Σοσιαλδημοκράτης πρώην καγκελάριος της Αυστρίας, Φραντς Βρανίτσκι, σε αποκλειστική συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη.

    Προσθέτει δε, πως δεν ήταν τυχαίο το "όχι" στην κυπριακή Βουλή για αυτή την απόφαση, κάτι που ο ίδιος το ανέμενε και το οποίο τελικά είναι μια κατανοητή αντίδραση από την πλευρά των λαϊκών αντιπροσώπων.

    Παραπέμποντας στη δήλωση της Αυστριακής υπουργού Οικονομικών Μαρία Φέκτερ -- την οποία, όπως λέει, δεν εξαιρεί από την επιφύλαξη και την κριτική του (ΣΣ απέναντι στους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup) - που σε μια στιγμή ειλικρίνειας παραδέχεται πως "ίσως θα έπρεπε να διαπραγματευτούμε περισσότερο στις Βρυξέλλες", ο κ. Βρανίτσκι επισημαίνει με έμφαση, ότι όχι "ίσως" αλλά "οπωσδήποτε", έπρεπε να είχε υπάρξει περισσότερη διαπραγμάτευση.

    Διότι, κατά την άποψή του, θα έπρεπε να γνωρίζουν εκείνοι στις Βρυξέλλες ποιά είναι τώρα πραγματικά τα καθήκοντα των Κυπρίων και ποιά τα καθήκοντα των Ευρωπαίων, όπως θα έπρεπε επίσης να γνωρίζουν τη γλώσσα που θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν ώστε να μην προκύψουν αυτά που προέκυψαν, δηλαδή οι μεν Ευρωπαίοι να ισχυρίζονται ότι οι Κύπριοι αποδέχτηκαν και οι δεύτεροι πως δεν αποδέχτηκαν και κάτι τέτοιο θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί και αυτό θα αποτελούσε ένα πολύ σημαντικό βήμα.

    [02] Ο ιδιωτικός τομέας να συμμετέχει στα πακέτα διάσωσης, λένε Ιρλανδία, Φινλανδία και Εσθονία

    Τρεις χώρες της ευρωζώνης - η Φινλανδία, η Εσθονία και η Ιρλανδία - δήλωσαν ότι ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να συμμετάσχει σε μελλοντικά οικονομικά πακέτα διάσωσης για τα κράτη μέλη.

    "Πρέπει να υπάρχει κάποια συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα," δήλωσε η Ιρλανδή υπουργός αρμόδια για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Lucinda Creighton.

    "Είμαστε σε μια μεταβατική φάση από ένα σύστημα του bail-out σε ένα σύστημα όπου θα αποσυνδεθεί η σύνδεση μεταξύ της τράπεζας και του κυρίαρχου κράτους σε ένα πρόγραμμα διάσωσης" δήλωσε ο Φινλανδικός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αλεξάντερ Στουμπ.

    [03] Εκδήλωση κατά της Τρόικας στη Λευκωσία

    Εκδήλωση πραγματοποίησε έξω από το Σπίτι της Ευρώπης και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, η ΕΔΟΝ, η ΠΕΟ και το ΑΚΕΛ.

    Οι εκατοντάδες διαδηλωτές κρατούσαν πανό που ανέγραφαν «Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε», «Πολιτικές της Τρόικας καταστρέφουν το μέλλον της νέας γενιάς», « Όχι στο μνημόνιο», «Δεν θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα λάθη των τραπεζών», «Δημοψήφισμα τώρα. Έξω από το ευρώ», «Κάτω τα χέρια από την Κύπρο», «Όχι στο 4ο Ράιχ».

    Φώναζαν συνθήματα όπως «Ο λαός δεν χρωστά, δεν πληρώνει, δεν πουλά», «Εμπρός λαέ μην σκύβεις, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλι», «Ανεξαρτησία, λευτεριά, δημοκρατία», «Ελλάδα - Κύπρος - Ισπανία: την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «Όχι στην Ευρώπη», κ.ά.

    [04] Παγοποιήθηκε το θέμα της πώλησης των υποκαταστημάτων των τραπεζών, με οδηγία του Προέδρου Αναστασιάδη

    Παγοποιήθηκε το θέμα της πώλησης στην Τράπεζα Πειραιώς των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, ύστερα από σχετική οδηγία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

    Το θέμα των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα αποτελέσει μέρος μιας ενδεχόμενης συνολικής συμφωνίας επί της δανειακής σύμβασης της Κύπρου απόψε στο Eurogroup.

    Οι συζητήσεις που άρχισαν χθες το πρωί και συνεχίστηκαν σήμερα, αφορούσαν την πώληση των υποκαταστημάτων των τραπεζών, Κύπρου, Λαϊκής και Ελληνικής.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 24 March 2013 - 20:39:04 UTC