Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-02-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομπάμα: Περισσότερα φορολογικά έσοδα απαιτούνται για αντιμετώπιση

    ελλείμματος

  • [02] Μετάλλια για την Κύπρο στους Ειδικούς Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες
  • [03] Εκπρόσωπος: Συνήθης διαδικασία η καταστροφή εγγράφων σε φούρνο
  • [04] Δεκάδες παραβάσεις του ΚΟΚ στη Λεμεσό καταγγέλθηκαν σε 12 ώρες
  • [05] Στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της εκστρατείας CYCAR

  • [01] Ομπάμα: Περισσότερα φορολογικά έσοδα απαιτούνται για αντιμετώπιση ελλείμματος

    Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε την Κυριακή ότι τα επόμενα χρόνια θα χρειαστούν περισσότερα φορολογικά έσοδα για να επιτευχθεί το κυρίαρχο ζητούμενο της μείωσης του ελλείμματος της αμερικανικής οικονομίας.

    Οπως όμως είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος, η αύξηση των φορολογικών συντελεστών δεν είναι το κλειδί που θα επιλύσει το πρόβλημα. "Δεν νομίζω ότι το ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι η άνοδος των φορολογικών συντελεστών" είπε ο πρόεδρος Ομπάμα σε συνέντευξή του στο δίκτυο CBS.

    "Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι χρειαζόμαστε πρόσθετα έσοδα, σε συνδυασμό με έξυπνες μειώσεις των δαπανών, προκειμένου να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα" είπε ο Μπαράκ Ομπάμα.

    [02] Μετάλλια για την Κύπρο στους Ειδικούς Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

    Συνεχίστηκαν και την Κυριακή με απόλυτη επιτυχία οι Παγκόσμιοι Χειμερινοί Ειδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2013 στην Κορέα με την κατάκτηση μεταλλίων από τους Κύπριους αθλητές που συμμετέχουν στους αγώνες.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση, η ημέρα για την ομάδα του Cross Country, ήτανε απόλυτα επιτυχημένη, αφού ο Γιαννάκης Δημητρίου και Γιώργος Χριστοδούλου κατέκτησαν το Χρυσό Μετάλλιο στα 200μ. Η Νικολέτα Χριστοδούλου, στο ίδιο αγώνισμα κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο και η Ελένη Χαραλάμπους το χάλκινο στο αγώνισμα των 500μ. Η Ελένη, αγωνίζεται αύριο στο τελικό των 100μ.

    Για το Alpine Ski, η Μαρία Κυριάκου κατέλαβε το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα του Super G. Στο ίδιο αγώνισμα, ο Χριστάκης Αγαθοκλέους κατέλαβε την 4η θέση και ο Τιμόθεος Βασιλείου την 5η θέση. Για το Snow Shoeing και στους Τελικούς των 200μ, η Ελένη Σοφοκλέους κατέλαβε την 4η θέση, ο Πέτρος Καλαμαράς την 5η θέση, ο Ερίκκος Κυριάκου την 6η θέση, και η Μαρίνα Σοφοκλέους επίσης την 6η θέση. Τέλος, η ομάδα του Floor Hockey, προκρίθηκε στον ημιτελικό όπου θα αντιμετωπίσει την Chinese Taipei με την νικήτρια να παίρνει το εισιτήριο για τον Τελικό.

    [03] Εκπρόσωπος: Συνήθης διαδικασία η καταστροφή εγγράφων σε φούρνο

    Εδώ και δεκαετίες καίγονται έγγραφα στο Προεδρικό, μέσα από μια συγκεκριμένη διοικητική διαδικασία που ακολουθείται, και που έχει να κάνει με την καταστροφή διαβαθμισμένων εγγράφων, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα της εφημερίδας "Αλήθεια" ότι έγγραφα καταστρέφονται σε φούρνο στο χώρο του Προεδρικού Μεγάρου.

    "Αφού κάνουν τόσο διερευνητική δημοσιογραφία είναι δυνατόν να μην ξέρουν ότι έγγραφα σε αυτό το συγκεκριμένο φούρνο καίγονται εδώ και δεκαετίες μέσα από μια συγκεκριμένη διοικητική διαδικασία που ακολουθείται και που έχει να κάνει με την καταστροφή διαβαθμισμένων εγγράφων;" διερωτήθηκε ο κ. Στεφάνου.

    "Βρισκόμαστε δύο εβδομάδες πριν από τις Προεδρικές Εκλογές και κάποιοι θέλουν να βλέπουν πίσω από συνήθεις διαδικασίες ύποπτα πράγματα. Ο Θεός να βοηθήσει", κατέληξε.

    [04] Δεκάδες παραβάσεις του ΚΟΚ στη Λεμεσό καταγγέλθηκαν σε 12 ώρες

    Δεκάδες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια 12ωρης επιχείρησης της Τροχαίας στη Λεμεσό, στο πλαίσιο πρόληψης των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων δυστυχημάτων.

    Κατά τη διάρκεια 533 ελέγχων, 58 οδηγοί διαπιστώθηκε ότι βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Έγιναν επίσης άλλες 181 καταγγελίες, εκ των οποίων οι 50 για υπερβολική ταχύτητα, ενώ άλλες αφορούσαν ληγμένες άδειες κυκλοφορίας, παράβαση των σημάτων τροχαίας και άλλα.

    Όπως δήλωσε ο αξιωματικός δυστυχημάτων της Τροχαίας Λεμεσού Αιμίλιος Καφάς, "δυστυχώς, από τους ελέγχους φαίνεται ότι μερίδα των Κύπριων οδηγών, παρά το γεγονός ότι εντατικοποιήθηκαν οι έλεγχοι, δεν συμμορφώνονται και εξακολουθούν να διαπράττουν τα ίδια αδικήματα, και ιδιαίτερα αυτά που αφορούν την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης και την παράβαση του ορίου ταχύτητας".

    [05] Στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της εκστρατείας CYCAR

    Τα αποτελέσματα της εκστρατείας CYCAR, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ, παρουσίασε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης.

    Όπως ανέφερε, στόχος της συγκεκριμένης εκστρατείας, που έγινε σε 23 κράτη μέλη της ΕΕ, ήταν ο εντοπισμός κλοπιμαίων και παραποιημένων αυτοκινήτων, και σύμφωνα με τα αποτελέσματα της, εντοπίστηκαν σε 19 χώρες, 364 κλοπιμαία οχήματα, αξίας 3 εκατομμυρίων ευρώ ενώ συνελήφθηκαν 217 πρόσωπα.

    "Περίπου 170 υποθέσεις αφορούν διάφορα άλλα αδικήματα, όπως ναρκωτικά, κατοχή πυροβόλων όπλων, πλαστογραφία και κυκλοφορία πλαστών εγγράφων, εντοπίστηκαν και συνελήφθηκαν 104 παράνομοι μετανάστες, καταγράφηκαν 2192 σοβαρές τροχαίες παραβάσεις και συνελήφθηκαν 37 πρόσωπα με ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης", συμπλήρωσε ο κ. Αγγελίδης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 4 February 2013 - 7:39:05 UTC