Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-11-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εορτασμοί για το Πολυτεχνείο με τη Χρυσή Αυγή να επιχειρεί αποτροπή

    τους

  • [02] Ελλάδα: Το Μεγάλο μας Τσίρκο αναβιώνει στην Αθήνα
  • [03] Ρώσος Πρέσβης: Τηρούμε πιστά τα ψηφίσματα του ΟΗΕ
  • [04] Yποχώρηση του ΑΕΠ σε Κύπρο, Ελλάδα και Ευρωζώνη το Γ' τρίμηνο 2012
  • [05] Δεύτερη πανευρωπαϊκά η Κύπρος στη χρήση αντιβιοτικών
  • [06] Αρχιεπίσκοπος: Όχι στην αναγνώριση του ψευδοκράτους

  • [01] Εορτασμοί για το Πολυτεχνείο με τη Χρυσή Αυγή να επιχειρεί αποτροπή τους

    Άνοιξαν την Πέμπτη οι πύλες του Πολυτεχνείου στην Αθήνα, για τους τριήμερους εορτασμούς της επετείου που θα κορυφωθούν το Σάββατο με την καθιερωμένη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.

    Η Χρυσή Αυγή με διάφορες ενέργειες επιχειρεί να περιορίσει ή και να αποτρέψει τον εορτασμό της επετείου της εξέγερσης των φοιτητών ενάντια στη Χούντα των Συνταγματαρχών, χαρακτηρίζοντας το Πολυτεχνείο «παραμύθι», ενώ σε ανακοίνωσή της προβάλλει τον ισχυρισμό ότι «νεκροί εντός του πολυτεχνείου είναι βέβαιο πως δεν υπήρξαν το 1973.

    Υπάρχουν όμως χιλιάδες νεκροί από τους πολιτικούς της "γενιάς του Πολυτεχνείου". Είναι οι 3.000 αυτόχειρες του μνημονίου». Μέλη της Χρυσής Αυγής πέταξαν φυλλάδια που αναφέρονταν ενάντια στην επέτειο του Πολυτεχνείου στην Καλαμάτα, τα οποία έγραφαν: «Οχι στο παραμύθι του Πολυτεχνείου, όχι στους ψεύτικους νεκρούς. «Η γενιά του Πολυτεχνείου» είναι υπεύθυνη για τη δυστυχία μας. Ολοι οι κλέφτες φυλακή!».

    [02] Ελλάδα: Το Μεγάλο μας Τσίρκο αναβιώνει στην Αθήνα

    Το Μεγάλο μας Τσίρκο. Μία ιστορική παράσταση αναβιώνει στο θέατρο Ακροπόλ. Μία νέα εξαιρετική ανάγνωση του έργου του Ιάκωβου Καμπανέλλη, που 40 χρόνια παραμένει τραγικά επίκαιρο. Με οδηγό το κείμενο του Ι. Καμπανέλλη, η παράσταση διδάσκει την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, από τον Κρόνο, μέχρι και το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, με συνεργό το Σταύρο Ξαρχάκο και την ορχήστρα του επί σκηνής, και το Ζαχαρία Καρούνη στην ερμηνία των τραγουδιών. Στον «ολοκληρωτισμό των ελεύθερων αγορών», με δεδομένο ότι το «καλό να απέχει από το κακό μόνο ένα γράμμα», «κάτι γίνεται».

    Οι θεατές καλούνται να θυμηθούν την 3η Σεπτεμβρίου, να καταλάβουν τα λόγια του Κολοκοτρώνη, να νιώσουν τη θυσία αυτών των ωραίων δικών μας, «που σπρώχναν για καλά τον καιρό για την ελευθερία και την ειρήνη, για μια ειρήνη που τους γέλασε και μια ελευθερία που πριν έρθει, φαινότανε τόσο πλατιά»... Σε μία συγκλονιστική παράσταση, το θέατρο αποκτά το νόημα του, συγκλονίζοντας το κοινό. Μία παράσταση που «μετριέται με την παθογένεια αυτού του τόπου» και καταφέρνει να μην αφήσει κανένα αδιάφορο, θυμίζοντας ότι «όπου φοβάται φωνή ν` ακούει απ` το λαό, σ` έρημο τόπο ζει και βασιλεύει, κάστρο φυλάει ερημικό, έχει το φόβο φυλαχτό»...

    Οι τρεις πρωταγωνιστές της παράστασης, Μαρίνα Ασλάνογλου, Τάσος Νούσιας και Γιώργος Αρμένης, μίλησαν στο ΚΥΠΕ για την παράσταση, τονίζοντας την επιθυμία τους να φέρουν το «Τσίρκο» και στην Κύπρο.

    [03] Ρώσος Πρέσβης: Τηρούμε πιστά τα ψηφίσματα του ΟΗΕ

    Η Ρωσία τηρεί πιστά τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο και το βόρειο μέρος του νησιού, που βρίσκεται υπό την κατοχή της Τουρκίας, δεν αναγνωρίζεται από κανέναν στον κόσμο, εκτός της Τουρκίας, δήλωσε την Πέμπτη ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο Βιτσισλάβ Τσούμσκι, απαντώντας σε ερώτηση για τους εορτασμούς στα κατεχόμενα με αφορμή τη σημερινή επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

    Ο κ. Τσούμσκι επανέλαβε την υποστήριξη της χώρας του και ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας στις προσπάθειες της κυπριακής Κυβέρνησης για να υπάρξει μια δίκαιη και διαρκής λύση του Κυπριακού.

    Εξέφρασε την ελπίδα ότι τελικά θα εξευρεθεί λύση, σημειώνοντας πως είναι λυπηρό η Κύπρος να παραμένει η μόνη διαιρεμένη ευρωπαϊκή χώρα.

    [04] Yποχώρηση του ΑΕΠ σε Κύπρο, Ελλάδα και Ευρωζώνη το Γ' τρίμηνο 2012

    Το ΑΕΠ υποχώρησε στην Ευρωζώνη, στην Κύπρο και την Ελλάδα το τρίτο τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση που δημοσιοποίησε την Πέμπτη η Eurostat.

    Συνολικά οκτώ χώρες από τις 13 της Ευρωζώνης για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία βρίσκονται σε ύφεση.

    Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ υποχώρησε το Γ' τρίμηνο του 2012 σε σχέση με το Γ' τρίμηνο του 2011 στην Κύπρος κατά -2,3%, στην Ελλάδα κατά -7,2%, στην Ευρωζώνη -0,6% και στην ΕΕ -0,4%. Σε τριμηνιαία βάση, δηλαδή το Γ' τρίμηνο του 2012 σε σχέση με το Β' τρίμηνο το ΑΕΠ υποχώρησε -0,5% στην Κύπρο, στην Ευρωζώνη -0,1%, ενώ στο σύνολο της ΕΕ αυξήθηκε 0,1%.

    [05] Δεύτερη πανευρωπαϊκά η Κύπρος στη χρήση αντιβιοτικών

    Η Κύπρος παραμένει στη δεύτερη υψηλότερη θέση πανευρωπαϊκά στην κατά κεφαλήν κατανάλωση αντιβιοτικών, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης Λοιμωδών Νοσημάτων του Υπουργείου Υγείας, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Επαγρύπνησης για τα Αντιβιοτικά στις 18 Νοεμβρίου.

    Η αυξημένη κατανάλωση στην Κύπρο αφορά πολλαπλές κατηγορίες αντιβιοτικών, με κυριότερες τις κινολόνες, β-λακτάμες και μακρολίδες. Παράλληλα, στελέχη μικροβίων με αντοχή σε διάφορα αντιβιοτικά ανιχνεύονται σε σταθερά υψηλή συχνότητα.

    Με στόχο την ευαισθητοποίηση στην ορθολογική χρήση αντιβιοτικών, η Κύπρος συμμετέχει και φέτος στην εκστρατεία «Ευρωπαϊκή Ημέρα Επαγρύπνησης για τα Αντιβιοτικά», που διοργανώνεται από το 2008, στο πλαίσιο σχετικής πρωτοβουλίας του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC-European Center for Disease Control).

    [06] Αρχιεπίσκοπος: Όχι στην αναγνώριση του ψευδοκράτους

    Εχει πολλούς στην Κύπρο που θέλουν λύση δύο κρατών αλλά δεν πιστεύω ότι θα βρεθεί Κυβέρνηση που θα υπογράψει τέτοια συμφωνία, δήλωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος με αφορμή την επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους .

    Ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα αποφράδα και είπε πως «το ψευδοκράτος που ανακήρυξε ο Ντενκτάς ευτυχώς μέχρι σήμερα παραμένει ψευδοκράτος και θέλω να πιστεύω ότι θα μείνει ψευδοκράτος».

    «Δήλωσα πολλές φορές και το πιστεύω ότι δεν υπάρχει χέρι στην Κύπρο που να υπογράψει και να αποκτήσει κρατική υπόσταση το ψευδοκράτος του Ντενκτάς. Δεν με φοβίζει η αναγνώριση από οποιονδήποτε. Εάν εμείς δεν το αναγνωρίσουμε, θα είναι πάντοτε ψευδοκράτος και κράτος επίσημο θα είναι η Κυπριακή Δημοκρατία, την οποία προσπάθησαν μέσα στο χρόνο πολλές φορές να διαλύσουν οι Τούρκοι αλλά δεν τα κατάφεραν και πιστεύω ότι δεν θα τα καταφέρουν και αυτό αργά ή γρήγορα θα τους προσγειώσει», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 15 November 2012 - 12:39:06 UTC