Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-11-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύνταξη στο 64ο έτος ηλικίας επιθυμούν οι Γερμανοί
  • [02] Στην Κύπρο η Εθνική Φινλανδίας στο ποδόσφαιρο για φιλικό
  • [03] Εκτακτη βοήθεια ζητά η Νέα Υόρκη λόγω των καταστροφών του "Σάντι"
  • [04] Η Μυτιλήνη θα τιμήσει τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη
  • [05] Παρουσιάστηκε στην Αθήνα το βιβλίο του Β. Πρωτοπαπά
  • [06] Στις 20 Νοεμβρίου θα συζητηθεί στο Εurogroup η απόφαση για την Ελλάδα

  • [01] Σύνταξη στο 64ο έτος ηλικίας επιθυμούν οι Γερμανοί

    Σύνταξη στα 64 επιθυμούν ηγετικά στελέχη επιχειρήσεων, πολιτικής και κρατικών οργανισμών στην Γερμανία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του Ινστιτούτου Allensbach που διενεργήθηκε για λογαριασμό του οικονομικού περιοδικού "Capital".

    Στο ερωτηματολόγιο της έρευνας απάντησαν 500 ανώτερα στελέχη από ολόκληρη την Γερμανία, μεταξύ των οποίων 75 διευθυντές επιχειρήσεων που απασχολούν περισσότερους από 20.000 εργαζόμενους, 18 πρωθυπουργοί κρατιδίων και υπουργοί, καθώς και 25 επικεφαλής ομοσπονδιακών υπηρεσιών.

    Περισσότερο "πρόθυμοι" για εργασία εμφανίζονται οι πολιτικοί, οι οποίοι είναι, σύμφωνα με την έρευνα, διατεθειμένοι να συνεχίσουν να εργάζονται ως τα 65,5, ενώ ένας στους 12 ερωτηθέντες δήλωσε ότι θα προτιμούσε να έχει πάρει σύνταξη πριν συμπληρώσει το 60ό έτος ηλικίας. Επισήμως ωστόσο το όριο ηλικίας είναι στα 67 έτη.

    [02] Στην Κύπρο η Εθνική Φινλανδίας στο ποδόσφαιρο για φιλικό

    Στην Κύπρο βρίσκεται η αποστολή της Εθνικής ανδρών της Φινλανδίας στο ποδόσφαιρο, ενόψει του φιλικού αγώνα με την Εθνική Κύπρου, την Τετάρτη στις 19:00 στο ΓΣΠ.

    Οι Φινλανδοί θα πραγματοποιήσουν δυο προπονήσεις στην Κύπρο. Χθες το απόγευμα προπονήθηκαν στο Μακάρειο Στάδιο και σήμερα το απόγευμα στο Στάδιο ΓΣΠ.

    Η Φινλανδία συμμετέχει στον ένατο προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014. Έχει δώσει δύο αγώνες και πήρε ένα βαθμό.

    [03] Εκτακτη βοήθεια ζητά η Νέα Υόρκη λόγω των καταστροφών του "Σάντι"

    Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο ζήτησε χθες έκτακτη ομοσπονδιακή βοήθεια 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να στηριχθεί η ανοικοδόμηση της Πολιτείας του έπειτα από την καταστροφική επέλαση του ακραίου καιρικού φαινομένου Σάντι.

    "Υπέστημεν μία οικονομική απώλεια 30 δισ. δολαρίων", δήλωσε ο ίδιος κατά την καθημερινή ενημέρωση του Τύπου για τις καταστροφές του Σάντι.

    "Συνεπώς μίας επαρκής έκτακτη βοήθεια θα πρέπει να είναι 30 δισ. δολάρια", πρόσθεσε ο ίδιος, αναφερόμενος στην ανάγκη "να αποκατασταθούν οι υποδομές, η στέγαση, να στηριχθούν οι τοπικές κυβερνήσεις με κρατικά κτήρια και να βοηθήσουμε τις μικρές επιχειρήσεις". Ο Σάντι υπήρξε "κατακλυσμιαίος", υποστήριξε.

    [04] Η Μυτιλήνη θα τιμήσει τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη

    Επέστρεψε από την Μυτιλήνη η αντιπροσωπεία του Δήμου Πάφου που αποτελείτο από τους δημοτικούς συμβούλους Λάζαρο Ομήρου και Βάσο Δημητρίου οι οποίοι παρέστησαν στους τριήμερους εορτασμούς για την απελευθέρωση της Λέσβου το 1912 εκπροσωπώντας την Πάφο η οποία είναι αδελφοποιημένη με τη Μυτιλήνη

    Οι εκδηλώσεις ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Λάζαρος Ομήρου στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία στην παρουσία του Δημήτρη Βουνάτσου δημάρχου της Μυτιλήνης, του Αθανάσιου Γιακαλή Περιφερειάρχη του Βορείου Αιγαίου, του Αρχηγού του στόλου του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού Αντιναύαρχου, Κωνσταντίνου Μαζαράκη, βουλευτών και πλήθος κόσμου.

    Σύμφωνα με τον κ. Ομήρου, κατά τους εορτασμούς στη Μυτιλήνη που βρίσκεται πολύ κοντά στα μικρασιατικά παράλια και απέναντι από το Αϊβαλή, έπλεαν δύο φρεγάτες του ελληνικού πολεμικού ναυτικού μια τορπιλάκατος και ένα αρματαγωγό πλοίο. Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν επίσης παρέλαση, και κατάθεση στεφάνων.

    [05] Παρουσιάστηκε στην Αθήνα το βιβλίο του Β. Πρωτοπαπά

    Στο κενό της ως τώρα βιβλιογραφίας στην εσωτερική πολιτική ιστορία της Κύπρου που καλύπτει το βιβλίο του Βασίλη Πρωτοπαπά «ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, Πολιτευτές, κόμματα και εκλογές στην Αγγλοκρατία 1878-1960», αναφέρθηκαν όσοι το παρουσίασαν τη Δευτέρα το βράδυ στην Αθήνα, στο Σπίτι της Κύπρου.

    Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας, και σΚΌ αυτή συμμετείχαν οι πανεπιστημιακοί, Πασχάλης Κιτρομηλίδης και Ηλίας Νικολακόπουλος.

    Ο κ. Τσίμας ανοίγοντας την εκδήλωση σημείωσε πως πρόκειται για ένα «βιβλίο που προσφέρει διπλή υπηρεσία. Είναι γεμάτο στοιχεία δυσπρόσιτα ως τώρα στο κοινό και ταυτόχρονα αποτελεί ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα» προσθέτοντας πως βοηθάει στην κατανόηση «του κομματικού συστήματος και των σύγχρονων πολιτικών ηθών της Κύπρου» και εξηγεί «μια μοναδική ιδιομορφία του δυτικού κόσμου, όπως το φαινόμενο του ΑΚΕΛ».

    [06] Στις 20 Νοεμβρίου θα συζητηθεί στο Εurogroup η απόφαση για την Ελλάδα

    Σε έκτακτη συνεδρίαση του Εurogroup στις 20 Νοεμβρίου θα συζητηθεί η συνολική απόφαση για την Ελλάδα, η οποία θα περιλαμβάνει εκτός από την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31,3 δισ. ευρώ, τις χρηματοδοτικές ανάγκες της επιμήκυνσης και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

    Χθες το βράδυ στη συνεδρίαση του Εurogroup έγινε διεξοδική συζήτηση, ενώ δρομολογήθηκε η διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

    Κατ' αρχήν τα κοινοβούλια των χωρών μελών θα αναλάβουν να επικυρώσουν τη νέα συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές τις επόμενες μέρες, ενώ σήμερα στο Συμβούλιο ΕCOFIN θα αποφασιστεί και επίσημα η διετής επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, ώστε το έλλειμμα να επανέλθει κάτω του 3% του ΑΕΠ στο τέλος του 2016 αντί του 2014.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 13 November 2012 - 9:39:06 UTC