Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-01-25

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιστολή Συνδέσμου Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων προς ΥΠΟΙΚ και

    Διοικητή ΚΤ

  • [02] Δέσμευση ΕΕ-Βραζιλίας για εμπορική συμφωνία
  • [03] Εκστρατεία της Βουλής στο εξωτερικό
  • [04] Έκκληση ΓΓ ΟΗΕ για τη Συρία
  • [05] Επέμβαση αστυνομίας τα ξημερώματα στο μετρό στην Αθήνα

  • [01] Επιστολή Συνδέσμου Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων προς ΥΠΟΙΚ και Διοικητή ΚΤ

    Διαμαρτυρία και αγανάκτηση "επειδή συνεχώς γίνεται προσπάθεια να μετατραπούν σε μετοχές και μάλιστα στην ονομαστική αξία των μετοχών, τα αξιόγραφα των θυμάτων των τραπεζών παραγνωρίζοντας απλά βασικά γεγονότα", εκφράζει σε επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Βάσο Σιαρλή και το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας (ΚΤ) Πανίκο Δημητριάδη, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων Φοίβος Μαυροβουνιώτης.

    Η επιστολή ημερομηνίας 21 Ιανουαρίου, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής, Γενικό Εισαγγελέα, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στους αρχηγούς των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΚΣ ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ, Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών και Ελευθέρων Δημοκρατών, ζητώντας "την άμεση παρέμβαση τους για αποκατάσταση της συνεχιζόμενης αδικίας εις βάρος των κατόχων των αξιογράφων".

    Όπως αναφέρεται, "οι τράπεζες για τα αξιόγραφα παρανόμησαν και δεν εφάρμοσαν τους Νόμους και τις σχετικές Οδηγίες και Κανονισμούς, ως και το πόρισμα της Κεντρικής Τράπεζας κατέληξε, και ο Γενικός Εισαγγελέας εκ πρώτης όψεως διαπίστωσε, αλλά και οι ίδιες οι Τράπεζες παραδέχτηκαν δημοσίως και μάλιστα ενώ ήδη γνωρίζετε ότι γνωμάτευσε ο Γενικός Εισαγγελέας ότι είναι αντισυνταγματική η τέτοια μετατροπή χωρίς τη συγκατάθεση των κατόχων των αξιογράφων".

    [02] Δέσμευση ΕΕ-Βραζιλίας για εμπορική συμφωνία

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Βραζιλία, που είναι η καρδιά του νοτιοαμερικανικού εμπορικού συνασπισμού με την επωνυμία Mercosur, ανανέωσαν τη δέσμευσή τους για την επίτευξη συμφωνίας εμπορικής σύνδεσης στη συνάντηση των επικεφαλής τους στη Μπραζίλια την Πέμπτη.

    Στην έκτη σύνοδο κορυφής ΕΕ και Βραζιλίας, η πρόεδρος της χώρας Ντίλμα Ρούσεφ και οι πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπέϊ επιβεβαίωσαν τη θέση τους ότι μια συμφωνία θα είναι επωφελής και για τις δύο περιοχές. "Η υλοποίηση αυτής της συμφωνίας θα προσφέρει νέες επενδύσεις, μεταφορά τεχνολογίας και πολλά άλλα οφέλη για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μας ", δήλωσε ο Μπαρόσο.

    [03] Εκστρατεία της Βουλής στο εξωτερικό

    Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αβέρωφ Νεοφύτου θα έχει επαφές στο Δουβλίνο και τις Βρυξέλλες, στα πλαίσια της απόφασης της Βουλής για επαφές με αξιωματούχους της ΕΕ και βουλευτές εθνικών κοινοβουλίων και όμορων πολιτικών ομάδων, ώστε να επεξηγηθεί η νομική και θεσμική κατάσταση που ισχύει στην Κύπρο σε σχέση με την αποτροπή και καταπολέμηση φαινομένων ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

    Ο κ. Νεοφύτου θα μεταβεί την Κυριακή στο Δουβλίνο, όπου θα έχει επαφές και θα ενημερώσει σχετικά τους συναδέλφους του, στο περιθώριο της καθιερωμένης Διάσκεψης των Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της ΕΕ, COSAC, την οποία διοργανώνει, στις 27 και 28 Ιανουαρίου, το Κοινοβούλιο της Ιρλανδίας, στα πλαίσια της τρέχουσας Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

    Ακολούθως, ο κ. Νεοφύτου θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει, μαζί με διευρυμένη αντιπροσωπεία της Βουλής, στην πρώτη συνάντηση της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Εβδομάδας, με θέμα το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, την οποία διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από τις 28 μέχρι τις 30 Ιανουαρίου.

    [04] Έκκληση ΓΓ ΟΗΕ για τη Συρία

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν κάλεσε από το 43ο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός το Συμβούλιο Ασφαλείας να ενωθεί και να αναλάβει τις ευθύνες του έναντι της Συρίας, για να αποφευχθεί η "καταστροφή" της χώρας αυτής με όλες τις συνέπειες που θα προκύψουν.

    "Είναι σημαντικό το Συμβούλιο Ασφαλείας να υπερβεί τα εμπόδια και να βρει μια ενότητα που θα καταστήσει δυνατή μια αποτελεσματική δράση", δήλωσε ο Μπαν ενώ δίπλα του βρισκόταν ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. Οι δύο άνδρες συμμετείχαν σε μια συζήτηση στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Διότι η "απαράδεκτη" εναλλακτική λύση, δεν είναι άλλη από την "καταστροφή της Συρίας με όλες τις περιφερειακές επιπτώσεις της", επεσήμανε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ.

    Η αδράνεια των μεγάλων δυνάμεων που συμμετέχουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας θα σήμαινε "την παραίτηση από τη συλλογική ευθύνη μας να προστατεύουμε" τους λαούς, είπε ακόμη ο Μπαν, για τον οποίο ο διάλογος είναι ακόμη δυνατός με τη Συρία.

    [05] Επέμβαση αστυνομίας τα ξημερώματα στο μετρό στην Αθήνα

    Eπέμβαση της αστυνομίας στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια έγινε στις 3.40 τα ξημερώματα, μετά την επίταξη από την κυβέρνηση. Άνδρες της ΕΚΑΜ έσπασαν με πολιορκητικό κριό την είσοδο του κτιρίου, στο οποίο μπήκαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

    Στο κτίριο ήταν περίπου 50 απεργοί, οι οποίοι είχαν δέσει τις πόρτες με αλυσίδες, αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι απεργοί απομακρύνθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έγιναν και τρεις προσαγωγές.

    Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης μια κοπέλα παρελήφθη από ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο γιατί αισθάνθηκε δυσφορία.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 25 January 2013 - 8:39:04 UTC