Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-01-31

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εντάσεις στο αμερικανικό Κογκρέσο κατά τη συζήτηση για την οπλοκατοχή
  • [02] Επαφές Υπουργού Συγκοινωνιών στο Βελιγράδι
  • [03] Συναντήσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης στο Βελιγράδι

  • [01] Εντάσεις στο αμερικανικό Κογκρέσο κατά τη συζήτηση για την οπλοκατοχή

    Εντάσεις προκλήθηκαν σε ακρόαση του αμερικανικού Κογκρέσου, την Τρίτη, σχετικά με τη νομοθεσία για την οπλοκατοχή και την επιβολή νέων νόμων. Οι εκλάμψεις θυμού υπογράμμισαν τις αντίθετες απόψεις που επικρατούν στην κουλτούρα της Αμερικής σχετικά με τα όπλα.

    "Δεν υποστηρίζετε να γίνεται έλεγχος του ιστορικού σε όλους τους αγοραστές όπλων;", ρώτησε σε έντονους τόνους ο Δημοκρατικός γερουσιαστής του Βερμόντ, Πάτρικ Λιχάι, τον επικεφαλής της Εθνικής Ενωσης Οπλων (NRA). Εις απάντηση ο Διευθύνων Σύμβουλος της NRA, Γουέιν ΛαΠιέρ, είπε ότι δεν υποστηρίζει να γίνεται έλεγχος σε όλους τους αγοραστές, τη στιγμή που η κυβέρνηση Ομπάμα απέτυχε να εφαρμόσει την ισχύουσα νομοθεσία για τα όπλα.

    Η κυβέρνηση Ομπάμα έχει κάνει προτάσεις για αυστηρότερες κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την οπλοκατοχή, μετά το περιστατικό, τον περασμένο μήνα, όπου ο 20χρονος Ανταμ Λάνζα σκότωσε τη μητέρα του, έξι ακόμα ενήλικες και 20 μαθητές δημοτικού σχολείου στην πόλη Νιουτάουν του Κονέκτικακ, πριν στρέψει το όπλο στον εαυτό του και αφαιρέσει και τη δική του ζωή.

    [02] Επαφές Υπουργού Συγκοινωνιών στο Βελιγράδι

    Δεν υπάρχει θέμα μαύρης λίστας στη Σερβία λόγω του χαμηλού εταιρικού φόρου που εφαρμόζει η Κύπρος, δήλωσε σήμερα στο Βελιγράδι μετά από συνάντησή του με τον Υπουργό Οικονομικών και Οικονομίας της Σερβίας Μλάντζαν Ντίνκιτς, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Ευθύμιος Φλουρέντζου υπό την ιδιότητά του ως αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών.

    Ο κ. Φλουρέντζου είχε χωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό Μεταφορών Μιλούτιν Μέρκονιτς και με τον Υπουργό Οικονομικών και Οικονομίας της Σερβίας Μλάντζαν Ντίνκιτς.

    Υπάρχουσες συμφωνίες, ναυτιλιακή συνεργασία, αερομεταφορές και οδικές μεταφορές ήταν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση με τον κ. Μέρκονιτς, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

    [03] Συναντήσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης στο Βελιγράδι

    Τη σύσταση Επιτροπής που θα προσφέρει εμπειρίες της κυπριακής Αστυνομίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο στη Σερβία, αποφάσισαν ο Πρωθυπουργός της Σερβίας και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκάς Λουκά.

    Ο κ. Λουκά είχε χωριστές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Σερβίας, υπό την ιδιότητα του ως Υπουργού Εσωτερικών και με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Σερβίας υπό την ιδιότητα του ως Υπουργού Εξωτερικού και Εσωτερικού, στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, στο Βελιγράδι.

    Σε δηλώσεις του για τις συναντήσεις, ο κ. Λουκά είπε με τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Εσωτερικών της Σερβίας Ιβιτσα Ντάτσιτς "αποφασίσαμε τη σύσταση Επιτροπής - κάτι που προβλέπεται σε προηγούμενη συμφωνία που υπεγράφη για θέματα αστυνομικής συνεργασίας- για να προσφέρει εμπειρίες της Αστυνομίας Κύπρου στο ευρωπαϊκό επίπεδο και ιδιαίτερα μετά και τις εμπειρίες που αποκτήθηκαν από την Προεδρία της Κύπρου στο Συμβούλιο της ΕΕ".


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 31 January 2013 - 8:39:04 UTC