Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-12-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επ` αόριστον απεργία πρατηριούχων ελεύθερης Αμμοχώστου
  • [02] Χαμηλή πληρότητα για τα ξενοδοχεία της Πάφου τις γιορτές
  • [03] Είκοσι νεκροί σε βομβαρδισμό χωριού στη Συρία
  • [04] Απολογισμός για τις διεθνείς παρουσίες της Εθνικής Ποδοσφαίρου

    το 2012

  • [05] "Ξύπνησε" το ηφαίστειο Σαν Κριστομπάλ στη Νικαράγουα

  • [01] Επ` αόριστον απεργία πρατηριούχων ελεύθερης Αμμοχώστου

    Σε επ` αόριστον απεργία κατέρχονται από τις 2 Ιανουαρίου οι πρατηριούχοι στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, ανακοίνωσε ο Επαρχιακός Σύνδεσμος Πρατηριούχων Πετρελαιοειδών Αμμοχώστου (ΠΟΒΕΚ) με την ευκαιρία της παραχώρησης άδειας οικοδομής πρατηρίου πετρελαιοειδών στο Παραλίμνι.

    Στην ανακοίνωσή του ο Επαρχιακός Σύνδεσμος Πρατηριούχων Πετρελαιοειδών Αμμοχώστου προειδοποιεί πως αν μετά την παρέλευση δύο ημερών από αυτή τη μέρα δεν ανακληθεί η άδεια, τότε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Πρατηριούχων θα καλέσει τα μέλη του σε παγκύπρια στάση. Η άδεια αφορά νέο πρατήριο στον κεντρικό δρόμο Παραλιμνίου -Αγίας Νάπας και σύμφωνα με την ανακοίνωση λόγω της διαμόρφωσης του δρόμου δεν υπάρχει για τον οδηγό η ενδεικνυόμενη ορατότητα, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις και δεν τέθηκαν όροι από τη δυσμενή ανάπτυξη της περιοχής. Το θέμα είχε τεθεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή και η θέση όλων των κομμάτων ήταν ότι επιβάλλεται η παγοποίηση της ανέγερσης νέων πρατηρίων γιατί παγκύπρια ο αριθμός τους θεωρείται υπεράριθμος.

    Σε επιστολή του, εξάλλου, προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, τον Δήμο Παραλιμνίου, τα τμήματα Πολεοδομίας και Δημοσίων Έργων και την Επίτροπο Διοίκησης, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Πρατηρίων Πετρελαιοειδών προειδοποιεί πως αν δεν ανακληθούν ή παγοποιηθούν «οι οποιεσδήποτε παράτυπα εκδοθείσες άδειες ανέγερσης νέων πρατηρίων», θα ακολουθήσει παγκύπριο κλείσιμο των πρατηρίων.

    [02] Χαμηλή πληρότητα για τα ξενοδοχεία της Πάφου τις γιορτές

    Τη χειρότερη χρονιά σε επίπεδα πληροτήτων κατέγραψε ο φετινός χειμώνας και οι γιορτές των Χριστουγέννων στην Πάφο, ανέφερε στο ΚΥΠΕ η αντιπρόεδρος του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ Εβελίνα Κωμοδρόμου. Σύμφωνα με την κ. Κωμοδρόμου, το 50% των ξενοδοχειακών μονάδων έχει παραμείνει ανοικτό για τις γιορτές των Χριστουγέννων στη Πάφο.

    Αυτή την στιγμή στην Πάφο συνέχισε, μόνο το 50% των ξενοδοχειακών καταλυμάτων έχουν παραμείνει ανοικτά, κάποια εκ των οποίων με μερική αναστολή , ενώ το 50% έχουν κλείσει με ολική αναστολή. Η κ Κωμοδρόμου ανέφερε πως παρά τις πολύ καλές προσφορές των ξενοδοχείων της Πάφου ελάχιστοι Κύπριοι αποφάσισαν να περάσουν τις διακοπές τους στην Πάφο.

    Οι περισσότεροι Κύπριοι συνέχισε αποφάσισαν να περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στα σπίτια τους. Πρόσθεσε ακόμη πως τα ξενοδοχεία στην επαρχία κινήθηκαν κυρίως με τουρίστες από την Μεγάλη Βρετανία, τη Ρωσία και κάποια ξενοδοχεία με επισκέπτες από τη Σουηδία και τη Σκανδιναβία. Η κ. Κωμοδρόμου πρόσθεσε ακόμη πως το μούδιασμα στις κρατήσεις οφείλεται και στο το γεγονός ότι το φθινόπωρο διακόπηκαν ή μειώθηκαν αρκετές πτήσεις από μεγάλους οργανωτές ταξιδίων και αεροπορικών εταιρειών στον αερολιμένα Πάφου. Παραδέχτηκε ωστόσο πως η Πάφος που αποτελεί έναν από τους ωραιότερους τουριστικούς προορισμούς έχει καταγράψει τα Χριστούγεννα μικρές αυξήσεις τουριστών από τη Ρωσία.

    [03] Είκοσι νεκροί σε βομβαρδισμό χωριού στη Συρία

    Είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τετάρτη μεταξύ των οποίων 3 γυναίκες και 8 παιδιά, κατά το βομβαρδισμό του χωριού Καχτανιγιέ, στην επαρχία Ράκα της βόρειας Συρίας, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Οι τραυματίες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο με μοτοσυκλέτες, καθώς στο χωριό δεν υπήρχαν αυτοκίνητα που να είχαν βενζίνη για να μεταφερθούν με αυτά, διευκρίνισαν οι ακτιβιστές. Στην Ράκα υπάρχει κλιμάκωση των συγκρούσεων κατά τους τελευταίους μήνες, καθώς οι αντάρτες έχουν εντείνει τις επιχειρήσεις τους σε αυτήν την επαρχία, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

    [04] Απολογισμός για τις διεθνείς παρουσίες της Εθνικής Ποδοσφαίρου το 2012

    Μια νίκη, μια ισοπαλία και πέντε ήττες περιλαμβάνονται στον απολογισμό της κυπριακής ποδοσφαιρικής ομάδας των ανδρών για το 2012, σύμφωνα με τις ιστοσελίδες της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Ένας απολογισμός, ο οποίος ασφαλώς μπορούσε να ήταν καλύτερος, αφού κάποιοι αγώνες χάθηκαν είτε από συγκυρίες και λεπτομέρειες, είτε από ατομικά λάθη, προσθέτει η ΚΟΠ.

    Σε αυτούς τους επτά αγώνες, η Κύπρος επέτυχε τέσσερα τέρματα και δέχθηκε δώδεκα. Δύο τέρματα επέτυχε ο Στάθης Αλωνεύτης και από ένα ο Κωνσταντίνος Μακρίδης και ο Βίνσεντ Λαμπάν. Συνολικά επτά νέοι ποδοσφαιριστές έκαναν ντεμπούτο στην κυπριακή ομάδα των ανδρών κατά τους τελευταίους μήνες, κάτι που δείχνει πως η ομάδα μας βρίσκεται σε φάση σταδιακής ανανέωσης, δηλώνει η ΚΟΠ.

    Πρόκειται για τον Ντόσσα Τζούνιορ και το Βίνσεντ Λαμπάν, οι οποίοι πήραν κυπριακό διαβατήριο, καθώς επίσης και για τους Αγγελή Χαραλάμπους, Κωστάκη Αρτυματά, Πιέρο Σωτηρίου, Μάριο Αντωνιάδη και Χρίστο Μάστρου.

    [05] "Ξύπνησε" το ηφαίστειο Σαν Κριστομπάλ στη Νικαράγουα

    Το υψηλότερο ηφαίστειο της Νικαράγουα απελευθερώνει τέφρα και σύννεφα καπνού σε ύψος εκατοντάδων μέτρων, στο τελευταίο κομμάτι της σποραδικής του δραστηριότητας, με αποτέλεσμα να διαταχθεί η εκκένωση των όμορων περιοχών, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η τοπική Κυβέρνηση.

    Το ηφαίστειο Σαν Κριστομπάλ, με ύψος 1.745 μέτρων, ευρίσκεται στα βορειοδυτικά της χώρας, σε απόσταση περίπου 135 χιλιομέτρων βορείως της πρωτεύουσας Μανάγκουα και είναι ενεργό κατά τα τελευταία έτη, με την τελευταία δραστηριότητά του να εμφανίζεται τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Ροσάριο Μουρίγιο κάλεσε τους κατοίκους που ζουν σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων από τον κρατήρα του ηφαιστείου, να εγκαταλείψουν την περιοχή.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 27 December 2012 - 8:39:08 UTC