Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-01-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δηλώσεις Νταβούτογλου για το Κυπριακό
  • [02] Εκδήλωση προς τιμή του Αλέκου Μιχαηλίδη
  • [03] Μπαρνιέ: Η Ευρωζώνη προχώρησε με εντυπωσιακές μεταρρυθμίσεις

  • [01] Δηλώσεις Νταβούτογλου για το Κυπριακό

    Η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν μπορεί να συμμετέχει σε μια ατέρμονη διαπραγματευτική διαδικασία χωρίς χρονοδιαγράμματα, ανέφερε ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου στο υπόμνημά του με την ονομασία: «Η εξωτερική πολιτική μας για το 2013», το οποίο κατατέθηκε μαζί με τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εξωτερικών ενώπιον της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης για σκοπούς έγκρισης.

    Στην αναφορά του στο Κυπριακό, ο κ. Νταβούτογλου προσθέτει ότι η έναρξη μιας νέας διαδικασίας στο Κυπριακό έχει αφεθεί για μετά τις Προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου.

    [02] Εκδήλωση προς τιμή του Αλέκου Μιχαηλίδη

    Ο ρόλος που διαδραμάτισε ο Αλέκος Μιχαηλίδης στην ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ ήταν καταλυτικός, ανέφερε η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή.

    Η κα. Μαρκουλλή μιλούσε στην εκδήλωση στο Υπουργείο Εξωτερικών για την παράδοση της συλλογής προσωπικών αντικειμένων του αείμνηστου Αλέκου Μιχαηλίδη κατά την περίοδο της θητείας του ως Υπουργού Εξωτερικών (1993-1997).

    Στην προσφώνηση της, η Υπουργός σημείωσε ότι «η σημερινή συγκυρία, μόνο τέσσερις μέρες από την επιτυχή ολοκλήρωση της Κυπριακής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι κατάλληλη για να τιμήσουμε έναν από τους πολιτικούς που έθεσαν ανεξίτηλα τη σφραγίδα τους στην ενταξιακή πορεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μιας πορείας που δεν ήταν ούτε δεδομένη ούτε εύκολη».

    [03] Μπαρνιέ: Η Ευρωζώνη προχώρησε με εντυπωσιακές μεταρρυθμίσεις

    Η Ευρωζώνη έχει προχωρήσει σε εντυπωσιακές μεταρρυθμίσεις, ενώ οι αγορές έχουν κατανοήσει πλήρως ότι οι εταίροι δεν πρόκειται να αφήσουν την Ελλάδα να βγει από το ευρώ, δηλώνει ο Επίτροπος για την εσωτερική αγορά και τις υπηρεσίες Μισέλ Μπαρνιέ.

    Σύμφωνα με τον Επίτροπο, ξεπεράσαμε την κορυφή της χρηματοπιστωτικής κρίσης στο τέλος της Άνοιξης του 2012, ενώ τα τρία πρώτα χρόνια οι Ευρωπαίοι ιθύνοντες βρισκόντουσαν συχνά σε θέση άμυνας. Οπως είπε, έγιναν εντυπωσιακές μεταρρυθμίσεις σε πολλούς τομείς, όπως η ρύθμιση των αγορών, η εποπτεία, ο οικονομικός και δημοσιονομικός συντονισμός και η μείωση των ελλειμμάτων στις χώρες που έχουν μεγάλο χρέος.

    Διαθέτουμε μια συνολική απάντηση σε μια συνολική κρίση και οι αγορές κατανόησαν ότι δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να βγει από το ευρώ, ότι η αλληλεγγύη και η υπευθυνότητα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών ήταν ισχυρές, είπε. Οπως επισημαίνει, αρχίζουμε να βλέπουμε τις πρώτες αισθητές βελτιώσεις των οικονομικών δεικτών, τα ισοζύγια πληρωμών συμμαζεύονται σε αρκετές χώρες και η αξιολόγηση της Ελλάδος αναβαθμίστηκε κατά έξι βαθμίδες από τον οίκο αξιολόγησης S&P. «Οι βαριές προσπάθειες που κατέβαλαν οι λαοί αυτών των χωρών, με τη στήριξη της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, αποδίδουν καρπούς», είπε, επισημαίνοντας ωστόσο ότι βρισκόμαστε μόνο στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου και πως η κατάσταση παραμένει επισφαλής και οι μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης είναι αδύναμες. Αλλωστε, τόνισε, ένα ματς ποτέ δεν κερδίζεται πριν το τέλος του δευτέρου ημιχρόνου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 4 January 2013 - 17:39:04 UTC