Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-12-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπουργική διάσκεψη για νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση, στο Όσλο
  • [02] Αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις ΑΣΕ ΑΤΗΚ, ΣΕΠ ΑΤΗΚ και ΑΣΕΤ Cyta
  • [03] Βασική στρατηγική η «Ευρώπη 2020», δηλώνει η Σ. Χαραλάμπους
  • [04] Μνημόνιο Κύπρου-Ρωσίας για τελωνειακές υποθέσεις
  • [05] Κατάθεση πέντε μαρτύρων υπεράσπισης στη δίκη για το φόνο

    Α. Χατζηκωστή

  • [06] Η βιοποικιλότητα σημαντική για την οικονομία, εκτιμά ο Υπ. Γεωργίας

  • [01] Υπουργική διάσκεψη για νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση, στο Όσλο

    Η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών υπηρετεί τους στόχους της εκπαίδευσης και κατάρτισης και μέσω αυτών δίνεται έμφαση στην προώθηση και την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, στην καλλιέργεια δεξιοτήτων και στην προσφορά γνώσεων από όλο το φάσμα των επιστημών, ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους.

    Μιλώντας στο Υπουργικό Συνέδριο με θέμα τη Χρήση των Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση, που πραγματοποιήθηκε στο Όσλο της Νορβηγίας από τις 9 μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου 2012, ο κ. Δημοσθένους είπε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, ότι «σχεδιάζουμε και εκσυγχρονίζουμε την εκπαίδευση ενσωματώνοντας τις νέες τεχνολογίες για να εξυπηρετούν και να ενισχύουν τη μάθηση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων χωρίς να αντικαθιστούν τις κοινωνικές αξίες».

    Της διάσκεψης προήδρευσαν ο κ. Δημοσθένους και η ομόλογός του από τη Νορβηγία Kristin Halvorsen, στην παρουσία της Ευρωπαίας Επίτροπου για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Πολυγλωσσία και τη Νεολαία Ανδρούλλας Βασιλείου.

    [02] Αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις ΑΣΕ ΑΤΗΚ, ΣΕΠ ΑΤΗΚ και ΑΣΕΤ Cyta

    Αναστολή των απεργιακών μέτρων στα κατά τόπους γραφεία της Cyta κατά της παραχώρησης δανείου στην Κυβέρνηση από το Ταμείο Συντάξεως της Αρχής ενόψει της συζήτησης του θέματος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, αποφάσισαν την Πέμπτη οι ανεξάρτητες συντεχνίες ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ, ΣΕΠ ΑΤΗΚ και ΑΣΕΤ Cyta.

    Όπως αναφέρει κοινή ανακοίνωση των συντεχνιών, η απόφαση λήφθηκε διότι η Επιτροπή θα αποστείλει επιστολή στη διαχειριστική επιτροπή του ταμείου ζητώντας την αναστολή της οποιασδήποτε ενέργειας μέχρι τη συζήτηση του θέματος.

    Παράλληλα οι συντεχνίες καλούν τα μέλη τους να παρευρεθούν σε μαζική εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, κατά τη συζήτηση του θέματος, τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, ενώ θα εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για ενημέρωση των μελών της Επιτροπής Οικονομικών, για τις θέσεις των εργαζομένων.

    [03] Βασική στρατηγική η «Ευρώπη 2020», δηλώνει η Σ. Χαραλάμπους

    Βασική στρατηγική επιλογή για την περίοδο 2014-2020 αποτελεί η ευρωπαϊκή στρατηγική «Ευρώπη 2020» που αποφασίστηκε στη σύνοδο κορυφής του Μαρτίου 2010, δήλωσε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους και πρόσθεσε ότι η νέα στρατηγική θα εφαρμοστεί μέσω επτά «Εμβληματικών πρωτοβουλιών», για τις οποίες οι ευρωπαϊκές και οι εθνικές αρχές θα πρέπει να συντονίσουν τις προσπάθειες τους για να επιτύχουν καλύτερα αποτελέσματα.

    «Πρωταρχικός στόχος της στρατηγικής «Ευρώπη 2020»: είναι η «Προαγωγή κοινωνικής ένταξης, ιδίως με τη μείωση της φτώχειας, επιδιώκοντας να βγουν από τον κίνδυνο της φτώχειας ή του αποκλεισμού πάνω από 20 εκατομμύρια πολίτες». Η επιτυχία της ολοκληρωμένης στρατηγικής «Ευρώπη 2020» εξαρτάται από την αλληλοϋποστήριξη όλων των δράσεών της. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στους τομείς απασχόλησης και της καταπολέμησης της φτώχειας», σημείωσε.

    Σε χαιρετισμό της στο συνέδριο με θέμα: «Προκλήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά την Προγραμματική περίοδο 2014-2020», στο Δημαρχείο Στροβόλου, η κ. Χαραλάμπους είπε ότι απαιτούνται άμεσες και συγκεκριμένες παρεμβάσεις ιδιαίτερα στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας, όσο και στην κατεύθυνση της κοινωνικής προστασίας.

    [04] Μνημόνιο Κύπρου-Ρωσίας για τελωνειακές υποθέσεις

    Με στόχο την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας στον τομέα της πρόληψης, της διερεύνησης και της καταστολής των τελωνειακών παραβάσεων και την περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών, υπογράφεται την Παρασκευή Μνημόνιο Κατανόησης για Συνεργασία και Αμοιβαία Συνδρομή σε Τελωνειακές Υποθέσεις" μεταξύ της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του Τμήματος Τελωνείων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, η υπογραφή του Μνημονίου θα γίνει tο πρωί της Παρασκευής, στο Υπουργείο Οικονομικών.

    [05] Κατάθεση πέντε μαρτύρων υπεράσπισης στη δίκη για το φόνο Α. Χατζηκωστή

    Συνεχίστηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας την Πέμπτη η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος "Δίας" και της τηλεόρασης "Σίγμα" Άντη Χατζηκωστή, με την κατάθεση πέντε μαρτύρων υπεράσπισης.

    Ο συνήγορος υπεράσπισης της 3ης κατηγορούμενης Έλενας Σκορδέλη, Μιχαλάκης Κυπριανού, κλήτευσε για να δώσουν κατάθεση τους αστυνομικούς Αντώνη Μουστάκα και Νίκο Τζιακούρη, τον υπαστυνόμο Μάριο Αγιώτη, το δημοσιογράφο της εφημερίδας "Αλήθεια" Πάμπο Μιτίδη, καθώς επίσης τον Ανώτερο Υπαστυνόμο, Ερωτόκριτο Ερωτοκρίτου.

    Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, η υπεράσπιση της 3ης κατηγορούμενης ζήτησε από τους αστυνομικούς Αντώνη Μουστάκα και Νίκο Τζιακούρη να αναφερθούν σε δύο καταγγελίες, που έκανε η πρώην σύζυγος του βασικού μάρτυρα κατηγορίας, Φάνου Χατζηγεωργίου, τον Απρίλιο του 2010.

    [06] Η βιοποικιλότητα σημαντική για την οικονομία, εκτιμά ο Υπ. Γεωργίας

    Η βιοποικιλότητα, η ποικιλία της ζωής στον πλανήτη μας είναι σημαντική όχι μόνο για την οικονομία αλλά και για την ευημερία του τόπου, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης.

    Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση για την παρουσίαση της Στρατηγικής για τη Βιοποικιλότητα στην Κύπρο, στην Πύλη Αμμοχώστου, ο κ. Αλετράρης είπε ότι η πίεση που έχουμε ασκήσει τα τελευταία χρόνια στους φυσικούς πόρους μάς έχει φέρει ήδη πολύ κοντά στην απώλεια των απαραίτητων οικοσυστημικών υπηρεσιών από τις οποίες εξαρτώμαστε.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ανέφερε, επίσης, ότι η ευαισθητοποίηση των πολιτών στα θέματα βιοποικιλότητας και η επιτακτική ανάγκη για αλλαγή στις συμπεριφορές και συνήθειες μας είναι σημαντικά στοιχεία, αν θέλουμε να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής στη Γη και να προστατέψουμε το περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 13 December 2012 - 19:39:07 UTC