Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-11-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εγκρίθηκε στην Ελλάδα ο προϋπολογισμός του 2013
  • [02] Νίκες για ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ και Ομόνοια
  • [03] Συνέχιση της στήριξης της ΔΕΑ υποσχέθηκε ο Υπ. Δικαιοσύνης
  • [04] Οι επαφές της Τρόικας τη Δευτέρα

  • [01] Εγκρίθηκε στην Ελλάδα ο προϋπολογισμός του 2013

    Εγκρίθηκε μετά από ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων ο προϋπολογισμός του 2013 με 167 ψήφους υπέρ, 128 κατά, 4 παρών και μία απουσία.

    Οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που δεν είχαν ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο πακέτο μέτρων την περασμένη Τετάρτη, Γ. Κουτσούκος, Ν. Μπόλαρης, Αν. Γκερέκου δήλωσαν «παρών» όπως επίσης και ο βουλευτής του κόμματος που ανακοίνωσε ότι ανεξαρτητοποιείται την Παρασκευή, Μίμης Ανδρουλάκης.

    Κατά ψήφισαν οι δύο βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς που είχαν καταψηφίσει και το πακέτο μέτρων της Τετάρτης, Οδ. Βουδούρης και Π. Μουτσινάς, ενώ κατά ψήφισαν οι δύο έταιροι διαγραμμένοι από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, την περασμένη Τετάρτη, Μ. Κασσής και Θ. Παραστατίδης.

    [02] Νίκες για ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ και Ομόνοια

    Σημαντική εκτός έδρας νίκη για το ΑΠΟΕΛ το βράδυ της Κυριακής επί του Εθνικού. Οι γαλαζοκίτρινοι νίκησαν με 1-0 και με την όγδοη νίκη τους σε εννέα αγώνες ανέβηκαν στου 25 βαθμούς και παρέμειναν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, με συγκάτοικο την Ανόρθωση.

    Ο Εθνικός Άχνας παραμένει η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη στο Πρωτάθλημα αφού ύστερα από εννέα αγωνιστικές, μάζεψε τέσσερεις βαθμούς με απολογισμό τέσσερεις ισοπαλίες και πέντε ήττες.

    Μετά το χθεσιοβραδυνό νικηφόρο αποτέλεσμα, η ΑΕΛ έφτασε στους δεκαεννέα βαθμούς, τρεις λιγότερους από την ΑΕΚ που βρίσκεται στην 3η θέση της κατάταξης. Η Αλκή δεν κατάφερε για άλλο ένα παιχνίδι να έχει βαθμολογικό κέρδος και έμεινε στους τέσσερεις βαθμούς αφού η σημερινή ήταν η έβδομη ήττα σε εννέα αγώνες.

    [03] Συνέχιση της στήριξης της ΔΕΑ υποσχέθηκε ο Υπ. Δικαιοσύνης

    Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Λουκάς Λουκά, τιμώντας την Κυριακή τους 40 ηρωικούς απόντες του 286 ΜΤΠ, διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να αγωνίζεται με όλες της τις δυνάμεις, μέχρις ότου η πατρίδα απαλλαγεί από την τουρκική κατοχή και ανατείλει πάνω από το νησί ο ήλιος της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης.

    Σε ομιλία του, στην εκδήλωση μνήμης των 40 ηρωικώς απόντων του 286 ΜΤΠ, στο δημοτικό πάρκο της λεωφόρου Στασίνου, στη Λευκωσία, ο κ. Λουκά είπε πως ανανεώνεται η δέσμευση της κυβέρνησης προς τους συγγενείς όλων των αγνοουμένων της Κύπρου ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί την πλήρη διερεύνηση και διακρίβωση της τύχης τους.

    «Θα συνεχίσουμε», είπε, «να στηρίζουμε το έργο της Διερευνητικής Επιτροπής, ώστε να επιταχυνθεί η όλη διαδικασία και να τερματισθεί το πολύχρονο δράμα που ζουν».

    [04] Οι επαφές της Τρόικας τη Δευτέρα

    Συνεχίζονται στο Υπουργείο Οικονομικών και στην Κεντρική Τράπεζα οι ολοήμερες επαφές των τεχνοκρατών της Τρόικα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ΥΠΟΙΚ οι τεχνοκράτες της Τρόικα θα συζητήσουν ενεργειακά θέματα με εκπροσώπους του ΥΠΟΙΚ, του Υπουργείου Εμπορίου, της ΔΕΦΑ, της ΑΗΚ και της ΡΑΕΚ.

    Σε σύσκεψη που θα έχουν μεταξύ τους οι τεχνοκράτες της Τρόικα θα συζητήσουν θέματα φορολογίας, ενώ αργότερα θα έχουν συνάντηση με εκπροσώπους του Γραφείου Προγραμματισμού προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση στο θέμα του προγραμματισμού έργων στη βάση σύμπραξης δημόσιου - ιδιωτικού τομέα.

    Στο μεταξύ άλλο κλιμάκιο θα έχει επαφές στην Κεντρική Τράπεζα για τον χρηματοπιστωτικό τομέα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 12 November 2012 - 8:39:06 UTC