Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-02-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συγκομιδή μεταλλίων από την Κύπρο στους Ειδικούς Χειμερινούς

    Ολυμπιακούς Αγώνες

  • [02] Εκδήλωση στην μνήμη του Εθνάρχη Μακάριου Γ` στην Πάφο
  • [03] Τη σημασία της προστασίας και καλής διαβίωσης των ζώων υπογράμμισε

    ο Υπουργός Γεωργίας

  • [04] Μεγάλη η αξία των περιαστικών δασών τονίζει ο Υπουργός Γεωργίας

  • [01] Συγκομιδή μεταλλίων από την Κύπρο στους Ειδικούς Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

    Συνεχίστηκαν το Σάββατο για 6η μέρα οι Παγκόσμιοι Χειμερινοί Ειδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες με την Κύπρο να έχει την δική της συγκομιδή μεταλλίων.

    Ανακοίνωση αναφέρει ότι στον τελικό στα 100μ. Snow Shoeing ο αθλητής μας Πέτρος Καλαμαράς μας χάρισε το πρώτο Χρυσό Μετάλλιο». Επίσης, στο ίδιο αγώνισμα η Ελένη Σοφοκλέους κέρδισε το αργυρό μετάλλιο.

    Το δεύτερο Χρυσό Μετάλλιο για την Κύπρο κατέκτησε ο Τιμόθεος Βασιλείου στο Alpine Ski και στο αγώνισμα Supper G. Για το ίδιο αγώνισμα οι Χριστάκης Αγαθοκλέους και Μαρία Κυριάκου κατέλαβαν την 3η θέση.

    Οι Αθλητές του Cross Country αγωνίστηκαν στον τελικό των 50μ. Οι αθλητής μας Γιαννάκης Δημητρίου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, η Νικολέτα Χριστοδούλου κατέβαλε την 4η θέση και ο Γιώργος Χριστοδούλου την 5η θέση.

    Η ομάδα του Floor Hockey μετά από ένα δραματικό αγώνα έχασε με 4-3 από την Ινδία, αλλά υπάρχει ελπίδα ότι αύριο η κυπριακή ομάδα θα έχει περισσότερη τύχη, αφού ακυρώθηκαν δύο καθαρά τέρματα της ομάδας μας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

    [02] Εκδήλωση στην μνήμη του Εθνάρχη Μακάριου Γ` στην Πάφο

    Εκδήλωση αφιερωμένη στον Εθνάρχη Μακάριο με την ευκαιρία συμπλήρωσης φέτος 100 χρόνων από την γέννηση του, οργάνωσαν στην Πάφο η Ενωση Αγωνιστών Πάφου και το Παγκύπριο Εθνικολαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο με θέμα « Το αδιέξοδο στο Κυπριακό Πρόβλημα: Προβληματισμοί για την επιβίωση και το μέλλον του Κυπριακού Ελληνισμού και η ανάγκη νέας πορείας».

    Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος ανέφερε πως αν πρότειναν στην Ε/κ πλευρά αμέσως μετά την τουρκική εισβολή τα όσα έχει αποδεχτεί σήμερα θα απορρίπτονταν με βδελυγμία έστω και αν ο λαός ζούσε στα αντίσκηνα. Πρόσθεσε επίσης πως « σταδιακά προσεγγίσαμε τις Τουρκικές θέσεις και αιτιόμαστε εαυτούς και αλλήλους για τα αδιέξοδα».

    Ο Μητροπολίτης είπε ακόμη πως οι μετά τον Μακάριο και Κυπριακού, Πρόεδροι της Δημοκρατίας αποδέχτηκαν τη διζωνική διακοινοτική ομοσπονδία και έδωσαν υπέρμετρα δικαιώματα τους Τουρκοκύπριους.

    [03] Τη σημασία της προστασίας και καλής διαβίωσης των ζώων υπογράμμισε ο Υπουργός Γεωργίας

    Τη μεγάλη σημασία που δίνει το Υπουργείο Γεωργίας στη διασφάλιση της προστασίας και καλής διαβίωσης των ζώων στην Κύπρο, υπογράμμισε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης σε χαιρετισμό του στο Παγκύπριο Συνέδριο της φιλοζωικής Οργάνωσης «Κιβωτός» στη Λευκωσία.

    Ο Υπουργός Γεωργίας σημείωσε ότι η καλή διαβίωση των ζώων αποτελεί κοινωνικό ζήτημα που αγγίζει το ευρύ κοινό, αναφέροντας ότι η μεταχείριση των ζώων άπτεται της δεοντολογίας και αποτελεί μέρος του συνόλου των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπενθυμίζοντας ότι το άρθρο 13 της Συνθήκης για τη λειτουργία της ΕΕ ορίζει ότι κατά τη διαμόρφωση και την εφαρμογή της πολιτικής της, η Ένωση και τα κράτη μέλη λαμβάνουν πλήρως υπόψη τις απαιτήσεις για την καλή διαβίωση των ζώων ως ευαίσθητων όντων.

    Τόνισε δε ότι η καλή μεταχείριση των ζώων μπορεί να διασφαλιστεί μόνο εάν οι κάτοχοι ζώων και όσοι έρχονται σε άμεση επαφή με τα ζώα αποκτήσουν επίγνωση των υποχρεώσεων τους όσον αφορά την ενδεδειγμένη αντιμετώπιση των ζώων, υποδεικνύοντας πως όταν μιλούμε για τα ζώα και την ευημερία τους δεν αναφερόμαστε μόνο στα ζώα συντροφιάς που ο καθένας διατηρεί στο σπίτι του, αλλά και στα παραγωγικά ζώα στις φάρμες, στα ζώα που διατηρούνται στους ζωολογικούς κήπους και σε πάρκα, στα ζώα που χρησιμοποιούνται για επιστημονικούς σκοπούς και γενικότερα σε κάθε ζώο το οποίο βρίσκεται υπό ανθρώπινη επίβλεψη.

    [04] Μεγάλη η αξία των περιαστικών δασών τονίζει ο Υπουργός Γεωργίας

    Τη μεγάλη αξία των περιαστικών δασών στις μέρες μας επεσήμανε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης, σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση δεντροφύτευσης που πραγματοποίησε στη Λεμεσό ο Δήμος Αγίου Αναθνασίου.

    Αφού εξέφρασε ευαρέσκεια για το γεγονός ότι οργανωμένα σύνολα, Δήμους και Κοινότητες, οργανώνουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις στα πλαίσια της Εβδομάδας του Δέντρου, οι οποίες, όπως είπε, έχουν καταστεί με πρωτοβουλία του Τμήματος Δασών, θεσμός στην Κύπρο από το 1920, ο Υπουργός Γεωργίας τόνισε ότι «στις μέρες μας, που ο πληθυσμός συγκεντρώνεται στις πόλεις, τα αστικά και περιαστικά δάση αποκτούν μεγάλη αξία».

    «Τα δέντρα, οι χώροι πρασίνου και τα δάση αποτελούν ανεξάντλητη πηγή προσφοράς προς τον άνθρωπο. Συμβάλλουν δραστικά στην αποτροπή της διάβρωσης του εδάφους, λειτουργούν αντιπλημμυρικά, προστατεύοντας ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, και φιλτράρουν την ατμόσφαιρα από τα καυσαέρια και άλλους ρύπους. Επίσης δεσμεύουν το διοξείδιο του άνθρακα συμβάλλοντας στην άμβλυνση του φαινομένου του θερμοκηπίου, απελευθερώνουν μεγάλες ποσότητες οξυγόνου και αποτελούν καταφύγιο για τα διάφορα είδη της χλωρίδας και πανίδας» συμπλήρωσε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 2 February 2013 - 12:39:08 UTC