Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-12-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκτακτο επίδομα σε όσους λαμβάνουν μηνιαία σύνταξη από το Ταμείο

    Ανακουφίσεως Παθόντων

  • [02] Στο "All-Star Day" Κύπριοι αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων
  • [03] Καθυστέρηση στην άφιξη των ταχυδρομικών αποστολών από το Ηνωμένο

    Βασίλειο

  • [04] Πρώτος κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου ο

    Ανδρέας Αδάμ

  • [05] Ειδικά μέτρα ενόψει εορτών λαμβάνει η Αστυνομία
  • [06] Η τελευταία ΚΟΡΕΠΕΡ Ι κλείνει με δύο επιτυχίες στον τομέα του

    περιβάλλοντος


  • [01] Έκτακτο επίδομα σε όσους λαμβάνουν μηνιαία σύνταξη από το Ταμείο Ανακουφίσεως Παθόντων

    Την καταβολή έκτακτου Χριστουγεννιάτικου επιδόματος σε όσους λαμβάνουν ειδική μηνιαία σύνταξη από το Ταμείο Ανακουφίσεως Παθόντων, ενέκρινε ο Υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Ανακουφίσεως Παθόντων.

    Το ύψος του έκτακτου επιδόματος είναι ίσο με το μισό της ειδικής μηνιαίας σύνταξης που λαμβάνει ο δικαιούχος.

    Το συνολικό ύψος της δαπάνης ανέρχεται στις 660.000 ευρώ και το επίδομα θα καταβληθεί στους δικαιούχους στις 31 Δεκεμβρίου.

    [02] Στο "All-Star Day" Κύπριοι αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων

    Κύπριοι αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων δίνουν το παρών τους, στο 2ο «All-Star Day, Παίζω με κανόνες, Οδηγώ με κανόνες» και παίζουν μπάσκετ με παιδιά των Special Olympics, στέλνοντας μηνύματα για σωστή οδήγηση και παιχνίδι με κανόνες.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΟΚ, μία ολόκληρη ομάδα αθλητών και αθλητριών που έχουν εκπροσωπήσει την Κύπρο σε Ολυμπιακούς Αγώνες -τόσο τους φετινούς στο Λονδίνο όσο και παλαιότερα- έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση και θα δώσουν το παρών τους στην εκδήλωση.

    Δεν θα μπορούσαν να απουσιάσουν από μια προσπάθεια κοινή, την οποία υπογράφουν άλλωστε, πέραν της ΚΟΚ, άλλες τρεις Ομοσπονδίες (Χειροσφαίρισης, Πετοσφαίρισης, Αντισφαίρισης), που από φέτος συμμετέχουν και αυτές στο πρόγραμμα επιβράβευσης «Παίζω με κανόνες, Οδηγώ με κανόνες».

    Με αρχηγό της ομάδας τον Παύλο Κοντίδη, τον πρώτο Κύπριο Ολυμπιονίκη όλων των εποχών, παίζουν μπάσκετ μαζί με τα παιδιά των Special Olympics και στέλνουν μηνύματα κατά της επικίνδυνης οδήγησης και υπέρ του παιχνιδιού με κανόνες.

    [03] Καθυστέρηση στην άφιξη των ταχυδρομικών αποστολών από το Ηνωμένο Βασίλειο

    Σημαντική καθυστέρηση στην άφιξη των ταχυδρομικών αποστολών από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την Κύπρο παρατηρείται λόγω του μεγάλου όγκου εισερχόμενης αλληλογραφίας από το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και λόγω της αυξημένης επιβατικής κίνησης πληροφορούν τα Κυπριακά Ταχυδρομεία.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, τα Βρετανικά Ταχυδρομεία καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, για προώθηση των καθυστερημένων αποστολών και έγκαιρη διανομή των αντικειμένων στους δικαιούχους.

    Επίσης, εκφράζουν τις απολογίες τους για την ταλαιπωρία του κοινού

    [04] Πρώτος κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου ο Ανδρέας Αδάμ

    Πρώτος Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου εκλέγηκε ο διεθνούς φήμης καθηγητής και κάτοχος, από το 1992, της πρώτης ευρωπαϊκής έδρας Ακτινολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Ανδρέας Αδάμ, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Αδάμ είπε ότι αποτελεί μεγάλη τιμή η ευκαιρία που του δίνεται να συμβάλει στη δημιουργία της Ιατρικής Σχολής, η οποία θα δημιουργήσει προδιαγραφές ποιότητας στην ιατρική εκπαίδευση και θα βοηθήσει πολλούς ασθενείς στην Κύπρο. Αυτές τις δύσκολες μέρες για τον τόπο μας, είναι καλό που έχουμε και ένα χαρμόσυνο νέο για μία εξέλιξη που θα βοηθήσει την Κύπρο μας με τόσους πολλούς τρόπους, πρόσθεσε.

    Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κωνσταντίνος Χριστοφίδης εξέφρασε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, την ευαρέσκειά του για τη στελέχωση της Ιατρικής Σχολής από αξιόλογους καθηγητές, διεθνούς εμβέλειας και με εντυπωσιακή εμπειρία. "Η παρουσία τους εξασφαλίζει τη λειτουργία μίας Σχολής υψηλών προδιαγραφών τόσο σε επίπεδο διδασκαλίας, όσο και σε κλινικό, αλλά και ερευνητικό επίπεδο", είπε.

    [05] Ειδικά μέτρα ενόψει εορτών λαμβάνει η Αστυνομία

    Ειδικά μέτρα προτίθεται να εφαρμόσει η Αστυνομία για προστασία των πολιτών ενόψει της εορταστικής περιόδου, όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης.

    Ο κ. Αγγελίδης μεταφέρει τις ευχές της Αστυνομίας προς τους πολίτες ενόψει των εορτών, για μια χρονιά ασφαλισμένη για όλους και όσο το δυνατόν αναίμακτη, μακριά από θανατηφόρα δυστυχήματα και ατυχήματα και με μειωμένο έγκλημα, και διαβεβαιώνει ότι η Αστυνομία θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για ασφαλισμένες γιορτές.

    Η Αστυνομία, όπως αναφέρει, στο πλαίσιο της προληπτικής πολιτικής της, έχει ήδη προβεί σε σχετικό προγραμματισμό, βάσει του οποίου θα υπάρχουν αυξημένες περιπολίες και έλεγχοι σε πολυσύχναστους δρόμους και δημόσιους χώρους, σε περιοχές όπου υπάρχουν εμπορικά κέντρα και καταστήματα, για πρόληψη διαρρήξεων και κλοπών. Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας υποδεικνύει ωστόσο πως την ίδια ώρα και οι πολίτες θα πρέπει να λαμβάνουν τα δικά τους προληπτικά μέτρα για την προστασία της περιουσίας τους.

    [06] Η τελευταία ΚΟΡΕΠΕΡ Ι κλείνει με δύο επιτυχίες στον τομέα του περιβάλλοντος

    Με δύο πολύ σημαντικές επιτυχίες στον τομέα του περιβάλλοντος, που αποτελούσαν προτεραιότητα της Κυπριακής Προεδρίας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στις Βρυξέλλες η τελευταία συνεδρία της Επιτροπής Μονίμων Αντιπροσώπων Ι (ΚΟΡΕΠΕΡ Ι)

    Συγκεκριμένα, η ΚΟΡΕΠΕΡ Ι ενέκρινε το τελικό συμβιβαστικό πακέτο, που συμφωνήθηκε μεταξύ του Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με τους λογιστικούς κανόνες και τα σχέδια δράσης για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και των απορροφήσεων που προκύπτουν από δραστηριότητες που σχετίζονται με τη χρήση γης, αλλαγή χρήσης γης και τη δασοκομία.

    Με την προτεινόμενη απόφαση θεσπίζονται λογιστικοί κανόνες για τις εκπομπές και απορροφήσεις αερίων θερμοκηπίου στη δασοκομία και τη γεωργία, τους τελευταίους μεγάλους τομείς όπου δεν υπάρχουν κανόνες σε ενωσιακή κλίμακα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 21 December 2012 - 17:39:05 UTC