Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-11-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόκριση στο elite round για την Εθνική Κύπρου U-19
  • [02] Σημαντική νίκη για τον ΑΠΟΕΛ επί της ΑΕΛ
  • [03] 15,000 λίτρα γάλακτος χύθηκαν έξω από το Ευρωκοινοβούλιο στις

    Βρυξέλλες

  • [04] Επένδυση στην εκπαίδευση, επένδυση στο μέλλον της Ευρώπης τονίζει

    ο Υπ. Παιδείας

  • [05] Εκδήλωση Μουσικών Λυκείων της Κύπρου στις Βρυξέλλες
  • [06] Πρόεδρος: Κανένας δεν μπορεί να σβήσει τον κοινό πολιτισμό που

    έχουμε με τους Τ/κ


  • [01] Πρόκριση στο elite round για την Εθνική Κύπρου U-19

    Την πρόκριση στο elite round για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-19 της UEFA, εξασφάλισε τη Δευτέρα η Εθνική Κύπρου U-19.

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΚΟΠ, το ισόπαλο 1-1 με το Μαυροβούνιο σφράγισε το εισιτήριο της πρόκρισης στις 28 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και η Εθνική Κύπρου αναμένει την κλήρωση για την επόμενη φάση που θα διεξαχθεί σε επτά ομίλους των τεσσάρων ομάδων.

    Η Εθνική Κύπρου προηγήθηκε στο 13` με διαγώνιο πλασέ του Μηνά Αντωνίου μετά από πάσα του Σαμμούτη. Ο Γκρόποβιτς ισοφάρισε για το Μαυροβούνιο σε 1-1 στο 82`. Στο 68` η Κύπρος έχασε πέναλτι και την ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων που θα μας έφερνε κοντά στη νίκη.

    [02] Σημαντική νίκη για τον ΑΠΟΕΛ επί της ΑΕΛ

    Σημαντική νίκη με 3-1 επί της ΑΕΛ στη Λεμεσό πέτυχε τη Δευτέρα βράδυ ο ΑΠΟΕΛ, στον αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 11η αγωνιστική του Παγκυπρίου πρωταθλήματος.

    Με τη νίκη του ο ΑΠΟΕΛ έσπασε το αήττητο της ΑΕΛ και διατήρησε τη διαφορά των τριών βαθμών που τον χωρίζει από την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Ανόρθωση. Ο ΑΠΟΕΛ άνοιξε το σκορ στο 4' με τον Πίντο για να ισοφαρίσει η ΑΕΛ με τον Μπεμπέ στο 14'. Ωστόσο στο 23' η ομάδα της Λευκωσίας ανέκτησε το προβάδισμα μετά από εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μαντούκα.

    Στο 81ο λεπτό ο Χαραλαμπίδης και μολονότι ο ΑΠΟΕΛ αγωνιζόταν από το 64' με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Μπόρντα, διαμόρφωσε το τελικό 1-3 για τον ΑΠΟΕΛ.

    [03] 15,000 λίτρα γάλακτος χύθηκαν έξω από το Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες

    Δεκαπέντε χιλιάδες λίτρα γάλακτος χύθηκαν από Ευρωπαίους γαλακτοπαραγωγούς έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

    Οι γαλακτοπαραγωγοί, που έφθασαν στις Βρυξέλλες από πολλές χώρες της Ευρώπης, διαμαρτύρονται για την «απαράδεκτη» κατάσταση που αντιμετωπίζει ο κλάδος και ζητούν μια δίκαιη τιμή του γάλακτος που να καλύπτει το κόστος παραγωγής του.

    Οι γαλακτοπαραγωγοί ψέκασαν και την αστυνομία με γάλα, η οποία απάντησε με δακρυγόνα. Εξάλλου, περίπου δώδεκα ελαστικά έχουν καεί από διαδηλωτές κοντά στην είσοδο στο σταθμό παρά το Ευρωκοινοβούλιο.

    [04] Επένδυση στην εκπαίδευση, επένδυση στο μέλλον της Ευρώπης τονίζει ο Υπ. Παιδείας

    Η επένδυση στην εκπαίδευση σε μια περίοδο κρίσης μέσα από έξυπνες και καινοτόμες δράσεις θα έχει θετική επίδραση μακροπρόθεσμα στην Ευρώπη, υπογράμμισε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους, ο οποίος προήδρευσε τη Δευτέρα του Συμβουλίου Παιδείας, Νεολαίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

    Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης, ο κ. Δημοσθένους είπε ότι η Κυπριακή Προεδρία ενημέρωσε το Συμβούλιο για την πορεία των εργασιών σχετικά με την πρόταση για την ανανέωση του προγράμματος «Erasmus for All» για την περίοδο 2014-2020.

    Στη συνέχεια, το Συμβούλιο κατέληξε σε πολιτική συμφωνία σχετικά με τη σύσταση για την επικύρωση της μη τυπικής και της άτυπης μάθησης, η οποία καλεί τα κράτη μέλη να θεσπίσουν μηχανισμούς για την επικύρωση αυτών των τύπων μάθησης το αργότερο μέχρι το 2018.

    [05] Εκδήλωση Μουσικών Λυκείων της Κύπρου στις Βρυξέλλες

    Καλλιτεχνική εκδήλωση παρουσίασαν στις Βρυξέλλες μαθητές και μαθήτριες από τα Μουσικά Λύκεια της Κύπρου, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Κυπριακή Προεδρία στις Βρυξέλλες αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις σε όλη την Ευρώπη.

    Είκοσι μαθητές και μαθήτριες, δέκα από το Μουσικό Λύκειο της Λεμεσού και δέκα από το Μουσικό Λύκειο της Λευκωσίας, παρουσίασαν κυπριακά τραγούδια.

    Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους είπε ότι τα Μουσικά Σχολεία στην Κύπρο έχουν ιδρυθεί στο πλαίσιο του προγράμματος εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης του Υπουργείου Παιδείας.

    [06] Πρόεδρος: Κανένας δεν μπορεί να σβήσει τον κοινό πολιτισμό που έχουμε με τους Τ/κ

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε ότι έχουμε κοινές παραδόσεις, κοινή ψυχολογία και κοινό πολιτισμό με τους Τουρκοκύπριους, που κανένας όσο και να προσπαθεί δεν μπορεί να σβήσει, αφού, όπως εξήγησε, είναι ζωντανό μέρος της παράδοσής μας.

    Σε εκτός κειμένου αναφορά του σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση των εορτασμών για τα 45 χρόνια του Πολιτιστικού Ομίλου «Βασιλιτζιά» στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας συνεχάρη τους οργανωτές ιδιαίτερα για τη συνεργασία τους με τους Τ/κ συμπατριώτες μας. «Θέλω να πω ένα μεγάλο από καρδιάς μπράβο».

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ακόμα ότι «τα βήματα και η μουσική είναι σχεδόν 100% ίδια. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε κοινές παραδόσεις, κοινή ψυχολογία, κοινό πολιτισμό με τους Τ/κ συμπατριώτες μας, τον οποίο κανένας μα κανένας όσο και να προσπαθεί δεν μπορεί να τον σβήσει. Είναι ζωντανό μέρος της παράδοσης μας και θέλω να πιστεύω και πιστεύω πραγματικά ότι θα έρθει η ώρα που θα χορεύουμε μαζί και στην Κερύνεια και στην Αμμόχωστο και στη Μόρφου και στη Λεμεσό».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 27 November 2012 - 8:39:09 UTC