Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-03-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Αρχιεπισκοπή βραβεύει τους νικητές μαθητικού διαγωνισμού
  • [02] Υπουργείο Υγείας: Σημαντική η στοματική υγεία
  • [03] Μεταβιβάζεται στο κράτος εκκλησιαστική περιουσία ύστερα από δεκαετίες
  • [04] Ο Υπ. Άμυνας ζήτησε γαλλική στήριξη για ένταξη στον Συνεταιρισμό

  • [01] Η Αρχιεπισκοπή βραβεύει τους νικητές μαθητικού διαγωνισμού

    Η τελετή βράβευσης των μαθητών που διακρίθηκαν στον ΣΤ' Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 10:00 στο Μεγάλο Συνοδικό της Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

    Ο διαγωνισμός, με θέμα «Ο καταναλωτισμός ως ψευδαίσθηση ευτυχίας και η χρήση των αγαθών του κόσμου κατά την ορθόδοξη χριστιανική θεολογία», προκηρύχθηκε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και διεξήχθη σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης.

    Η βράβευση των μαθητών, αναφέρει ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Κύπρου, θα γίνει από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο και τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Κενεβέζο. Θα παραστούν επίσης αξιωματούχοι του Υπουργείου Παιδείας, διευθυντές σχολείων, γονείς και εκπαιδευτικοί.

    [02] Υπουργείο Υγείας: Σημαντική η στοματική υγεία

    Τη σημασία που αποδίδει το Υπουργείο Υγείας στη στοματική υγεία, επεσήμανε ο Υπουργός Υγείας Πέτρος Πετρίδης, διαβεβαιώνοντας ότι το Υπουργείο του και ο ίδιος προσωπικά θα ενισχύσουν κάθε προσπάθεια των Οδοντιατρικών Υπηρεσιών για προαγωγή της στοματικής υγείας των πολιτών.

    Σε χαιρετισμό του στα πλαίσια του απολογισμού του έργου των Οδοντιατρικών Υπηρεσιών για το 2012, ο κ. Πετρίδης είπε ότι "ο απολογισμός αποτελεί το πιο σημαντικό στάδιο στα πλαίσια της σύγχρονης διοίκησης, αφού μέσα από αυτό δίνεται η ευκαιρία της ανασκόπησης, της αξιολόγησης, του επανακαθορισμού στόχων και στρατηγικής, της λήψης αν χρειάζεται διορθωτικών μέτρων αλλά και της επιβράβευσης και ενίσχυσης δράσεων που αποδεδειγμένα επέφεραν θετικά αποτελέσματα".

    "Ως εκ τούτου, θεωρώ αξιέπαινη την ενέργεια των Οδοντιατρικών Υπηρεσιών να παρουσιάσουν το ετήσιο έργο τους, ενέργεια η οποία, όπως έχω πληροφορηθεί, έχει θεσμοθετηθεί τα τελευταία χρόνια, αποδεικνύοντας επαγγελματισμό και μεθοδικότητα στην εργασία τους", είπε.

    [03] Μεταβιβάζεται στο κράτος εκκλησιαστική περιουσία ύστερα από δεκαετίες

    Εντός των ημερών η Αρχιεπισκοπή μεταβαίνει στο Κτηματολόγιο για να τιτλοποιήσει εκκλησιαστική περιουσία στις ελεύθερες περιοχές που δόθηκε την δεκαετία του β€˜ 70 στο κράτος από τον τότε Πρόεδρο, Αρχιεπίσκοπο Μακάριο. Αυτό ανακοίνωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ύστερα από συνάντηση στην Αρχιεπισκοπή με τον Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο.

    Τόσο ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας, όσο και ο Υπουργός απηύθυναν έκκληση στους πολίτες να μην ξεπουλούν τις περιουσίες τους στα κατεχόμενα. Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εργάζεται άοκνα, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι σύντομα η Κύπρος θα εξέλθει από το οικονομικό αδιέξοδο.

    Για το θέμα της μεταβίβασης της περιουσίας, η αξία της οποίας ανέρχεται στα 80 εκατομμύρια ευρώ, ο Αρχιεπίσκοπος εξήγησε ότι πρόκειται για περιουσία καταγεγραμμένη στο Κτηματολόγιο, που πάντοτε ανήκε στην Κυβέρνηση, αλλά δεν είχε γίνει ποτέ η τιτλοποίηση.

    [04] Ο Υπ. Άμυνας ζήτησε γαλλική στήριξη για ένταξη στον Συνεταιρισμό

    Για την πρόθεση της Κυβέρνησης να υποβάλει αίτηση για ένταξη της Κύπρου στον «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη» ενημέρωσε τον Γάλλο Πρέσβη Jean-Luc Florent, ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, ο οποίος ζήτησε τη στήριξη και τη βοήθεια της Γαλλίας στην προσπάθεια αυτή.

    Ο Υπουργός Άμυνας είχε εθιμοτυπική συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Πρέσβη της Γαλλίας.

    Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το Κυπριακό, καθώς και το ζήτημα που αφορά την προστασία και υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 14 March 2013 - 15:39:04 UTC