Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-02-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Κύπρος αποχαιρέτησε την Νίκη Μαραγκού
  • [02] Τον νέο τόμο του Προγράμματος
  • [03] Θετική για την Ένωση Δήμων η συμπερίληψη του θέματος Αμμόχωστου σε

    έκθεση του ΟΗΕ

  • [04] Να μειώσει τα κεφάλαια για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κάτω από

    80 δισ. ζητεί ο Σόιμπλε από τον ESM


  • [01] Η Κύπρος αποχαιρέτησε την Νίκη Μαραγκού

    Δεν της πήρα λουλούδια

    μα προσπαθώ ισάξια

    τούτο το σπίτι να φροντίζω,

    τούτο το σπίτι και τους ένοικους του

    όπως με έμαθε αυτή σωστά και μετρημένα.

    Με προσοχή αντιγράφω τις κινήσεις της

    με προσοχή να μην τις φάει ο σκόρος.

    Λόγια γραμμένα από την ίδια, σκέψεις που έγιναν λέξεις σε ένα κομμάτι χαρτί για την επέτειο θανάτου της μητέρας της…..

    Με αυτά τα λόγια αποχαιρέτησε την Τρίτη η Κύπρος την μεγάλη λογοτέχνιδα και ζωγράφο Νίκη Μαραγκού η οποία σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα την περασμένη Πέμπτη στη πόλη Φαγιούμ της Αιγύπτου σε ηλικία 64 ετών.

    «Το κεντρικό σημείο στη ζωή μου υπήρξε πάντα η σχέση μου με τη γλώσσα, την αρχαία, τη βυζαντινή, τη νέα. Γι αυτό άνοιξα βιβλιοπωλείο στη Λευκωσία από το 1980 για να έχω όλα τα βιβλία που θέλω, γι αυτό ξαναπήγα πίσω στο πανεπιστήμιο ψάχνοντας για λέξεις για τα νέα παιγνίδια μου», είπε κάποτε η ίδια.

    [02] Τον νέο τόμο του Προγράμματος

    Στα χέρια κάθε μελετητή της ιστορίας και του πολιτισμού της Κύπρου σε σχέση και με τα άλλα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται από την Τρίτη και ο πέμπτος τόμος, ο οποίος εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος πολιτιστικής συνεργασίας «Ευρωδακτύλιος» με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, είναι και αυτός στην αγγλική γλώσσα και έχει τίτλο «Linked by History - United by Choice. Cyprus and its European Union Partners» το οποίο παρουσίασε η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.

    Η Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι ο πέμπτος αυτός τόμος είναι ογκώδης και πλούσιος σε περιεχόμενο και ετοιμάστηκε με την ευκαιρία της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και από την έρευνα για την συγγραφή του προέκυψε ένας πραγματικός πλούτος πληροφοριών και εντυπωσιακά στοιχεία όπως μπορεί να διαπιστώσει και από τους τέσσερις τόμους που κυκλοφόρησαν ήδη και περιλαμβάνουν τις σχέσεις Κύπρου με την Ισπανία, την Ουγγαρία, την Πολωνία και την Δανία.

    Σε χαιρετισμό της κατά την παρουσίαση του τόμου στο Υπουργείο Εξωτερικών η κ. Μαρκουλλή είπε ότι ο παρουσιαζόμενος τόμος είναι μια επιτομή και ένα περιεκτικό διάγραμμα των σχέσεων της Κύπρου με όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ και καταγράφει τις πολύχρονες ιστορικές και πολιτισμικές σχέσεις της Κύπρου με κάθε ένα από τα 26 κράτη - μέλη από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

    [03] Θετική για την Ένωση Δήμων η συμπερίληψη του θέματος Αμμόχωστου σε έκθεση του ΟΗΕ

    Πολύ θετική εξέλιξη θεωρεί τη συμπερίληψη για πρώτη φορά του θέματος της Αμμοχώστου στην τελευταία έκθεση της Υπάτης Αρμοστού των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, (A/HR/22/18) για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο κατά την περίοδο από 1η Δεκεμβρίου 2011 μέχρι 30 Νοεμβρίου 2012, η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων.

    «Η αναφορά έγινε κυρίως λόγω του ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου για την Αμμόχωστο που υιοθετήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2012, στην οποία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε Ψήφισμα για την επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της και καλεί την τουρκική Κυβέρνηση να ενεργήσει σύμφωνα με τα ψηφίσματα 550 (1984) και 789 (1992) του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και την Έκθεση της Επιτροπής Αναφορών του 2009 για την αναφορά 733/2004, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Κατεχομένων Δήμων.

    «Η έκθεση της Υπάτης Αρμοστού κάνει επίσης αναφορά στην καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς και στην καταπάτηση των θρησκευτικών ελευθεριών στις κατεχόμενες περιοχές, όπως αυτά διαπιστώθηκαν και από την τελευταία έκθεση του ειδικού απεσταλμένου για θέματα θρησκευτικής ελευθερίας (24 Δεκεμβρίου 2012), προσθέτει η Επιτροπή Κατεχομένων Δήμων.

    [04] Να μειώσει τα κεφάλαια για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κάτω από 80 δισ. ζητεί ο Σόιμπλε από τον ESM

    Το ταμείο διάσωσης της Ευρωζώνης πρέπει να περιορίσει τις χορηγήσεις του για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κάτω από 80 δισεκατομμύρια ευρώ, δήλωσε την Τρίτη ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    "Έχουμε πει εκεί (θα πρέπει να είναι ένα όριο), αλλά δεν το καθορίσαμε", είπε ο Γερμανός Υπουργός στο τέλος της συνεδρίας των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

    "Είναι σαφές ότι θα πρέπει να είναι σημαντικά κάτω από τα 80. Μεταξύ μηδέν και 80", είπε στους δημοσιογράφους.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 12 February 2013 - 18:39:06 UTC