Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-02-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατά βούληση και στο 2ο γύρο οι Οικολόγοι
  • [02] Αθλητικές διοργανώσεις φιλοξενεί το Φεβρουάριο και το Μάρτιο

    η Λάρνακα

  • [03] Συνάντηση Σαμαρά - Ολάντ στην Αθήνα
  • [04] Πρόοδος Κύπρου στην ενσωμάτωση της νομοθεσίας της ΕΕ

  • [01] Κατά βούληση και στο 2ο γύρο οι Οικολόγοι

    Την απόφαση για κατά βούληση ψήφο και στο 2ο γύρο των Προεδρικών εκλογών, αποφάσισε κατά πλειοψηφία, η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

    Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η ΓΓ του Κινήματος Ιωάννα Παναγιώτου, η Κεντρική Επιτροπή μελέτησε διεξοδικά τα δεδομένα, όπως αυτά διαμορφώθηκαν από το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εκλογών και αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, να μην προχωρήσει στη σύγκληση εκλογικής συνδιάσκεψης και να θεωρήσει ότι η απόφαση της 4ης Νοεμβρίου, για κατά βούληση ψήφο, ισχύει και για το δεύτερο γύρο των εκλογών.

    [02] Αθλητικές διοργανώσεις φιλοξενεί το Φεβρουάριο και το Μάρτιο η Λάρνακα

    Σε σημαντικό παράγοντα αθλητικού τουρισμού εξελίσσεται η Λάρνακα, η οποία θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση των διεθνών σκοπευτικών αγώνων Grand Prix, καθώς και την ποδοσφαιρική διοργάνωση Cyprus Womens Cup.

    Σε γραπτή ανακοίνωση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Λάρνακας αναφέρεται ότι «το θεσμοθετημένο, πλέον, διεθνές τουρνουά γυναικείου ποδοσφαίρου Cyprus Womens Cup το οποίο διοργανώνεται για 6η συνεχή χρονιά στην Κύπρο θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 4-14 Μαρτίου 2013. To Cup διοργανώνεται από τον Οργανωτή Ταξιδίων Εrinor Tours, είναι εγκεκριμένο από την ΚΟΠ και την FIFA ενώ στηρίζεται από τον ΚΟΤ».

    Στο τουρνουά θα λάβουν μέρος 12 γυναικείες εθνικές ποδοσφαιρικές ομάδες διαφόρων χωρών, η πλειοψηφία των οποίων θα προπονούνται στη Λάρνακα και συγκεκριμένα στις αθλητικές εγκαταστάσεις Alfa Sports. Οι αποστολές αποτελούνται από συνολικά 450 περίπου άτομα τα οποία θα διαμένουν σε ξενοδοχεία των επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου.

    [03] Συνάντηση Σαμαρά - Ολάντ στην Αθήνα

    Επενδύσεις, αποκρατικοποιήσεις, οικονομία, ανάπτυξη, ενέργεια, αλλά και ζητήματα σταθερότητας και ασφάλειας της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών του Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με το Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.

    Στα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση Ολάντ - Σαμαρά ήταν, σύμφωνα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, «τα ενεργειακά αποθέματα που υπάρχουν στην περιοχή και που θα αποδειχθεί ότι, όπως και στην κυπριακή ΑΟΖ, υπάρχουν και στην ελληνική ΑΟΖ και που είναι στρατηγικής, θα έλεγα, σημασίας για τον εφοδιασμό της Ευρώπης και θα συμβάλουν αποφασιστικά στο να αποκτήσει η Ευρώπη τις δικές της πλουτοπαραγωγικές πηγές».

    Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και το συνδυασμό του συγκεκριμένο ζητήματος με την ελληνική ΑΟΖ και τα προβλήματα που ανακύπτουν σχετικά με την Τουρκία, καθώς και ποια είναι η θέση της Γαλλίας στο συγκεκριμένο θέμα, ο Α. Σαμαράς αναφέρθηκε στον προσανατολισμό της Ελλάδας όσον αφορά τη διατήρηση της φιλίας με τις γείτονες χώρες, λέγοντας ότι «ορισμένες συμπεριφορές δεν βοηθούν υποθέσεις μεγάλες όπως είναι τα ζητήματα του Αιγαίου».

    [04] Πρόοδος Κύπρου στην ενσωμάτωση της νομοθεσίας της ΕΕ

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρέτησε τις εξαιρετικές επιδόσεις που κατέγραψαν τους τελευταίους έξι μήνες τα κράτη μέλη στον τομέα της ενσωμάτωσης της κοινοτικής νομοθεσίας στο εθνικό δίκαιο. Το έλλειμμα ενσωμάτωσης των οδηγιών της ενιαίας αγοράς στο εθνικό δίκαιο περιορίζεται πλέον στο 0,6%.

    Σημαντική πρόοδο κατέγραψε η Κύπρος, η οποία τους τελευταίους έξι μήνες ενσωμάτωσε 15 οδηγίες που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα, με αποτέλεσμα να έχει μεταφέρει στο εθνικό δίκαιο το 99,2% του συνόλου της νομοθεσίας της εσωτερικής αγοράς.

    Μάλιστα, η Κύπρος μετέφερε στο εθνικό δίκαιο το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό οδηγιών που ήταν σε εκκρεμότητα μετά την Ιταλία (21 οδηγίες). Οπως επισημαίνει η Επιτροπή, τα κράτη μέλη σημείωσαν τις καλύτερες έως τώρα επιδόσεις όσον αφορά τη μεταφορά της νομοθεσίας της ΕΕ στο εθνικό τους δίκαιο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 19 February 2013 - 17:39:05 UTC