Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-11-30

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκλογές: Καθορίζονται τα κέντρα εξωτερικού - Αυξημένες αιτήσεις

    για εργοδότηση από άνεργους πτυχιούχους

  • [02] Στο κρύο μένουν 125 εκατ. Ευρωπαίοι «ενεργειακά φτωχοί», με τον

    αριθμό να αυξάνεται

  • [03] Ασφάλεια υπεράκτιων δραστηριοτήτων υδρογονανθράκων στην ατζέντα

    του Συμβουλίου Ενέργειας της ΕΕ


  • [01] Εκλογές: Καθορίζονται τα κέντρα εξωτερικού - Αυξημένες αιτήσεις για εργοδότηση από άνεργους πτυχιούχους

    Τα μέχρι στιγμής στοιχεία καταδεικνύουν ότι τα σίγουρα εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στο εξωτερικό στις προσεχείς Προεδρικές εκλογές, της 17ης Φεβρουαρίου 2013 και σε τυχόν επαναληπτική εκλογή, είναι Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λονδίνο, Μάντσεστερ, Μπέρμιγχαμ, Μπρίστολ, Λιντς, Βέλγιο και Σόφια.

    Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών στο Υπουργείο Εσωτερικών Δημήτρης Δημητρίου, "τα υπόλοιπα εκλογικά κέντρα που λειτουργήσαμε στο εξωτερικό στις προηγούμενες ευρωεκλογές, κατά το μάλλον ήττον θα γίνουν, όμως η εικόνα γι αυτά είναι ακόμα πίσω".

    Οι νέες εγγραφές στον εκλογικό κατάλογο από το εξωτερικό ανέρχονται στις 4.000 ενώ στην Κύπρο στις 3.500. Οι εγγραφές θα συνεχιστούν μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου, 2013.

    Σε ό,τι αφορά την πρόθεση κάλυψης των αναγκών στελέχωσης των εκλογικών κέντρων, στις εκλογές της 17ης Φεβρουαρίου 2013 και σε ενδεχόμενη επαναληπτική εκλογή στις 24 Φεβρουαρίου 2013, με αξιοποίηση άνεργων πτυχιούχων ανώτατης εκπαίδευσης, ο κ. Δημητρίου ανέφερε ότι μέχρι στιγμής οι αιτήσεις ανέρχονται στις 2.400 ενώ οι ανάγκες είναι για 2.000 άτομα.

    [02] Στο κρύο μένουν 125 εκατ. Ευρωπαίοι «ενεργειακά φτωχοί», με τον αριθμό να αυξάνεται

    Πολλά είναι τα νοικοκυριά στην Ευρώπη που αναγκάζονται να περάσουν τον χειμώνα χωρίς θέρμανση προκειμένου να κάνουν οικονομία στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

    Περνώντας τον χειμώνα σε ένα κρύο σπίτι είναι ένα φαινόμενο που ονομάζεται «ενεργειακή φτώχεια» και το οποίο έκανε ακόμη πιο έντονη την παρουσία του μετά την οικονομική κρίση που οδήγησε πολλούς Ευρωπαίους στην ανεργία.

    Ο αριθμός των Ευρωπαίων ενεργειακά φτωχών φθάνει τα 125 εκατομμύρια δηλαδή επηρεάζει έναν στους τέσσερις πολίτες της Ευρώπης και η τάση είναι αυξητική. Καμία χώρα της ΕΕ δεν γλύτωσε από την αύξηση των τιμών της ενέργειας.

    Στη Λετονία το κόστος αυξήθηκε κατά 27% το Φεβρουάριο του 2011, ενώ στη Γαλλία το 42% των νοικοκυριών έκοψε τη θέρμανση για να μειώσει τους λογαριασμούς. Στην κατά τα άλλα ευημερούσα Γερμανία οι τιμές αναμένεται να ανέβουν φέτος κατά 10 έως 15%.

    [03] Ασφάλεια υπεράκτιων δραστηριοτήτων υδρογονανθράκων στην ατζέντα του Συμβουλίου Ενέργειας της ΕΕ

    Η ασφάλεια των υπεράκτιων δραστηριοτήτων αναζήτησης, εντοπισμού και εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου θα είναι στην ατζέντα του Συμβουλίου Ενέργειας που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

    Του Συμβουλίου θα προεδρεύει ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης. Σύμφωνα με πηγές της Προεδρίας, έχει επιτευχθεί ουσιαστική πρόοδος στο φάκελο για την ασφάλεια των υπεράκτιων δραστηριοτήτων υδρογονανθράκων και ως αποτέλεσμα των εντατικών διαπραγματεύσεων που έγιναν στα πλαίσια της ομάδας εργασίας, η Κυπριακή Προεδρία εξέδωσε νέα έγγραφα εργασίας υπό τη μορφή Κανονισμού, που ήταν και η αρχική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και νέα έγγραφα εργασίας υπό μορφή Οδηγίας.

    Η Κυπριακή Προεδρία αναμένεται να υποβάλει έκθεση σχετικά με την πρόοδο των εργασιών για το θέμα αυτό. Στόχος είναι η μείωση του κινδύνου σοβαρού ατυχήματος και ο περιορισμός των συνεπειών, εφόσον ένα τέτοιο ατύχημα συμβεί.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 30 November 2012 - 13:39:08 UTC