Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-11-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ η Μέρκελ
  • [02] Άρνηση Ρόμπαϊ για επιπλέον περικοπές στο ΠΔΠ
  • [03] Υπό τη σκιά διαδηλώσεων συνέρχονται οι Υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ
  • [04] Ανακοινώνουν οικονομικά αποτελέσματα οι Τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή

  • [01] Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ η Μέρκελ

    Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη τάχθηκε η καγκελάριος της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ, κατά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) την Τρίτη, σύμφωνα με μαρτυρίες βουλευτών που συμμετείχαν.

    Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, η κ. Μέρκελ τόνισε ότι έχει μελετήσει λεπτομερώς όλες τις πιθανές συνέπειες και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα ήταν ανεύθυνο να μη δίδονταν στην Ελλάδα τα χρήματα και η χώρα να αφηνόταν να αποχωρήσει αναγκαστικά από το ευρώ.

    Στην ίδια συνεδρίαση, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων εξελίχθηκε σε αντιπαράθεση μεταξύ κάποιων εκ των βουλευτών με θέμα τη χθεσινοβραδινή απόφαση του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, φέρεται να δήλωσε ότι η κυβέρνηση "κάνει τα πάντα προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους και το κόστος και να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες (επιτυχίας)".

    [02] Άρνηση Ρόμπαϊ για επιπλέον περικοπές στο ΠΔΠ

    Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρόμπαϊ ανακοίνωσε την Τρίτη στους Ευρωβουλευτές την άρνησή του να συμπεριλάβει επιπλέον περικοπές στο πλαίσιο της συμβιβαστικής του πρότασης για τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2014-20, όπως αξιώνουν πολλά από τα κράτη μέλη.

    "Η συμφωνία για τον προϋπολογισμό θα επιτευχθεί με βάση το ελάχιστο επίπεδο της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όμως αποκλείεται να αναθεωρήσουμε προς τα πάνω τις περικοπές που, δυστυχώς, έπρεπε να προτείνω", δήλωσε ο Φαν Ρόμπαϊ κατά τη συζήτηση στο Σώμα για τις αιτίες που οδήγησαν σε αποτυχία τη σύνοδο κορυφής για τον προϋπολογισμό την περασμένη Παρασκευή.

    Ο Φαν Ρόμπαϊ είχε προτείνει ένα συμβιβαστικό ύψος 973 δισεκ. ευρώ σε κεφαλαιακές δεσμεύσεις, περίπου 75 δισεκ. ευρώ λιγότερο απ` όσα ζητούσε η Επιτροπή. Η πρότασή του αντιστοιχεί στο 10,1% του ΑΕΠ της ΕΕ. Το Ευρωκοινοβούλιο ζήτησε από τον πρόεδρο του Συμβουλίου να αντισταθεί στις πιέσεις-κυρίως της Γερμανίας και της Βρετανίας-και να ασκήσει βέτο σε περίπτωση μίας συμφωνίας που δεν θα θεωρούσε ικανοποιητική.

    [03] Υπό τη σκιά διαδηλώσεων συνέρχονται οι Υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ

    Υπό τη σκιά των μαζικών διαδηλώσεων Ευρωπαίων γαλακτοπαραγωγών, που έλαβαν χώρα αρχές της εβδομάδας έξω από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, οι Υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ συνέρχονται την Τετάρτη στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν τρεις κανονισμούς που αφορούν τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.

    Το Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας θα συνέλθει για δύο ημέρες υπό την Προεδρία του Κύπριου Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλή Αλετράρη.

    Οι Ευρωπαίοι Υπουργοί θα συζητήσουν τρεις από τους τέσσερις κανονισμούς της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ). Πρόκειται για τους κανονισμούς που αφορούν τις άμεσες πληρωμές, την κοινή οργάνωση της αγοράς αγροτικών προϊόντων και την αγροτική ανάπτυξη.

    [04] Ανακοινώνουν οικονομικά αποτελέσματα οι Τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή

    Συνεδριάζουν την Τετάρτη τα Διοικητικά Συμβούλια των Τραπεζών Κύπρου και Λαϊκής για να εξετάσουν τα οικονομικά αποτελέσματα των δύο τραπεζών για την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2012.

    Τα οικονομικά αποτελέσματα για το εννιάμηνο των δύο τραπεζών θα ανακοινωθούν στο Χρηματιστήριο και στα ΜΜΕ, μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου. Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Κύπρου στις 9 Νοεμβρίου και η Λαϊκή Τράπεζα στις 8 Νοεμβρίου του 2012 είχαν προβεί σε ανακοίνωση προειδοποίησης για την κερδοφορία τους (profit warning) για τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους.

    Εξάλλου, τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας για τους πρώτους εννέα μήνες του 2012 θα εξεταστούν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας κατά τη συνεδρία του την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 28 November 2012 - 9:39:14 UTC