Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-12-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ουσιαστική η πρόοδος στα θέματα κεφαλαιαγοράς επί Κυπριακής Προεδρίας
  • [02] Η εταιρεία τουριστικής ανάπτυξης και ο Δήμος Πάφου στο πρόγραμμα

    Gastronomy

  • [03] Με οξύ στεφανιαίο επεισόδιο 1342 ασθενείς κάθε χρόνο

  • [01] Ουσιαστική η πρόοδος στα θέματα κεφαλαιαγοράς επί Κυπριακής Προεδρίας

    Ουσιαστική πρόοδος σημειώθηκε, σύμφωνα με την Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Δήμητρα Καλογήρου, στις διαπραγματεύσεις σχετικά με τις υπό εξέταση νομοθετικές προτάσεις που αφορούν τον τομέα της κεφαλαιαγοράς, των οποίων ηγήθηκε η Επιτροπή στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας. Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ενόψει της ολοκλήρωσης στο τέλος Δεκεμβρίου της Κυπριακής Προεδρίας, η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς εξέφρασε την ικανοποίησή της τόσο για τις πολιτικές συμφωνίες, οι οποίες επιτεύχθηκαν σε επίπεδο τριλόγων όσο και για τις συμφωνίες γενικής προσέγγισης, οι οποίες επιτεύχθηκαν σε επίπεδο Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Συγκεκριμένα, κατέληξε σε πολιτική συμφωνία σχετικά με τα κείμενα του Κανονισμού και της Οδηγίας για τους οργανισμούς αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας, των Κανονισμών σχετικά με τα Ευρωπαϊκά Ταμεία Επιχειρηματικών Κεφαλαίων (European Venture Capital Funds) και τα Ευρωπαϊκά Ταμεία Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας (European Social Entrepreneurship Funds). Περαιτέρω, επήλθε συμφωνία γενικής προσέγγισης από το Συμβούλιο αναφορικά με την πρόταση Οδηγίας για την καταπολέμηση της κατάχρησης εμπιστευτικών πληροφοριών και της χειραγώγησης αγοράς μέσω ποινικών κυρώσεων (MAD) και τον Κανονισμό Κατάχρηση Αγοράς (MAR).

    Η κ. Καλογήρου τόνισε ότι αυτό έγινε κατορθωτό με σκληρή δουλειά και αφοσίωση των εμπλεκόμενων λειτουργών και ύστερα από εντατικές διαπραγματεύσεις, αρχίζοντας από τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους. «Αποδείξαμε ότι παρά το μικρό της μέγεθος, η Κύπρος διαθέτει έμπειρο, καταρτισμένο και κυρίως αφοσιωμένο δυναμικό, το οποίο με σκληρή δουλειά και οργάνωση μπορεί να φέρει εις πέρας το έργο που του ανατίθεται με τον ίδιο, αν όχι και καλύτερο τρόπο, από άλλα μεγάλα και πλουσιότερα κράτη μέλη», πρόσθεσε.

    [02] Η εταιρεία τουριστικής ανάπτυξης και ο Δήμος Πάφου στο πρόγραμμα Gastronomy

    Στην πρώτη συνάντηση των εταίρων του Προγράμματος Gastronomy NET θα παρευρεθούν εκπρόσωποι της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου και του Δήμου Πάφου ως συνέταιροι στο πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ 2007-2013, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο.

    Στόχος του προγράμματος είναι η τόνωση της τοπικής οικονομίας, η ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας για την αντιμετώπιση του αυξανόμενου ανταγωνισμού, και η προσαρμογή της στις αυξανόμενες απαιτήσεις για εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Μέσα από το έργο προωθείται σωρεία δράσεων που θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά σε διασυνοριακό επίπεδο προκειμένου Δωδεκάνησα και Πάφος/Κύπρος να εξελιχτούν σε γαστρονομικό τουριστικό προορισμό.

    Συγκεκριμένα στις δράσεις για την Πάφο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: έρευνα εξεύρεσης παραδοσιακών συνταγών και εδεσμάτων της επαρχίας, δημιουργία γαστρονομικού εδεσματολογίου για χρήση από εστιάτορες, ξενοδόχους μεμονωμένους και άλλους, δημιουργία του σήματος κυπριακής κουζίνας στα πρότυπα του Aegean Cuisine, και πιλοτική εφαρμογή του στην Πάφο, επαναξιολόγηση των υφιστάμενων οινικών διαδρομών στην επαρχία Πάφου, εξεύρεση ίσως νέων και αναβάθμισή τους όπου υπάρχει ανάγκη.

    [03] Με οξύ στεφανιαίο επεισόδιο 1342 ασθενείς κάθε χρόνο

    Κάθε χρόνο εισάγονται στα νοσοκομεία της Κύπρου 1342 ασθενείς με οξύ στεφανιαίο επεισόδιο, η χώρα έχει ωστόσο το χαμηλότερο ποσοστό ενδονοσοκομειακής θνησιμότητας μετά από ένα τέτοιο επεισόδιο, δήλωσε την Παρασκευή η Υπουργός Υγείας Ανδρούλα Αγρότου σε ομιλία της σε δημοσιογραφική διάσκεψη, στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα μελέτης για την επιδημιολογία των οξέων στεφανιαίων επεισοδίων στον κυπριακό πληθυσμό.

    Οπως είπε η κ. Αγρότου, με βάση τα στοιχεία της μελέτης υπολογίστηκε ότι η επίπτωση των οξέων στεφανιαίων επεισοδίων στον κυπριακό πληθυσμό προσδιορίστηκε στα 160 οξέα στεφανιαία επεισόδια ανά 100 000 κατοίκους (40 ΟΣΕ ανά 100.000 γυναίκες και 282 ΟΣΕ ανά 100.000 άνδρες). Κατά προσέγγιση, αυτό σημαίνει ότι στη Κύπρο συμβαίνουν τρία οξέα στεφανιαία επεισόδια ανά 1000 άνδρες και τέσσερα οξέα στεφανιαία επεισόδια ανά 10.000 γυναίκες.

    Από την έρευνα διαπιστώθηκε, επίσης, ότι η Κύπρος παρουσιάζει το χαμηλότερο ποσοστό ενδονοσοκομειακής θνησιμότητας μετά από ένα οξύ στεφανιαίο επεισόδιο. Το μεγάλο ποσοστό Κυπρίων ασθενών με οξύ στεφανιαίο επεισόδιο που υποβάλλεται σε θεραπεία επαναιμάτωσης σε συνδυασμό με την έγκαιρη άφιξη των ασθενών στο νοσοκομείο, λόγω του μικρού γεωγραφικού χώρου της Κύπρου, έχει οδηγήσει σε πολύ χαμηλά ποσοστά ενδο-νοσοκομειακής θνητότητας (3.5%), ίσως τα χαμηλότερα στην Ευρώπη, ανέφερε η Υπουργός Υγείας .


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 14 December 2012 - 12:39:05 UTC