Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-02-01

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξένος ποδοσφαιριστής θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών
  • [02] Η Δέσποινα Ολυμπίου θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Eurovision
  • [03] Να σταματήσει η απεργία στις οικοδομές, καλούν οι κατασκευαστές

    σκυροδέματος

  • [04] Ο Δήμαρχος Λευκωσίας τίμησε την Ελένη Μαύρου
  • [05] Έκρηξη με δύο νεκρούς στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα

  • [01] Ξένος ποδοσφαιριστής θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών

    Σοβαρή υπόθεση ντόπινγκ χειρίζεται ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών (ΠΑΣΠ), η οποία, όπως αναφέρει, πρέπει να παραδειγματίσει όλους τους επαγγελματίες στον χώρο.

    Συγκεκριμένα σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ΠΑΣΠ, ξένος ποδοσφαιριστής βρέθηκε θετικός σε χρήση μεθυλεξαναμίνης, σε ποδοσφαιρικό αγώνα που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου.

    Ο παίκτης αποτάθηκε άμεσα στο Σύνδεσμο, ενημερώνοντας πως δεν είχε ποτέ χρησιμοποιήσει εν γνώσει του τη συγκεκριμένη ουσία. Ο ΠΑΣΠ αναφέρει πως δεν έμεινε απαθής μετά απ΄ αυτή την καταγγελία και άρχισε αμέσως προσπάθειες για διαλεύκανση της υπόθεσης, μέσω ενεργειών του εκ των νομικών του συμβούλων, Λοΐζου Χατζηδημητρίου.

    «Αυτό που μπορούμε να ανακοινώσουμε για την ώρα είναι πως δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ο ξένος ποδοσφαιριστής θα τιμωρηθεί με την αυστηρότερη των ποινών», σημειώνεται. Η ουσία συγκαταλέγεται στην κατηγορία των «παράνομων ειδικής αναφοράς ουσιών» (θεωρείται πιο επιπόλαια ουσία) των σχετικών λιστών της WADA.

    [02] Η Δέσποινα Ολυμπίου θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Eurovision

    Στην Κυπρία ερμηνεύτρια Δέσποινα Ολυμπίου ανατέθηκε, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, η εκπροσώπηση της Κυπριακής Δημοκρατίας στον 58ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον, στο Μάλμo της Σουηδίας, στις 14, 16 και 18 Μαΐου 2013.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΡΙΚ, η απόφαση για την ανάθεση ελήφθη στις 15 Ιανουαρίου 2013 και αφού μελετήθηκαν προτάσεις από διάφορους καλλιτέχνες. Συνθέτης του τραγουδιού είναι ο Αντρέας Γιωργαλλής, στιχουργός ο Ζήνων Ζηντίλης και χορηγός η Cyta Mobile Vodafone.

    Η καλλιτέχνιδα θα ερμηνεύσει μπαλάντα με στίχους στα Ελληνικά, η οποία θα παρουσιασθεί στο κοινό της Κύπρου από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΡΙΚ στα μέσα Φεβρουαρίου.

    [03] Να σταματήσει η απεργία στις οικοδομές, καλούν οι κατασκευαστές σκυροδέματος

    Ο Σύνδεσμος Κατασκευαστών Ετοίμου Σκυροδέματος, με επιστολή του στους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους, Συγκοινωνιών και Έργων Ευθύμιο Φλουρέντζου και Οικονομικών Βάσο Σιαρλή, απευθύνει θερμή έκκληση όπως μεσολαβήσουν προσωπικά για τερματισμό της απεργίας στον κλάδο των κατασκευών.

    "Σε αντίθεση περίπτωση", προσθέτει ο Σύνδεσμος, "ο δικός μας κλάδος θα καταρρεύσει οικονομικά, με όλες τις συνεπαγόμενες αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία του τόπου".

    Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος στην επιστολή του, "λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας στην οικοδομική βιομηχανία ανά το παγκύπριο, οι εργασίες στον Κλάδο της Κατασκευής Ετοίμου Σκυροδέματος έχουν κυριολεκτικά φθάσει σε στάση". "Αυτή η πολύ δυσάρεστη εξέλιξη για τον κλάδο μας", δηλώνει ο Σύνδεσμος, "έρχεται να προστεθεί στην ήδη από πολλού καιρού μεγάλη υποτονικότητα στον κλάδο των κατασκευών, με αποτέλεσμα οι δικές μας μονάδες να υπολειτουργούν, εδώ και πολύ καιρό, σε πολύ μεγάλο βαθμό".

    [04] Ο Δήμαρχος Λευκωσίας τίμησε την Ελένη Μαύρου

    Με το Μετάλλιο της πόλης της Λευκωσίας και με δίπλωμα τίμησε την Παρασκευή ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, την τέως Δήμαρχο της πόλης, Ελένη Μαύρου. Η εκδήλωση προς τιμή της τέως Δημάρχου πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

    Επίσης, προς τιμή της κ. Μαύρου έχει αναρτηθεί η προσωπογραφία της στην είσοδο του Δημοτικού Μεγάρου.

    Στην τελετή παρέστησαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι κομμάτων, ο Αντιδήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι Λευκωσίας, πρώην Δήμαρχοι Λευκωσίας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κύπρου, άλλοι Δήμαρχοι της μείζονος Λευκωσίας, ο Έπαρχος Λευκωσίας, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λευκωσίας και άλλοι επίσημοι.

    Κατά το χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Λευκωσίας είπε πως «η Ελένη Μαύρου ήταν, είναι και θα είναι μια δημότης, που γνωρίζει όσο ελάχιστοι τη Λευκωσία, μία σε βάθος γνώστης των αναγκών της και ένας διαχρονικός σύμμαχος στην προσπάθεια να γίνει η Λευκωσία η πόλη που θέλουμε και ονειρευόμαστε».

    Στην αντιφώνηση της η τέως Δήμαρχος Λευκωσίας είπε πως θέλει να πιστεύει ότι στην πενταετία που πέρασε, συλλογικά αλλά και μεμονωμένα, έχει συμβάλει ώστε να αποκτήσει περισσότερο κύρος και αξιοπιστία ο θεσμός τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και ο Δήμος της πρωτεύουσας, σημειώνοντας ωστόσο ότι η Λευκωσία χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά για να προσαρμοστεί στις ανάγκες μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής μητρόπολης

    [05] Έκρηξη με δύο νεκρούς στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα

    Εκρηξη η οποία οφείλεται σε επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε την Παρασκευή στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αγκυρα.

    Ο δράστης και ένας φρουρός ασφαλείας σκοτώθηκαν ενώ άλλα δύο άτομα τραυματίστηκαν. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν απηύθυνε έκκληση για μια παγκόσμια προσπάθεια για την καταπολέμηση των "τρομοκρατικών στοιχείων".

    Την ίδια ώρα ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Μουαμέρ Γκιουλέρ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο καμικάζι που επιτέθηκε στην πρεσβεία πιστεύεται ότι ήταν Τούρκος πολίτης, ενώ το κρατικό δίκτυο TRT μετέδωσε ότι η τουρκική αστυνομία υποψιάζεται ότι ανήκε σε οργάνωση της άκρας αριστεράς.

    Ο καμικάζι, ο οποίος ήταν περίπου 30 ετών, χρησιμοποίησε πλαστικά εκρηκτικά στην επίθεση, πρόσθεσε το κρατικό δίκτυο TRT, επικαλούμενο την αστυνομία. Ο δράστης της επίθεσης πιστεύεται επίσης ότι είχε φυλακιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα με κατηγορίες που σχετίζονται με την τρομοκρατία και ότι ήταν μέλος του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος-Μετώπου (DHKP-C).


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 1 February 2013 - 16:39:04 UTC