Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-11-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανόρθωση-Εθνικός για την αυλαία της 10ης αγωνιστικής
  • [02] Μόνος στην κορυφή ο Κεραυνός στο μπάσκετ
  • [03] Η Υπουργός Εξωτερικών στο Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ
  • [04] Σόιμπλε: Το Eurogroup της Τρίτης θα καταλήξει σε συμφωνία για

    την Ελλάδα

  • [05] Υπέρ της εξόδου από την ΕΕ, η πλειοψηφία των Βρετανών
  • [06] Τριήμερη επίσκεψη Υπουργού Συγκοινωνιών στην Αθήνα

  • [01] Ανόρθωση-Εθνικός για την αυλαία της 10ης αγωνιστικής

    Με την αναμέτρηση μεταξύ της Ανόρθωσης και του Εθνικού Άχνας ολοκληρώνεται τη Δευτέρα η 10η αγωνιστική του παγκυπρίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Α` κατηγορίας. Ο αγώνας αρχίζει στις 19:00 και θα διεξαχθεί στο "Αντώνης Παπαδόπουλος".

    Στους αγώνες της Κυριακής ξεχωρίζει η μεγάλη νίκη που πέτυχε η ΑΕΚ κερδίζοντας τον ΑΠΟΕΛ στη ΓΣΠ με 2-1. Με τη νίκη αυτή, η ομάδα της Λάρνακας ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ μετά την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα, ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Στο Τσίρειο ο Απόλλωνας κέρδισε την Ομόνοια με 2-1 σημειώνοντας την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα.

    Σημαντική νίκη πέτυχε την Κυριακή και η Δόξα Κατωκοπιάς, η οποία νίκησε με 1-0 τη Νέα Σαλαμίνα φτάνοντας στους δέκα βαθμούς. Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής: Αλκή-Ολυμπιακός0-0, ΕΝΠ-Αγία Νάπα 1-0, ΑΕΠ-ΑΕΛ1-3, Δόξα-Νέα Σαλαμίνα 1-0, ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ 1-2, Απόλλων-Ομόνοια 2-1

    [02] Μόνος στην κορυφή ο Κεραυνός στο μπάσκετ

    Τη μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει από το βράδυ της Κυριακής ο Κεραυνός.

    Η στροβολιώτικη ομάδα σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική επικράτησε εύκολα της ΕΝΑΔ με 83-58, φτάνοντας στην 4η σερί νίκη του.

    [03] Η Υπουργός Εξωτερικών στο Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

    Η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες και του οποίου θα προεδρεύσει η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Βαρόνη Catherine Ashton.

    Στο περιθώριο του ΣΕΥ, η Υπουργός Εξωτερικών θα εκπροσωπήσει την ΕΕ στη συνάντηση του Συμβουλίου Σύνδεσης με την Τυνησία, και θα έχει αριθμό διμερών συναντήσεων με ομολόγους της.

    Το βράδυ της ίδιας ημέρας, η κ. Μαρκουλλή θα έχει δείπνο εργασίας με τον Επίτροπο αρμόδιο για θέματα διεύρυνσης, Στέφαν Φούλε.

    [04] Σόιμπλε: Το Eurogroup της Τρίτης θα καταλήξει σε συμφωνία για την Ελλάδα

    Την ανάγκη η Ελλάδα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που αποφάσισε, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος για μια ακόμη φορά απέρριψε το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Eurogroup της Τρίτης θα καταλήξει σε συμφωνία.

    "Πρέπει να βρούμε μια κοινή γραμμή και πρέπει να την βρούμε την Τρίτη. Εργαζόμαστε με μεγάλη πίεση για αυτό.

    Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε, αλλά το πραγματικό πρόβλημα είναι η Ελλάδα να επανέλθει σε έναν δρόμο και να αλλάξει την οικονομία της ώστε να ξαναγίνει ανταγωνιστική", επισήμανε ο κ. Σόιμπλε, μιλώντας απόψε στο πρώτο γερμανικό κρατικό δίκτυο ARD.

    [05] Υπέρ της εξόδου από την ΕΕ, η πλειοψηφία των Βρετανών

    Μεγάλη πλειοψηφία των Βρετανών (56%) τάσσεται υπέρ της εξόδου από την ΕΕ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα, λίγες ημέρες πριν από τη σύνοδο κορυφής για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, επιβεβαιώνοντας και πάλι την κυριαρχία του ευρωσκεπτικισμού στη Βρετανία. Αυτή η έρευνα του Ινστιτούτου Optimum που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα The Observer επικεντρώνεται στην πρόθεση ψήφου των Βρετανών, "αν γινόταν ένα δημοψήφισμα για την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ενωση".

    Σε αυτό το ερώτημα, το 34% των ερωτηθέντων δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα ψηφίσει υπέρ της εξόδου, και το 22% ότι θα επέλεγε "πιθανώς" αυτή τη λύση, η οποία δίνει συνολικά 56% υπέρ αυτού του σεναρίου. Ωστόσο, το 30% των ερωτηθέντων είναι υπέρ της παραμονής της Βρετανίας εντός της ΕΕ: 11% είναι αποφασισμένοι υποστηρικτές, ενώ ένα 19% θα ψήφιζε "μάλλον" για την παραμονή αυτή. Τέλος, το 14% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ποια λύση θα επιλέξει.

    [06] Τριήμερη επίσκεψη Υπουργού Συγκοινωνιών στην Αθήνα

    Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Ευθύμιος Φλουρέντζου πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Αθήνα από τις 19 μέχρι τις 21 Νοεμβρίου.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις σε ανώτατο επίπεδο, με την Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών και πλοιοκτήτριες εταιρείες που έχουν έδρα την Ελλάδα και πλοία τους είναι εγγεγραμμένα στο κυπριακό νηολόγιο.

    Κατά τις συναντήσεις θα συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εμπορική ναυτιλία λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και θα ενημερωθούν οι πλοιοκτήτες για τα μέτρα που πήρε και προωθεί η Κύπρος για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του κυπριακού νηολογίου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 19 November 2012 - 8:39:11 UTC