Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-11-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποσύρεται η πρόταση νόμου για σταύρωμα των κονδυλίων για την

    Ιατρική Σχολή

  • [02] Στην έκθεση «World Travel Market» στο Λονδίνο ο Συλικιώτης
  • [03] Kυπριακό, ΑΟΖ και Προεδρία συζήτησε με τον Αυστριακό Πρέσβη ο ΥΠΑΜ
  • [04] Εντός Φεβρουαρίου οι μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων
  • [05] Η συγγραφέας Άλκη Ζέη αναγορεύεται σε Επίτιμη Διδάκτωρα Πανεπιστημίου

    Κύπρου

  • [06] Η Κυπριακή Προεδρία θα εργασθεί για ανάπτυξη και απασχόληση στην

    ΕΕ λέει η Εργασίας


  • [01] Αποσύρεται η πρόταση νόμου για σταύρωμα των κονδυλίων για την Ιατρική Σχολή

    Την απόσυρση της πρότασης νόμου, που αφορά στη δέσμευση των κονδυλίων για ίδρυση της Ιατρικής Σχολής, αποφάσισαν ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΥΡΩΚΟ, που είχαν συνυπογράψει το σταύρωμα των κονδυλίων, για την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου.

    Σε δηλώσεις του, μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους χαιρέτισε την απόφαση των βουλευτών του ΔΗΣΥ του ΔΗΚΟ και του ΕΥΡΩΚΟ και εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση, γιατί οι σχεδιασμοί του Υπουργείου Παιδείας, όπως τους είχαν καθορίσει εδώ και καιρό φαίνεται ότι προχωρούν κανονικά.

    Όπως κ. Δημοσθένους είπε ότι αναμένεται πως η Ιατρική Σχολή θα δεχθεί τους πρώτους φοιτητές το 2013, τονίζοντας ότι το Υπουργείο του θα παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις, που αφορούν στο θέμα της στελέχωσης και των άλλων θεμάτων, για τη λειτουργία της σχολής.

    Είπε ακόμα ότι σε στενή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα καθοριστούν όλα τα επόμενα βήματα, έτσι ώστε οι στόχοι και τα χρονοδιαγράμματα να υλοποιηθούν στο σύνολο τους, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί

    [02] Στην έκθεση «World Travel Market» στο Λονδίνο ο Συλικιώτης

    Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νεοκλής Συλικιώτης, που βρίσκεται στο Λονδίνο, επισκέφθηκε την ετήσια τουριστική έκθεση «World Travel Market» στην οποία συμμετέχει η Κύπρος με περίπτερο του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού καθώς και περίπτερα οργανισμών και παραγόντων της κυπριακής τουριστικής βιομηχανίας που τους εκπροσωπούν τη βρετανική και παγκόσμια τουριστική βιομηχανία.

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Συλικιώτης είχε χωριστές συναντήσεις με εκπροσώπους των μεγαλύτερων τουριστικών πρακτόρων και αερογραμμών της Βρετανίας κατά τις οποίες συζήτησε τρόπους περαιτέρω ανάπτυξης του τουριστικού ρεύματος από τη Βρετανία προς την Κύπρο.

    Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που παραχώρησε σε αίθουσα του εκθεσιακού κέντρου Excel επεσήμανε ότι το 2012 εξελίχθηκε και εξελίσσεται σε μια εξαιρετική χρονιά για την Κύπρο, ενώ αναφέρθηκε και στο τουριστικό ρεύμα από τη Βρετανία. Είναι γεγονός, είπε, ότι φέτος σημειώθηκε μείωση. «Όμως, από τις επαφές που έχουμε κάνει με τους μεγάλους ταξιδιωτικούς οργανισμούς φαίνεται ότι υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία ότι το 2013 θα είναι κάπως καλύτερο σε σχέση με το 2012.

    [03] Kυπριακό, ΑΟΖ και Προεδρία συζήτησε με τον Αυστριακό Πρέσβη ο ΥΠΑΜ

    Συνάντηση με τον νέο Πρέσβη της Αυστρίας Karl Michael Mueller είχε την Τρίτη ο Υπουργός `Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης με τον οποίο συζήτησε το Κυπριακό, θέματα ΑΟΖ και την πορεία της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.Οπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση έγινε και ανασκόπηση των εξαίρετων διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς και αντηλλάγησαν απόψεις στα θέματα ασφάλειας και άμυνας καθώς και στη συνεργασία μεταξύ των δύο Υπουργείων Άμυνας.

    Οι δύο άνδρες εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι οι διμερείς σχέσεις θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να αναβαθμίζονται. Ο Υπουργός Άμυνας ενημέρωσε τον Πρέσβη αναφορικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα και το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας.

    Αφού επανέλαβε την ευγνωμοσύνη της Κύπρου για τη στήριξη της Αυστρίας στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και στις σταθερές θέσεις αρχών που τηρεί, εξέφρασε, επίσης, εκτίμησή για τη μακρά και συνεχή συμμετοχή της Αυστρίας στην UNFICYP η οποία μέχρι σήμερα ανήλθε στις 17.000 προσωπικό.

    [04] Εντός Φεβρουαρίου οι μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων

    Η Υπουργός Υγείας Ανδρούλα Αγρότου δήλωσε ότι εντός Φεβρουαρίου θα μειωθούν οι τιμές των φαρμάκων, διαβεβαιώνοντας ότι θα τηρηθεί η υπόσχεση της κυβέρνησης για μείωση της τιμής των φαρμάκων.

    Σε δηλώσεις στη Βουλή, η κ. Αγρότου είπε ότι ο νέος τιμοκατάλογος έχει ήδη ετοιμαστεί, προσθέτοντας πως θα υπάρξει καθυστέρηση μερικών εβδομάδων στη διαδικασία αλλαγής του τιμοκαταλόγου των φαρμάκων, εξαιτίας της εμπλοκής που παρουσιάστηκε με την εταιρία που ανέλαβε την επικαιροποίησή του.

    Σύμφωνα με την κ. Αγρότου, μετά την καθυστέρηση που προέκυψε, το Υπουργείο Υγείας θα βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο Β`, βάσει του οποίου, όπως είπε, οι φαρμακευτικές υπηρεσίες θα επικαιροποιήσουν από μόνες τους τον τιμοκατάλογο των φαρμάκων.

    [05] Η συγγραφέας Άλκη Ζέη αναγορεύεται σε Επίτιμη Διδάκτωρα Πανεπιστημίου Κύπρου

    Η συγγραφέας που με τα βιβλία της μεγάλωσαν δεκάδες παιδιά, η Άλκη Ζέη, σήμερα 87 ετών, αναγορεύεται την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου στις 1900, σε Επίτιμη Διδάκτωρ της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

    Ανακοίνωση από το Πανεπιστήμιο Κύπρου αναφέρει ότι στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου στην Οδό Καλλιπόλεως, η διακεκριμένη συγγραφέας θα δώσει ομιλία με τίτλο «Ώσπου να έρθουν οι λέξεις». Η διεθνώς αναγνωρισμένη και πολυβραβευμένη συγγραφέας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό συγκαταλέγεται στις μεγάλες φωνές των δεκαετιών 1970-1990, όταν άνθισε το μυθιστόρημα στην ελληνική παιδική λογοτεχνία.

    Αυτό που χαρακτηρίζει τη λογοτεχνική γραφή της Άλκης Ζέη είναι οι αξέχαστοι χαρακτήρες, η περιπετειώδης πλοκή, το χιούμορ, η αμεσότητα, η ζωντανή γραφή και τα θέματα που πραγματεύονται την πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα και την ιστορία. «Το καπλάνι της βιτρίνας», «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου», «Ο θείος Πλάτων», «Κοντά στις ράγες», «Τα παπούτσια του Αννίβα» είναι μερικά από τα γνωστότερα έργα της Άλκης Ζέη.

    [06] Η Κυπριακή Προεδρία θα εργασθεί για ανάπτυξη και απασχόληση στην ΕΕ λέει η Εργασίας

    Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως δήλωσε την Τρίτη η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Σωτηρούλα Χαραλάμπους, εργάζεται με στόχο να βρεθεί ο αναγκαίος συμβιβασμός και σύγκλιση διαφορετικών απόψεων μεταξύ των κρατών - μελών, με στόχο να υπάρξει ένας προϋπολογισμός της ΕΕ, "του οποίου οι κατευθύνσεις να είναι ξεκάθαρες: Να βοηθά στην υλοποίηση του στόχου της ανάπτυξης και της απασχόλησης".

    Σε προσφώνησή της στη σύνοδο της Συντονιστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικαλιστικών Ενώσεων (ΕΣΣΕ), στο οίκημα της ΣΕΚ, στη Λευκωσία, η κ. Χαραλάμπους ενημέρωσε τους συνέδρους από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες σχετικά με τα σοβαρότερα θέματα που απασχολούν το Υπουργείο της και την Κυβέρνηση γενικότερα, τόσο για τις εργασιακές σχέσεις, όσο και για τα ζητήματα απασχόλησης, την ανεργία και τα προγράμματα ανάπτυξης, την ΑΤΑ και τον 13ο μισθό, αλλά και για τη διαδικασία των διαβουλεύσεων με την Τρόικα.

    "Το 25% περίπου του εργατικού δυναμικού της Κύπρου", δήλωσε η κ. Χαραλάμπους, "είναι μη Κύπριοι, ένα μεγάλο μέρος είναι εργαζόμενοι από άλλες χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ένα άλλο μεγάλο μέρος είναι εργαζόμενοι από τρίτες χώρες". "Το κεφάλαιο της παράνομης και αδήλωτης εργασίας", πρόσθεσε, "είναι ένα πολύ δύσκολο κεφάλαιο, το οποίο δεν έχει μόνον οικονομικές προεκτάσεις, αλλά και κοινωνικές".


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 6 November 2012 - 15:39:08 UTC