Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-12-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μάνα πού πας" από το ΘΟΚ και την Μιμή Ντενίση
  • [02] Με την ισοπαλία 1-1 ΑΕΛ-ΕΝΠ έπεσε η αυλαία του α' γύρου του

    Πρωταθλήματος

  • [03] Έκκληση Ρεν για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων
  • [04] Επεισόδια στο Μπέλφαστ μετά την αφαίρεση βρετανικής σημαίας
  • [05] Θλίψη εκφράζει η Hermes για το δυστύχημα στο αεροδρόμιο

  • [01] Μάνα πού πας" από το ΘΟΚ και την Μιμή Ντενίση

    Η κόρη είναι βουτηγμένη στα «δήθεν» της υψηλής κοινωνίας του Μανχάταν, διατηρεί γκαλερί με έργα τέχνης που μόνο εκείνη βλέπει μέσα τους βάθος. Tο βάθος το δικό της, ωστόσο, είναι στραμμένο στους τραπεζικούς της λογαριασμούς και στις κοσμικές στήλες των περιοδικών. Δεν έχει αποκτήσει με το σύζυγό της παιδιά, φοβούμενη ότι αυτός ο ρόλος είναι δύσκολος και εκεί που χάνεται η ροή των σχέσεων η τροπή της ζωής της αλλάζει. Η μάνα της, η οποία είναι τελικά η μόνη που ξέρει πού πάει, είναι μια βέρα Ελληνίδα της Αμερικής, με ένα χυμώδη χαρακτήρα και μια προσωπικότητα που μεταμορφώνεται και αποφασίζει στα ογδόντα να ζήσει τον έρωτα με ένα πολύ μεγαλύτερό της άνδρα (Ντίνος Λύρας).

    Οι πρόβες στην Κεντρική Σκηνή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου (ΘΟΚ) βρίσκονται στο ζενίθ τους για την πρεμιέρα της 14ης Δεκεμβρίου με το έργο «Μαμά πού πας;» (Social Security) του Andrew Bergman σε ελεύθερη απόδοση από την Μιμή Ντενίση, η οποία και πρωταγωνιστεί μαζί με τους Βαρνάβα Κυριαζή, Έλενα Παπαδοπούλου, Ανδρέα Τσουρή, Αννίτα Σαντοριναίου και Ντίνο Λύρα.

    Η Μιμή Ντενίση, παρόλο που από νωρίς το πρωί έχει φύγει για πρόβα και εγώ την συναντώ δώδεκα ώρες μετά, είναι φρέσκια, ελαφρώς μακιγιαρισμένη. Επιμένει να πιούμε ζεστό πράσινο τσάι και να καθίσουμε στους αναπαυτικούς δερμάτινους καναπέδες του ξενοδοχείου όπου διαμένει. Φωνάζει τη σερβιτόρα με τ' όνομά της και δεν αρκείται σε ένα νεύμα, γνωρίζει ποιος πορτιέρης δουλεύει και σε ποια βάρδια, και όταν της χαρίζω και εγώ ένα χριστουγεννιάτικο στολίδι για το δωμάτιό της, με σιγουριά αποκαλεί το χώρο «σπίτι της». Για το δικό της ρόλο αναφέρει ότι η κόρη που ενσαρκώνει είναι πολύ επηρεασμένη από τη σύγχρονη κοινωνία και είναι αυτό που οδήγησε όλες τις χώρες στην κρίση. Εξηγεί ότι η κόρη είναι πολύ δήθεν, είναι γκαλερίστα στο Μανχάταν, και μέσα από άδεια πράγματα βλέπει διάφορα, όλα τα φαγητά που μαγειρεύει έχουν περίεργα ονόματα και πάντα υποστηρίζει ότι είναι «nouvelle cuisine».

    [02] Με την ισοπαλία 1-1 ΑΕΛ-ΕΝΠ έπεσε η αυλαία του α' γύρου του Πρωταθλήματος

    Με την ισοπαλία 1-1 της ΑΕΛ με την ΕΝΠ στο Τσίρειο, ολοκληρώθηκε η 13η αγωνιστική και μαζί ο πρώτος γύρος του Πρωταθλήματος Α' Κατηγορίας.

    Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ, το τελικό σκορ αφήνει περισσότερο ικανοποιημένους τους φιλοξενούμενους.

    Η ΑΕΛ έχασε πολύτιμο έδαφος και μαζί τη θέση της στην πρώτη τετράδα, αφού έμεινε στην πέμπτη θέση, έχοντας δύο βαθμούς λιγότερους από τον τέταρτο Απόλλωνα.

    Ο σημερινός, ήταν ο 14ος βαθμός στο Πρωτάθλημα για την Ένωση, ο οποίος την ανεβάζει στην όγδοη θέση της βαθμολογίας.

    [03] Έκκληση Ρεν για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων

    Η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσει με τις "εκτεταμένες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις" που έχουν συμβάλει στην αποκατάσταση της ισορροπίας της οικονομία στην ευρωζώνης, δήλωσε την Τρίτη ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Όλι Ρεν, στην εφημερίδα Financial Times.

    "Προκειμένου να ξεπεράσουμε την κρίση και να αποκατασταθεί η αυτοπεποίθηση, πρέπει να συνεχίσουμε την απομάκρυνση των διαρθρωτικών εμποδίων και να δώσουμε χώρο στη βιώσιμη ανάπτυξη και απασχόληση, πρέπει να επιδιώξουμε μια συνετή δημοσιονομική εξυγίανση και να μετατρέψουμε τις τολμηρές ιδέες σε πειστικές ενέργειες, παράλληλα με τον επανασχεδιασμό και την ανασύνταξη της οικονομικής και νομισματικής μας ένωσης", είπε.

    "Με λίγα λόγια, πρέπει να κρατήσουμε μια σταθερή πορεία και να επιδιώξουμε καθοριστικές μεταρρυθμίσεις στα κράτη μέλη μας και τη βαθύτερη ενοποίηση στη ζώνη του ευρώ".

    [04] Επεισόδια στο Μπέλφαστ μετά την αφαίρεση βρετανικής σημαίας

    Οι αστυνομικές Αρχές στο Μπέλφαστ της Βορείου Ιρλανδίας δέχτηκαν τη Δευτέρα επίθεση από οπαδούς της κυβερνώσας παράταξης, με αφορμή απόφαση για την αφαίρεση της βρετανικής σημαίας από το Δημαρχείο της πόλης.

    Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, ενώ τις τελευταίες οκτώ μέρες πραγματοποιούνται καθημερινά διαδηλώσεις. Περίπου 15 άτομα, φορώντας μάσκες, αποστασιοποιήθηκαν από τους διαδηλωτές και προκάλεσαν υλικές ζημιές σε περιπολικό της αστυνομίας. Οι κουκουλοφόροι έσπασαν τα τζάμια του οχήματος και πέταξαν μία μολότοφ στο εσωτερικό του και ενώ μέσα βρισκόταν ένας αστυνόμος.

    Ο αστυνομικός κατάφερε τη τελευταία στιγμή να διαφύγει χωρίς να τραυματιστεί. Η Αστυνομική Υπηρεσία της Βόρειας Ιρλανδίας (PSNI) ανακοίνωσε ότι θα αντιμετωπίσει την επίθεση ως απόπειρα δολοφονίας. Το περιστατικό ήταν ακόμα ένα σε μια σειρά διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα σε ολόκληρη την πόλη, κατά τη διάρκεια των οποίων η αστυνομία δέχτηκε επιθέσεις με πέτρες και πυροτεχνήματα. Με τη σειρά τους οι Αρχές απάντησαν με ρίψεις νερού σε τουλάχιστον δύο περιοχές της πόλης.

    [05] Θλίψη εκφράζει η Hermes για το δυστύχημα στο αεροδρόμιο

    Θλίψη και οδύνη εκφράζει η Hermes Airports για το δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ένα άτομο.

    Σε γραπτή ανακοίνωσή της η Hermes Airports «επιβεβαιώνει ότι χθες βράδυ γύρω στις 9:30 σημειώθηκε δυστύχημα στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας. Το δυστύχημα το οποίο αφορούσε σύγκρουση μεταξύ βυτιοφόρου οχήματος μεταφοράς πόσιμου νερού και ιδιωτικού αεροσκάφους, κατέληξε στο θανάσιμο τραυματισμό ενός προσώπου».

    Η Hermes Airports εκφράζει «τη θλίψη και την οδύνη μας για το περιστατικό. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την οικογένεια του θύματος. Τα αίτια του δυστυχήματος θα διερευνηθούν και θα ανακοινωθούν αργότερα από τις αρμόδιες υπηρεσίες» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Hermes Airports.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 11 December 2012 - 8:39:06 UTC