Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-12-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ηλικίας 6 και 7 ετών όλα τα παιδιά που σκοτώθηκαν στο Κονέκτικατ
  • [02] Νίκες για ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση, Ομόνοια στους αγώνες του Σαββάτου
  • [03] ΗΠΑ: Πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα η τοποθέτηση του Τζον Κέρι

    στη θέση της Χ. Κλίντον

  • [04] Έκκληση υπεύθυνου τροχαίας Πάφου προς τους οδηγούς να φορούν ζώνη

    ασφαλείας

  • [05] Υπ. Παιδείας: Δεν αλλάζει το ωράριο λειτουργίας των σχολείων
  • [06] Νέο θανατηφόρο με θύμα 24χρονο

  • [01] Ηλικίας 6 και 7 ετών όλα τα παιδιά που σκοτώθηκαν στο Κονέκτικατ

    Όλα τα παιδιά που σκοτώθηκαν την Παρασκευή στο μακελειό που σημειώθηκε στο σχολείο τους στο Νιουτάουν του Κονέκτικατ ήταν ηλικίας 6 και 7 ετών, αποκάλυψε ο ιατροδικαστής Γουέιν Κάρβερ που πραγματοποίησε την αυτοψία στο χώρο του εγκλήματος και τις νεκροτομές των θυμάτων.

    Από τα 26 θύματα του Άνταμ Λάντζα τα 12 ήταν κορίτσια, 8 αγόρια και 6 ενήλικες γυναίκες. Τα 16 από τα παιδιά ήταν ηλικίας 6 ετών και τα υπόλοιπα 4 ήταν 7 ετών. Μάλιστα ένα από τα κορίτσια είχε γιορτάσει τα έβδομα γενέθλιά του τέσσερις ημέρες πριν από τη σφαγή.

    Ο Λάντζα κατά τα φαινόμενα αυτοκτόνησε. Η νεκροτομή στη σορό του, όπως και αυτή της μητέρας του, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα.

    [02] Νίκες για ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση, Ομόνοια στους αγώνες του Σαββάτου

    Στις νίκες επέστρεψε ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος επικράτησε στο ΓΣΠ της ΕΝΠ με 1-0 στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

    Η Ανόρθωση πέτυχε στο Παφιακό Στάδιο τη 12η της νίκη σε 14 αγώνες και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα στο Πρωτάθλημα Α' Κατηγορίας. Η ομάδα του Ρόνι Λέβι νίκησε με 2-0 την Αθλητική Ένωση Πάφος και διατήρησε την απόσταση των τεσσάρων βαθμών από το δεύτερο ΑΠΟΕΛ.

    Τέταρτη συνεχόμενη νίκη πέτυχε στο Σάββατο η Ομόνοια, επικρατώντας της ομάδας της Αγίας Νάπας εκτός έδρας με 3-0, για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος και πρώτη του β' γύρου.

    [03] ΗΠΑ: Πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα η τοποθέτηση του Τζον Κέρι στη θέση της Χ. Κλίντον

    Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να διορίσει τον γερουσιαστή Τζον Κέρι, στη θέση του νέου υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ.

    Ο σημερινός πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας θα αντικαταστήσει τη Χίλαρι Κλίντον στη θέση του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ανέφερε πηγή κοντά στη σχετική διαδικασία και μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς.

    Ο χρόνος της ανακοίνωσης της ανάληψης των καθηκόντων του Τζον Κέρι, πιθανότατα θα μπορούσε να γίνει εντός της επόμενης εβδομάδας, ανέφερε η ίδια πηγή.

    Ο πρώην προεδρικός υποψήφιος των Δημοκρατικών στις εκλογές του 2004, με αντίπαλο τον Τζορτζ Μπους, θεωρήθηκε το μεγάλο φαβορί για να αναλάβει την ηγεσία του Στέιτ Νιπάρτμεντ, μετά την επίσημη απόσυρση της Σούζαν Ράις από την διεκδίκηση της θέσης, λόγω των αντιδράσεων για την υπόθεση της Βεγγάζης και της επίθεσης κατά του αμερικανικού προξενείου και το θάνατο του αμερικανού πρέσβη στη Λιβύη.

    [04] Έκκληση υπεύθυνου τροχαίας Πάφου προς τους οδηγούς να φορούν ζώνη ασφαλείας

    Έκκληση προς τους οδηγούς να φορούν τη ζώνη ασφαλείας τους, είτε είναι ημέρα, είτε είναι νύχτα, είτε αναμένουν έλεγχο από την Αστυνομία, είτε όχι, γιατί η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές απηύθυνε, ο υπεύθυνος της τροχαίας Πάφου Ζήνων Ψαθίτης.

    Ο κ. Ψαθίτης σε δηλώσεις του, μετά το θανατηφόρο δυστύχημα που συνέβη στον δρόμο Πόλεως - Χρυσοχούς - Στενής, ανέφερε πως 27χρονη Ηλιάνα Μυριάνθους από την Στενή της Πόλεως Χρυσοχούς οδηγώντας το σαλούν αυτοκίνητο της στις 2:45 τα ξημερώματα στο κύριο δρόμο Πόλεως - Χρυσοχούς - Στενής, σε κάποιο σημείο του δρόμου κάτω από συνθήκες που διερευνώνται έχασε τον έλεγχο του οχήματος της , αυτό ξέφυγε δεξιά σύμφωνα με την πορεία της, έπεσε σε τσιμεντένιο αυλάκι και ακολούθως ανατράπηκε στην άσφαλτο .

    Σύμφωνα με τον κ. Ψαθίτη η 27χρονη που εργαζόταν σε επιχείρηση που διατηρούσε η οικογένεια της, δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας και μετά τον τραυματισμό της μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

    [05] Υπ. Παιδείας: Δεν αλλάζει το ωράριο λειτουργίας των σχολείων

    Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού διευκρινίζει ότι το ωράριο λειτουργίας των Δημόσιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Προδημοτικής, Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης δεν αλλάζει και παραμένει ως έχει.

    «Το Νομοσχέδιο που κατατέθηκε και ψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων αφορούσε στο ωράριο της Δημόσιας Υπηρεσίας και όχι στο ωράριο της Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

    [06] Νέο θανατηφόρο με θύμα 24χρονο

    Νέο θανατηφόρο δυστύχημα συνέβη στις 5.35 τα ξημερώματα της Κυριακής με θύμα τον 24χρονο φοιτητή Κυριάκο Ιωάννου, στο δρόμο του χωριού Παλώδιας.

    Σύμφωνα με τον αξιωματικό δυστυχημάτων της τροχαίας Λεμεσού, Αιμίλιο Κκαφά, «ο 24χρονος οδηγούσε στο κύριο δρόμο του χωριού και σε κάποιο σημείο του δρόμου έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου βγήκε εκτός δρόμου , και στην προσπάθεια του να το επαναφέρει το όχημα του πλαγιολίσθησε, χτύπησε διαδοχικά σε περιτοίχισμα και ακολούθως ανετράπη».

    «Δυστυχώς ο νεαρός δεν ήταν προσδεμένος με ζώνη ασφαλείας και λόγω της ανατροπής του οχήματος εκτινάχθηκε από το όχημα του , τραυματίστηκε αρχικά κρίσιμα , μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λεμεσού και εκεί παρά τις προσπάθειες των γιατρών απεβίωσε δυόμιση ώρες μετά το δυστύχημα», ανέφερε.

    «Το δυστύχημα φαίνεται ότι προκλήθηκε λόγω υπερβολικής ταχύτητας. Στο σημείο που έγινε το δυστύχημα είναι 30 χιλιόμετρα το όριο , φαίνεται ότι ξεπέρασε κατά πολύ το ανώτατο όριο ταχύτητας ο οδηγός , εξού και ο λόγος που απώλεσε το έλεγχο του οχήματος του» σημείωσε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 16 December 2012 - 10:39:05 UTC