Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-03-10

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συγκρούσεις στη συνοικία Μπάμπα Αμρ της Χομς
  • [02] Στην κορυφή ο ΑΠΟΕΛ μετά την 24η αγωνιστική
  • [03] Δύο υποψήφιοι για την προεδρία της Βενεζουέλας
  • [04] Ο ΥΠΕΞ στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες

  • [01] Συγκρούσεις στη συνοικία Μπάμπα Αμρ της Χομς

    Σφοδρές συγκρούσεις διεξάγονται την Κυριακή στη συνοικία Μπάμπα Αμρ της πόλης Χομς στην κεντρική Συρία, ένα χρόνο μετά την ανακατάληψη από το στρατό του πρώην προπυργίου των ανταρτών, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    "Τα ξημερώματα, οι αντάρτες εξαπέλυσαν αφνιδιαστική επίθεση στην Μπάμπα Αμρ και τώρα βρίσκονται σ`ολόκληρη τη συνοικία", δήλωσε ο επικεφαλής της μη κυβερνητικής αυτής οργάνωσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

    Η Χομς, πόλη σύμβολο της αντίστασης, είχε βομβαρδιστεί ανελέητα επί ένα μήνα και πλέον το 2012 πριν ανακαταληφθεί, την 1η Μαρτίου του ιδίου έτους από τα στρατεύματα του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-`Ασαντ. `Ενδειξη της σημασίας της συνοικίας είναι ότι ο Ασαντ πήγε ο ίδιος εκεί στις 27 Μαρτίου για να ανακοινώσει ότι η συνοικία επσιτρέφει στους ομαλούς ρυθμούς της ζωής. Σύμφωνα με μη κυβερνητικές οργανώσεις, οι βομβαρδισμοί είχαν στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους στην Μπάμπα Αμρ.

    [02] Στην κορυφή ο ΑΠΟΕΛ μετά την 24η αγωνιστική

    Μετά τις νέες απώλειες της Ανόρθωσης στο ντέρμπι με την ΑΕΚ (1-1) στην κορυφή πέρασε ο ΑΠΟΕΛ, που ξεπέρασε νικηφόρα (2-0) το εμπόδιο της ΑΕΛ και έφτασε στους 50 βαθμούς.

    Στην τέταρτη θέση της κατάταξης πέρασε η Ομόνοια που νίκησε στο Παφιακό την ΑΕΠ με 2-1 και έφτασε στους 47 βαθμούς, όσους και η ΑΕΛ αλλά την ευνοεί η ισοβαθμία.

    Η ΑΕΚ μετά την ισοπαλία έφτασε στους 49 βαθμούς, δύο περισσότερους από τις ομάδες που ακολουθούν (Ομόνοια και ΑΕΛ).

    [03] Δύο υποψήφιοι για την προεδρία της Βενεζουέλας

    Ο κεντρώος Ενρίκε Καπρίλες θα λάβει μέρος στις προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα, οι οποίες ανακοινώθηκε επίσημα ότι θα διενεργηθούν την 14η του Απριλίου.

    Τούτο ανακοίνωσε στο Καράκας το στενό περιβάλλον του υποψήφιου πρόεδρου.

    Ο Καπρίλες θα τεθεί αντιμέτωπος του προεδρεύοντος, πλέον, Νίκολας Μαδούρο, ο οποίος είναι ο χρισθείς "δελφίνος" από τον ίδιο τον Ούγο Τσάβες.

    [04] Ο ΥΠΕΞ στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες

    Στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (FAC) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο πραγματοποιείται τη Δευτέρα, στις Βρυξέλλες, θα συμμετάσχει ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, τα θέματα που θα απασχολήσουν τους Υπουργούς Εξωτερικών περιλαμβάνουν τις σχέσεις της ΕΕ με τη Ρωσία και την Ιαπωνία, καθώς και τις εξελίξεις στη Νότια Γειτονία και συγκεκριμένα σε Αίγυπτο, Λιβύη και Τυνησία.

    Το Συμβούλιο θα συζητήσει επίσης τις εξελίξεις στη Συρία, στην παρουσία του Κοινού Ειδικού Απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία Lakhdar Brahimi. φωτο ΦΑ geotrisi tripani sti thalasa φωτο 5 (2 στη δεξια στηλη) Προτεραιότητα η επιβεβαιωτική γεώτρηση, λέει ο Υπουργός Εμπορίου Είναι πρώτιστης προτεραιότητας να γίνει η επιβεβαιωτική γεώτρηση από τη Noble για το τεμάχιο 12, δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, σημειώνοντας πως «τώρα μπαίνουμε στα βαθιά» και είναι αναγκαία η δημιουργία μιας σωστής διοικητικής δομής στις διάφορες αρμόδιες υπηρεσίες.

    Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό και κληθείς να σχολιάσει την άρνηση της Τρόικας να συμπεριλάβει στους υπολογισμούς της τα έσοδα της Κυπριακής Δημοκρατίας από το φυσικό αέριο, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι «ακριβώς είναι γι αυτό το λόγο που πρέπει να προχωρήσουμε τάχιστα με την επιβεβαιωτική γεώτρηση». Πρόσθεσε πως «από τη στιγμή που υπάρχει επιβεβαίωση και πιστοποιηθούν τα κοιτάσματα, αμέσως μπορεί να ανακηρυχθούν εμπορεύσιμα και θα έχουν μια συγκεκριμένη αξία και για αυτό είναι πρώτιστης προτεραιότητας να γίνει αυτή η επιβεβαιωτική γεώτρηση από τη Noble».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 10 March 2013 - 11:39:08 UTC