Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-12-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τη δημοσιοποίηση αναλυτικού και όχι συνολικού ποσού για τις ανάγκες

    των τραπεζών, ζητεί η Επ. Κεφαλαιαγορά

  • [02] ΚΥΠΕ και Πανεπιστήμιο Κύπρου υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας
  • [03] Για την πορεία των διαπραγματεύσεων συζήτησαν ε/κ και τ/κ κόμματα

  • [01] Τη δημοσιοποίηση αναλυτικού και όχι συνολικού ποσού για τις ανάγκες των τραπεζών, ζητεί η Επ. Κεφαλαιαγορά

    Τη δημοσιοποίηση των κεφαλαιακών αναγκών του κάθε χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, χωριστά και όχι τη δημοσιοποίηση μόνο του συνολικού ποσού ανακεφαλαιοποίησης του χρηματοπιστωτικού τομέα, ζητεί με επιστολή της στο Υπουργείο Οικονομικών και την Κεντρική Τράπεζα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Δήμητρα Καλογήρου είπε ότι η Επιτροπή ζητεί να υπάρξει πλήρης επίσημη πληροφόρηση για το ποσό στο οποίο θα καταλήξει η Pimco, ενόψει του γεγονότος ότι υπάρχουν τέσσερις επηρεαζόμενες εισηγμένες εταιρίες στο ΧΑΚ (Τράπεζα Κύπρου, Λαϊκή Τράπεζα, Ελληνική Τράπεζα και Χρεόγραφα της Alpha Bank), οι οποίες περιλαμβάνονται στην έρευνα που πραγματοποιεί η Pimco για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών

    Με αυτό θα αποφευχθεί η χειραγώγηση της χρηματιστηριακής αγοράς από τα διάφορα ποσά που θα κυκλοφορούν, ανεπίσημα, για κάθε μια τράπεζα.

    Σε διαφορετική περίπτωση, όπως εξήγησε η κ. Καλογήρου, ο καθένας θα κάνει τους δικούς του υπολογισμούς για τις κεφαλαιακές ανάγκες της κάθε μιας από τις τράπεζες με αποτέλεσμα να υπάρξει επηρεασμός της τιμής της μετοχής, με βάση τις εκτιμήσεις, θετικές ή αρνητικές.

    [02] ΚΥΠΕ και Πανεπιστήμιο Κύπρου υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας

    Με σκοπό «την ανάπτυξη των μεταξύ τους σχέσεων προς αμοιβαίο όφελος και προς όφελος της κοινωνίας» Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) και Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΠΚ) υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας. Εκ μέρους του ΚΥΠΕ το μνημόνιο υπέγραψε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Λάρκος Λάρκου και εκ μέρους του Πανεπιστημίου Κύπρου ο Πρύτανης, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης.

    Τόσο ο κ. Χριστοφίδης όσο και ο κ. Λάρκου χαιρέτισαν την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, σημειώνοντας ότι αυτό θέτει τις βάσεις για την ανάπτυξη σωστής συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών προς αμοιβαίο όφελος.

    Όπως αναφέρεται στο μνημόνιο, το οποίο ισχύει για τρία χρόνια και θα ανανεώνεται αυτομάτως, θα διοργανώνονται «από κοινού ή με τρίτους συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες σε θέματα του τομέα της Δημοσιογραφίας, της Επικοινωνίας και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και γενικά σε θέματα που έχουν σχέση με την Κύπρο».

    Η διάθεση στελεχών και/ή αξιωματούχων και/ή Διευθυντών και/ή υπαλλήλων ΚΥΠΕ και Πανεπιστημίου Κύπρου με σκοπό τη διεξαγωγή διαλέξεων σε θέματα Δημοσιογραφίας, και/ή Επικοινωνίας, και/ή Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και/ή γενικά που αφορούν την Κύπρο, είναι μια άλλη πρόνοια του υπογραφέντος μνημονίου.

    Το μνημόνιο περιλαμβάνει, επίσης, «τη διερεύνηση της δυνατότητας για την από κοινού εμπλοκή του ΚΥΠΕ και του Πανεπιστημίου Κύπρου σε κοινά ερευνητικά προγράμματα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και για πιθανή άντληση χορηγιών και/ή κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και/ή άλλους οργανισμούς».

    [03] Για την πορεία των διαπραγματεύσεων συζήτησαν ε/κ και τ/κ κόμματα

    Για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό συζήτησαν εκπρόσωποι ε/κ και τ/κ κομμάτων στην καθιερωμένη συνάντηση που φιλοξενεί η Πρεσβεία της Σλοβακίας στο Λήδρα Πάλας.

    Οπως αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν, οι αρχηγοί ή εκπρόσωποι των κομμάτων αντάλλαξαν απόψεις στο θέμα "Πώς διασφαλίζεται ότι η νέα διαπραγματευτική διαδικασία θα οδηγήσει σε λύση σύντομα", το οποίο προτάθηκε από το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα, που ήταν ο οικοδεσπότης της συνάντησης.

    Οπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν, τα κόμματα συμφώνησαν ότι η λύση του Κυπριακού μπορεί να αποτελέσει την απάντηση στην οικονομική κρίση. Αναφέρεται ακόμη ότι τα κόμματα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι δεν υπάρχει η ιδανική λύση για κανένα και ότι μια κοινά αποδεκτή λύση μπορεί να εξευρεθεί στο πλαίσιο μιας διαδικασίας "πάρε-δώσε" στη βάση των ψηφισμάτων και των παραμέτρων των ΗΕ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 12 December 2012 - 13:39:10 UTC