Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-02-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις 7 Μαρτίου στο Κακουργιοδικείο ο Λιβάνιος για τρομοκρατία
  • [02] Στήριξη Αρχιεπισκόπου προς την υποψηφιότητα Αναστασιάδη
  • [03] Η ΕΔΕΚ δεν τοποθετείται υπέρ κανενός υποψηφίου στον β' γύρο

  • [01] Στις 7 Μαρτίου στο Κακουργιοδικείο ο Λιβάνιος για τρομοκρατία

    Με αντεξέταση της κατηγορούσας αρχής συνεχίστηκε την Πέμπτη η διαδικασία, ενώπιον του Κακουργιοδικείου, για την υπόθεση του 24χρονου Λιβάνιου, κατόχου σουηδικού διαβατηρίου, που κατηγορείται για κατασκοπία, συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης κατά ισραηλινών στόχων.

    Την Τετάρτη, στην ένορκη κατάθεση του, ο 24χρονος αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τρομοκρατική οργάνωση και αν και παραδέχθηκε ότι είναι μέλος της Χεζμπολάχ τα τελευταία 4 χρόνια, υποστήριξε ότι ενεργούσε σαν μέλος ενός κόμματος και δεν υποστηρίζει, ως μουσουλμάνος, το "φανατικό Ισλάμ".

    Η κατηγορούσα αρχή είχε ζητήσει την Τετάρτη χρόνο για να μελετήσει την ένορκη κατάθεση του, ώστε να προχωρήσει στην αντεξέταση του, όπως και έγινε την Πέμπτη. Το δικαστήριο αποφάσισε όπως η ακρόαση της υπόθεσης συνεχιστεί στις 7 Μαρτίου και ο Λιβάνιος παραμείνει υπό κράτηση στις κεντρικές φυλακές.

    [02] Στήριξη Αρχιεπισκόπου προς την υποψηφιότητα Αναστασιάδη

    Στήριξη στην υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη για την Προεδρία της Δημοκρατίας εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος μετά από συνάντηση που είχαν στην Αρχιεπισκοπή.

    Ο τόπος χρειάζεται νέα ισχυρή κυβέρνηση, θα συμπαρασταθούμε στην κυβέρνηση και τον κ. Αναστασιάδη δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος και του ευχήθηκε να πετύχει «για το καλό του λαού και της πατρίδας μας».

    Απεύθυνε δε έκκληση προς τους ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ να συμπαρασταθούν, να πάνε να ψηφίσουν, να δουν τα προβλήματα που έχει ο τόπος. «Η διάσπαση ζημιώνει τον τόπο και την εθνική υπόθεση. Πρέπει να αναλογιστούν σε ποιες μέρες ζούμε γιατί ένα μέρος του λαού μας πεινά. Και χρειαζόμαστε όλοι στην υπηρεσία της πατρίδας. Δεν περισσεύει κανένας». Απευθυνόμενος δε προς τον Νίκος Αναστασιάδη του ευχήθηκε «καλές δουλειές κ. Πρόεδρε».

    [03] Η ΕΔΕΚ δεν τοποθετείται υπέρ κανενός υποψηφίου στον β' γύρο

    Απευθύνοντας μήνυμα αισιοδοξίας, ομοψυχίας και συλλογικής συστράτευσης, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΣ ΕΔΕΚ, ομόφωνα και χωρίς οποιαδήποτε άλλη εισήγηση, αποφάσισε να αποδεχθεί την ομόφωνη απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος και να μην τοποθετηθεί υπέρ κανενός υποψηφίου στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

    Όπως ανέφερε σε ομιλία του ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, στη διευρυμένη Σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που συνήλθε απόψε στο ξενοδοχείο Κλεοπάτρα της Λευκωσίας, "στην επαναληπτική εκλογή της ερχόμενης Κυριακής η ΕΔΕΚ δεν επιλέγει κανέναν εκ των δύο υποψηφίων".

    "Από εκεί και πέρα", πρόσθεσε, "δεν ποδηγετούμε τους πολίτες, όπως δεν προσπαθήσαμε να τους ποδηγετήσουμε και πριν τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών" και οι ψηφοφόροι και φίλοι της ΕΔΕΚ έχουν αρκετές επιλογές και "δεν θεωρούμε ότι έχουμε υποχρέωση να προβούμε σε συγκεκριμένη υπόδειξη, από την στιγμή που δεν μας εκφράζει οποιαδήποτε των δύο υποψηφιοτήτων".


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 21 February 2013 - 17:39:05 UTC