Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-12-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα στο 2ο Ενεργειακό Φόρουμ Κύπρου
  • [02] Συνεχίστηκε η αντεξέταση της Έλενας Σκορδέλη
  • [03] Η ΥΠΕΞ προήδρευσε του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ - Αλγερίας
  • [04] ΕΔΑΔ: Οι δικηγόροι να αναφέρουν υπόνοιες για ξέπλυμα βρώμικου

    χρήματος

  • [05] Η Φλόγα του Μαραθωνίου για πρώτη φορά στην Κύπρο

  • [01] Οι εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα στο 2ο Ενεργειακό Φόρουμ Κύπρου

    Οι εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα και οι προοπτικές που διανοίγονται για την Κύπρο από την εκμετάλλευση των ενεργειακών της αποθεμάτων, μέσω και της συνεργασίας με το Ισραήλ, απασχόλησαν τις εργασίες του 2ου Ενεργειακού Φόρουμ Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στη Λευκωσία.

    Μιλώντας στο συνέδριο, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου Σόλων Κασσίνης είπε ότι η περιοχή της Αν. Μεσογείου μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στον ενεργειακό εφοδιασμό Ευρώπης και της Ασίας, ενώ πρόσθεσε ότι εντός της κυπριακής ΑΟΖ υπολογίζεται ότι υπάρχουν ενεργειακά αποθέματα 60 τρις κυβικών ποδιών (tcf) φυσικού αερίου, αξίας 300-600 δις ευρώ.

    Ο κ. Κασσίνης εξέφρασε παράλληλα την αισιοδοξία του ότι τα κοιτάσματα στο τεμάχιο 12 της κυπριακής ΑΟΖ θα αποδειχθούν μεγαλύτερα από την υπάρχουσα εκτίμηση, ενώ είπε ότι έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την επιβεβαιωτική γεώτρηση που αναμένεται να διεξαχθεί το πρώτο τρίμηνο του 2013, σε βάθος 5.950 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας.

    [02] Συνεχίστηκε η αντεξέταση της Έλενας Σκορδέλη

    Με τις υποβολές της εκπροσώπου της κατηγορούσας Αρχής Έλενας Κλεόπα ότι η 3η κατηγορούμενη στην υπόθεση της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος "Δίας" και της τηλεόρασης "Σίγμα" Άντη Χατζηκωστή, Έλενα Σκορδέλη, προβαίνει σε ασύστολα ψεύδη σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, συνεχίστηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η ακροαματική διαδικασία.

    Κατά τη δικάσιμο της Πέμπτης, η κ. Κλεόπα επικεντρώθηκε στις προσπάθειες της 3ης κατηγορούμενης για έλεγχο του τηλεοπτικού σταθμού "Σίγμα" και τις κινήσεις της για αγορά μεγάλου πακέτου μετοχών.

    Η κ. Κλεόπα παρουσίασε στο δικαστήριο προσύμφωνο, το οποίο συνέταξε η 3η κατηγορούμενη, υποβάλλοντας ότι το παρουσίαζε σε επιχειρηματίες, με στόχο να τους πείσει να επενδύσουν σε μετοχές στο "Σίγμα", με απώτερο σκοπό να αποκτήσει η ίδια τον έλεγχο του σταθμού.

    [03] Η ΥΠΕΞ προήδρευσε του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ - Αλγερίας

    Οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η Κυβέρνηση της Αλγερίας και η ενίσχυση των σχέσεων της χώρας με την ΕΕ ήταν στο επίκεντρο του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ - Αλγερίας, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

    Η Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή προήδρευσε του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ-Αλγερίας, εκ μέρους της Υπάτης Εκπροσώπου της Ένωσης για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων και Πολιτικής Ασφαλείας Κάθριν Άστον. Το Συμβούλιο συνήλθε με τη συμμετοχή του Επιτρόπου για τη Διεύρυνση Στέφαν Φούλε και του Υπουργού Εξωτερικών της Αλγερίας Mourad Medelci.

    Η κ. Μαρκουλλή χαιρέτισε τα σημαντικά βήματα που έγιναν τον τελευταίο χρόνο στην Αλγερία, όπως είναι η απόφαση της χώρας να συμμετάσχει στην νέα Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας μέσω ενός σχεδίου δράσης ή η υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας στον τομέα της επιστήμης και η κατάργηση δασμών σε γεωργικά και βιομηχανικά προϊόντα.

    [04] ΕΔΑΔ: Οι δικηγόροι να αναφέρουν υπόνοιες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

    Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απέρριψε την προσφυγή του Γάλλου δικηγόρου Πατρίκ Μισώ κατά της Γαλλίας, με την οποία διατυπώνονταν ο ισχυρισμός ότι η θεσπισθείσα υποχρέωση στους δικηγόρους να αναφέρουν ενδεχόμενες υπόνοιες για πελάτες τους, ότι εμπλέκονται σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αντιστρατεύεται το δικηγορικό απόρρητο και το δικαίωμα σεβασμού της ιδιωτικής ζωής.

    Ο Γάλλος δικηγόρος υποστήριζε ότι η θεσπισθείσα σχετική υποχρέωση στους δικηγόρους της χώρας του, ως συνέπεια της υπογραφής, από τη Γαλλία, της ευρωπαϊκής συνθήκης για την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, δημιουργουσε προβλήματα στις σχέσεις των δικηγόρων με τους πελάτες τους, παραβίαζε την αρχή του επαγγελματικού απορρήτου και ήταν αντίθετη προς το άρθρο 8 της Σύμβασης προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που επιβάλλει το σεβασμό στην ιδιωτική ζωή.

    Στο σκεπτικό της απόφασης του το Δικαστήριο αναφέρει ότι, η θεσπισθείσα υποχρέωση αφορά δικηγόρους που, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, έχουν βοηθήσει πελάτες τους στη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και ότι σε καμία περίπτωση δεν αντιστρατεύεται διατάξεις της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    [05] Η Φλόγα του Μαραθωνίου για πρώτη φορά στην Κύπρο

    Αφίχθηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο, την Πέμπτη, η Φλόγα του Μαραθωνίου από την πατρίδα που τη γέννησε.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Nicosia Marathon, τη Φλόγα συνόδευσαν από την Ελλάδα ο αντιδήμαρχος Μαραθώνα, Χρίστος Στάμος, και ο ειδικός γραμματέας του Σ.Ε.Γ.Α.Σ, Θανάσης Βογιατζής.

    Σε σύντομη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, οι συνοδοί της Φλόγας εξέφρασαν τη χαρά τους που η ιερή Φλόγα βρίσκεται στην Κύπρο στα πλαίσια του 3ου Quantum Nicosia Marathon.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 6 December 2012 - 18:39:06 UTC