Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-01-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η κρίση θα αφήσει ανεπηρέαστη τη δασική προστασία, δηλώνει ο Υπουργός
  • [02] Νεκροί από πυρκαγιά σε νυχτερινό κέντρο στη Βραζιλία
  • [03] Συμμετοχή ΥΠΕΞ στη Σύνοδο ΕΕ - Λατινικής Αμερικής
  • [04] Προϊόντα «μαϊμού» εντόπισε η Αστυνομία σε παζαράκι στην Ορόκλινη
  • [05] Η κυπριακή ομάδα για τους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς στην Κορέα

  • [01] Η κρίση θα αφήσει ανεπηρέαστη τη δασική προστασία, δηλώνει ο Υπουργός

    Ο Υπουργός Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος δήλωσε βέβαιος ότι το Τμήμα Δασών θα αποδώσει τα μέγιστα και θα τα καταφέρει ώστε η οικονομική κρίση να μην επηρεάσει την ορθολογική διαχείριση των δασών και ιδιαίτερα την προστασία τους από τις πυρκαγιές.

    Μιλώντας στη γιορτή του δέντρου που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Χατζηγεωργάκης Κορνέσιος, στη Λευκωσία, ο κ. Αλετράρης παρατήρησε πως η σχέση του ανθρώπου με το δάσος είναι υπαρξιακή, καθώς ο άνθρωπος γεννήθηκε στη φύση ανάμεσα στα δέντρα και τα δάση, εκεί βρήκε τροφή και προστασία, και για χιλιάδες χρόνια προμηθεύεται τις πρώτες ύλες από αυτά για τις διάφορες ανάγκες του.

    «Τα δάση κατέχουν ξεχωριστή θέση στη φύση και συμβάλλουν ουσιαστικά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του ανθρώπου. Οι περιβαλλοντικές λειτουργίες που επιτελούν είναι θεμελιώδους σημασίας για την ποιότητα ζωής μας καθώς και για την οικολογική σταθερότητα», πρόσθεσε.

    [02] Νεκροί από πυρκαγιά σε νυχτερινό κέντρο στη Βραζιλία

    Ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε νυχτερινό κέντρο της πόλης Σάντα Μαρία στη νότια Βραζιλία ενδέχεται να ξεπεράσει τους 200, σύμφωνα με αξιωματούχο της αστυνομίας.

    Η πυρκαγιά προκλήθηκε από επίδειξη πυροτεχνημάτων, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

    Την ώρα του δυστυχήματος περίπου 2.000 άτομα βρίσκονταν μέσα στο κέντρο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Estado de S.Paulo. Η πόλη Σάντα Μαρία βρίσκεται 300 χιλιόμετρα δυτικά του Πόρτο Αλέγκρε.

    [03] Συμμετοχή ΥΠΕΞ στη Σύνοδο ΕΕ - Λατινικής Αμερικής

    Στην ανάγκη για συνεργασία και αλληλοβοήθεια των χωρών των δύο ηπείρων ούτως ώστε να επιτευχθεί κοινωνική συνοχή, αναφέρθηκε η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου - Μαρκουλλή, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής της σε συνεδρία της Συνόδου ΕΕ - Χωρών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής.

    Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, η Υπουργός συμμετείχε στην έναρξη των εργασιών της Συνόδου ΕΕ - Χωρών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής, στο Σαντιάγο της Χιλής, στις 25 Ιανουαρίου.

    Στην εναρκτήρια υπουργική συνεδρία συμμετείχαν οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ μαζί με τους ομολόγους των της Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής, ενώ ως επικεφαλής της Συνόδου, εκ μέρους της προεδρεύουσας χώρας των χωρών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής, συμμετείχε ο Υπουργός Εξωτερικών της Χιλής, Αλφρέδο Μορένο και ως επικεφαλής της ΕΕ η Ύπατη Εκπρόσωπος Κάθριν Άστον.

    [04] Προϊόντα «μαϊμού» εντόπισε η Αστυνομία σε παζαράκι στην Ορόκλινη

    Μεγάλη ποσότητα προϊόντων «μαϊμού» μεταξύ των οποίων ρολόγια, τσάντες, γυαλιά ηλίου, ρούχα, ζώνες, παπούτσια και ψηφιακοί δίσκοι, εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Αστυνομίας και του Τελωνείου στο παζαράκι που λειτουργεί κάθε Κυριακή πρωί, σε περιοχή της Ορόκλινης.

    Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας υπαστυνόμος Χρήστος Ανδρέου ανέφερε ότι από την επιχείρηση έχουν κατασχεθεί μεγάλες ποσότητες προϊόντων «μαϊμού» όπως ρολόγια, ρούχα, τσάντες, γυαλιά ηλίου, παπούτσια και ζώνες καθώς και 2 χιλιάδες ψηφιακοί δίσκοι επίσης «μαϊμού».

    Ο κ. Ανδρέου σημείωσε ότι οι δέκα καταστηματάρχες αναμένεται εντός της ημέρας να κατηγορηθούν γραπτώς ενώ η υπόθεση διερευνάται από την Αστυνομία και το Τμήμα Τελωνείων.

    [05] Η κυπριακή ομάδα για τους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς στην Κορέα

    Βρίσκεται στην Κορέα η κυπριακή αποστολή των Ειδικών Ολυμπιακών, οποία θα συμμετάσχει στους Παγκόσμιους Χειμερινούς Ειδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Η αποστολή θα φιλοξενηθεί στην Κοινότητα Gwan Gon To, η οποία βρίσκεται στην περιοχή Gangeoung μέχρι την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013. Την ίδια μέρα προγραμματίζεται και η Τελετή Έναρξη των Αγώνων.

    Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των αθλητών ξεκινούν από τις 30 Ιανουαρίου 2013 στα αθλήματα του Cross Country, Snow Shoeing, Floor Hockey και Alpine Ski.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 27 January 2013 - 13:39:05 UTC